Tennispelaaja Henri Kontinen Pääkaupunkiseudun paras 2016
20.12.2016 13:16 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Vuoden urheiluteko -palkinnon pokkasivat Pekka Päivärinta (vas.) ja Kirsi Kainulainen. Henri Kontinen on ensimmäinen Pääkaupunkiseudun parhaaksi kruunattu tennispelaaja.

Wimbledonin sekanelinpelin voiton ja ATP-finaaliturnauksen nelinpelin ykköstilan saavuttanut Henri Kontinen palkittiin 14. joulukuuta Pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi vuonna 2016.

- Palkinnot ja kunnianosoitukset tuntuvat hyvältä, mutta isoin palkinto ovat ne tunteet, jotka peli minulle antaa. Sisäinen motivaatio ajaa eteenpäin, Henri Kontinen pohti tuoreeltaan valintansa jälkeen.

Kontinen on ensimmäinen suomalainen Grand Slam -voittaja voitettuaan viime kesänä yhdessä Heather Watsonin (GBR) kanssa Wimbledonin sekanelinpelin.

Pian päättyvän vuoden aikana Kontinen voitti lisäksi viisi ATP-nelinpeliturnausta, joista kolme John Peersin (AUT), yhden Guillermo García-Lópezin (ESP) ja yhden Dominic Inglotin (GBR) kanssa.

- Kausi oli raskas ja pitkä, mikä tuntuu sekä pohkeissa että päässä. Toisaalta loppukausi oli upea, ja siitä jäi todella hyvä mieli, Kontinen kertaili.

Marraskuun alussa Kontisesta tuli ensimmäinen suomalainen Masters-turnauksen voittaja, kun hän oli Peersin kanssa Pariisin turnauksen nelinpelin ykköspari. Kauden päätteeksi Kontinen ja Peers voittivat ATP-kiertueen finaaliturnauksen nelinpelin. Kontinen oli ensimmäisenä suomalaisena mukana ATP-finaaliturnauksessa.

- Ensi vuoden tavoite on parantaa ranking-sijoitusta. Voitettavaa riittää. Grand Slam- ja Masters-turnaukset ovat kalenterissa tärkeitä, Kontinen kertoi Helmi Liiketalousopiston isännöimässä Ravintola Perhossa järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa.

HUT on jakanut Pääkaupunkiseudun parhaan palkinnon vuodesta 1980 lähtien. HVS-tennistä edustava Kontinen oli 37. palkittu ja ensimmäinen tittelin voittanut tennispelaaja.

Kontinen, 26, kertoi tilaisuudessa keskittyvänsä nykyisin täysillä kehittymään nelinpelaajana.

- Kaksinpeliin verrattuna oikeastaan vain välineet ovat samat. Nelinpelissä on isoja eroja taktiikassa ja fysiikassa. Esimerkiksi verkolla pelataan enemmän ja liikesuunnat ovat pääasiassa eteen ja taakse, mikä vaikuttaa keskeisesti harjoitteluuni.

Vuoden urheiluteko -palkinto Päivärinnalle ja Kainulaiselle

Pääkaupunkiseudun vuoden 2016 urheiluteosta HUT palkitsi moottoripyöräilyn sivuvaunuluokassa asfalttiratojen maailmanmestaruuden voittaneen sipoolaisparin Pekka Päivärinta – Kirsi Kainulainen.

”Purkkiorja” Kainulaisesta (s. 23.11.1985) tuli ensimmäinen moottoripyöräilyn naispuolinen maailmanmestari miehille avoimessa luokassa.

- Tuntuu hienolta päästä historiankirjoihin. Kukaan ei tule viemään saavutusta minulta pois, vaikka en tätä sukupuolen kautta itse ole ajatellut, Kainulainen kommentoi tuoreeltaan.

- Kilpailukausi alkoi huhtikuussa, mutta alkuvuosi kului pyörän valmisteluissa. Suomesta välimatkat maailmalle ovat pitkät, joten matkustaminen vie veronsa. Rankka kausi takana, mutta palkinto siitä on upea, Kainulainen jatkoi.

Päivärinnalle (s. 11.1.1971) sivuvaunuluokan MM-kulta oli jo viides.

- Ajaminen ja itse kilpailusuoritus on pieni osa työtämme. Moottoriurheilun luonteeseen kuuluu, että pyörän huolto vie suurimman osan ajasta, Päivärinta kertoi.

- Kilpailukausi on hektinen, joten tähän aikaan vuodesta tulevaan kauteen tähtäävä fysiikkaharjoittelu on menossa kiivaimmillaan. Ajaminen on läsnä elämässämme jatkuvasti, Päivärinta valotti voitokkaan pariskunnan arkea.

HUT on jakanut Vuoden urheiluteko -palkinnon 28 kertaa, vuodesta 1989 lähtien.

HUT kiittää lämpimästi Helmi Liiketalousopistoa ja Ravintola Perhoa juhlasta.


Henri Kontinen on nelipelin maailmanlistalla seitsemäntenä ja Kontinen/Peers parien rankinglistan neljännellä sijalla (19.12.2016).

Teksti: Matti Hannula ja Taru Nyholm
Kuvat: Taru Nyholm
   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat