Jolkkonen valtasi UL:n golfmestaruuden
7.4.2009 18:55 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat Seppo Jolkkonen hallitsi Vanajanlinnan liukkaat viheriöt ja hurjat puhurit parhaiten Urheilutoimittajain liiton golfmestaruuskisoissa Volvo Press Openissa Hämeenlinnassa 2.-3. kesäkuuta. Jolkkonen voitti tasoituksettoman sarjan viiden lyönnin erolla pelattuaan kentän avauspäivänä 80 lyönnillä ja toisena päivänä 86 lyönnillä.
Mestaruus oli Jolkkoselle neljäs, sillä hän voitti vuonna 1991 UL:n ensimmäisen mestaruuden ja jatkoi voittotahtia 1998 ja 2005. Kuten vuosiluvut kertovat, aiempi seitsemän vuoden tahti mestaruuksissa rikkoutui tällä kertaa.
- Olen yleensä ollut takaa-ajajana toisena päivänä. Nyt en oikein tiennyt, miten pelata, kun olin johdossa, porvoolainen Jolkkonen tunnelmoi voittajan puheessaan.
Ilmeisesti takaa-ajettavankin asema sopi Jolkkoselle, kun muut eivät päässeet uhittelemaan kovin lähelle.
Helsingin urheilutoimittajien jäsenistä toiseksi parhaaseen tulokseen mestaruuskisassa ylsi Timo Pasanen sijoittumalla kuudenneksi (tulos 174). Markus Borenius oli seitsemäs (174), ja yhdessä kolmikko Jolkkonen, Pasanen, Borenius sijoittui joukkuekilpailussa toiseksi Turun jälkeen.
Tasoituksellisessa kilpailussa A-sarjassa Jolkkonen oli toinen Lahden Juha Höltän jälkeen. Hölttä pelasi tasoituksellisen tuloksen 145 ja Jolkkonen 146. HUT:n jäsenistä Jussi-Pekka Reponen oli neljäs (149).
B-sarjassa, jossa kisasivat tasoituksella 18,5-36 pelaavat, voiton vei Turun Jari Haapanen pistebogey-tuloksella 75. HUT:n Kaija Yliniemi oli toinen (72) ja Matti Erkkilä neljäs (65).
Kisoissa oli mukana 13 HUT:n jäsentä, joista nykyään Volvon leivissä Thomas Hallbäck pelasi vain avauspäivän. HUT tuki pelaajia yhteensä 500 eurolla, joka jyvitettiin osallistujien kesken.

   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat