Harkimo avasi sanaisen arkkunsa HUT:n lounasvieraana
7.4.2009 18:29 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat Liikemies Hjallis Harkimo ei pantannut mielipiteitään Helsingin urheilutoimittajien lounasvieraana. Tiistaina 21. lokakuuta HUT:n vieraana puhunut Harkimo naulasi teesinsä varsin selväsanaisesti.
Harkimon mielestä muun muassa jääkiekon SM-liigassa on korkea aika tehdä muutoksia. Vientivetoisessa SM-liigassa ei hänen mielestään riitä kohta laadukkaita pelaajia 14 joukkueeseen.
-Jos minä saisin päättää, liigaa pelattaisiin kymmenellä joukkueella. Keskusorganisaatiolla (liigahallituksella) olisi enemmän valtaa, ja hallituksessa istuisi muitakin ihmisiä kuin liigaseurojen edustajia, Harkimo sanoi.
Harkimo on seurannut avainpaikalta SM-liigan kehitystä vajaan parinkymmenen vuoden ajan. Tämän päivän ja silloisen liigan ero on kuin yöllä ja päivällä.
-Kun aloitin 1990-luvulla, joukkueen kokoaminen oli helppoa, kun jokunen pelaaja meni Sveitsiin, Ruotsiin tai NHL:ään.
-Tänä päivänä on ihan eri tilanne. Ruotsissa joukkueessa voi olla kymmenenkin suomalaispelaajaa. Siellä palkat ovat isommat ja pelaajilla on rahastointimahdollisuus.
Vaikka Harkimo nostikin Ruotsin, Sveitsin ja NHL:n tapetille, alleviivasi hän SM-liigan todellisen uhkan tulevan idästä.
-Venäjä vie kaikki, jotka ne tarvitsee. Niillä on rahaa. Pelaajat käyvät siellä kaksi kolme vuotta ja tulevat sitten takaisin. Nykyajan seurauskollisuus on sitä, että kuinka paljon seura maksaa pelaajalle.
Harkimolta riitti kuitenkin ymmärtämystä rahan perässä lähteville pelaajille.
-Pelaajilla on kuitenkin vain tietyt vuodet aikaa tehdä pelaamalla rahaa.
Vaikka Venäjä liigan jatkossa nousseekin NHL:n rinnalle kilpailussa parhaista pelaajista, ei Harkimo usko suomalaisseurojen innostuvan Venäjän liigasta.
Sitä suuremmalla innostuksella hän puhuikin Pohjolan liigasta, jossa voisi olla esimerkiksi kuusi joukkuetta Suomesta ja kuusi Ruotsista. Harkimo varoi kuitenkin visusti puhumasta mistään konkreettisesta.
–Frölunda–Jokerit kiinnostaa ihan varmasti enemmän kuin jos pelaamme SaiPaa tai Ässiä vastaan tosissamme, hän väittää.
Harkimo kuitenkin lisää, ettei Pohjolan liigasta ole olemassa mitään suunnitelmia tai päätöksiä. Jos sellainen toteutuisi, ei Jokerit hänen mukaansa pelaisi enää SM-liigassa.
–Ei me (Jokerit) pelata kuin yhtä liigaa. Ketä kiinnostaa, jos pelaamme kahta liigaa?

Antti Tiri

   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat