Filppula palkittiin Pääkaupunkiseudun parhaana
7.4.2009 18:23 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Jääkiekon Stanley cup -voittaja Valtteri Filppulasta tuli toinen jääkiekkoilija, joka on valittu Pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi. Filppulan valinta julkistettiin 8. joulukuuta Fonectan isännöimässä juhlassa Helsingin Vallilassa.
- Hieno juttu, että pääsen näin arvovaltaiseen seuraan, Filppula viestitti palkitsemistilaisuuden yleisölle pari päivää etukäteen nauhoitetussa haastattelussa.
HUT:n Pääkaupunkiseudun paras -pokaalissa on useiden olympiavoittajien ja lajiensa maailmanmestareiden nimiä. Aiemmista pääkaupunkiseutulaisista Stanley cup -voittajista esimerkiksi Jere Lehtinen tai Teemu Selänne eivät ole yltäneet HUT:n listoilla kärkeen.
Filppula ei päässyt paikalle Vallilaan, koska työkiireet NHL-jääkiekossa pitävät hänet talven Pohjois-Amerikassa. Vantaalta kotoisin olevan Filppulan puolesta palkinnon nouti hänen asianhoitajansa Markus Lehto, joka on tukenut Filppulaa jo vuosia.
- Halu urheilla ja voittaa on vienyt Valtteria eteenpäin, suojattinsa puolesta tyytyväinen Lehto totesi.


MAANOJA JA VASARA TEKIVÄT VUODEN URHEILUTEON
Vuoden urheiluteosta HUT palkitsi kaksi nuorta jalkapalloilijaa Tomi Maanojan ja Jussi Vasaran. Kumpikin oli vahvalla panoksellaan viemässä alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta EM-lopputurnaukseen.
Vasara teki kaksi maalia, kun Suomi nousi tappioasemasta rangaistuspotkukilpailuun jatkokarsinnan toisessa ottelussa Itävaltaa vastaan. Vasaran rooli korostui, sillä hän tuli peliin mukaan vaihdosta.
- Toivottavasti olen itse mukana joukkueessa, kun maajoukkue pelaa ensi kesänä EM-turnausta. Se olisi omalle urallekin iso juttu, sillä kisoissa on varmasti paljon pelaajatarkkailijoita, joulukuun alussa kolmen vuoden jatkosopimuksen Hongan kanssa tehnyt Vasara sanoi.
Maanoja torjui Itävallan ensimmäisen ja neljännen vedon rangaistuspotkukilpailussa. Maanoja oli palkitsemistilaisuuden aikaan lomamatkalla, joten hän ei päässyt paikalle.


FONECTA JULKISTI YHTEISTYÖSOPIMUKSEN LAURA LEPISTÖN KANSSA
Pääkaupunkiseudun paras -tilaisuuden isäntä Fonecta julkisti palkitsemistilaisuuden yhteydessä yhteistyösopimuksen taitoluistelija Laura Lepistön kanssa. Lepistö, 20, puolustaa tammikuisissa EM-kotikisoissa viime vuoden pronssimitaliaan, vaikka ei vielä joulukuun alussa uskaltanut olla varma kisapaikastaan.
- Tähän mennessä kausi on mennyt hyvin. Kunto on ollut kovempi kuin viime vuonna, Lepistö sanoi.
Lepistö oli tyytyväinen sopimukseen Fonectan kanssa, sillä se takaa hänelle entistä paremmat mahdollisuudet harjoitella ammattimaisesti.


ALAJA TOI TILAISUUTEEN RESPECTIÄ
Pääkaupunkiseudun paras -tilaisuus on HUT:lle vuoden näyteikkuna, ja palkitsemistilaisuudella on pitkät perinteet. Pääkaupunkiseudun paras palkittiin 29. kerran, ja ensimmäisenä nimensä palkintoon sai purjehduksen olympiavoittaja Esko Rechardt vuonna 1980. Urheiluteko-palkinto on jaettu nyt 20 kertaa.
Jäsenemme Erkki Alaja kertoi tilaisuudessa Respect-kirjansa tiimoilta urheiluun liittyvästä palkitsemisesta. Kirjan tarinoista voi ammentaa oppia palkitsemisesta, sillä joka seurassa tai järjestössä ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen.
- Kun kävin Aulis Rytkösen kanssa Ranskassa, vastaanotto oli aivan uskomaton. Suomessa monella lajilla on oppimista lajinsa legendojen ja alumnien muistamisessa, oli Alajan sanoma.
Illan isäntänä toimi Fonectan markkinoinnista ja viestinnästä vastaava johtaja Jukka-Pekka Vuori. Tuoreen Markkinointi ja Mainonta -lehden kyselyssä hänet valittiin vuoden markkinointijohtajaksi. Tieto sopi hyvin palkitsemistilaisuuden henkeen.

Teksti: Kaija Yliniemi


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat