HUT:n syntymäpäiväjuhlat olivat menestys
22.6.2016 22:58 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Helsingin Urheilutoimittajien 40-vuotisjuhliin 16. kesäkuuta Kallioon ravintola Kipinään kerääntyi peräti viitisenkymmentä kerholaista.

Kuvassa ylhäällä Jari Mether (vas.) muisti HUT:a Pyttykerhon ja Liiketalousopisto Helmen puolesta. Puheenjohtaja Matti Hannula kaappasi kuvaan mukaan Urheilutoimittajain Liittoa juhlissa edustaneen pääsihteeri Nina Jakosen.

Varsinaista pukuloistoa juhlissa ei nähty, sillä kutsussa pukeutumiskoodiksi mainittiin ”hienostunut arkipukeutuminen”. Se kuvastikin erinomaisesti myös itse illan tunnelmaa. Rentoa ja tyylikäistä ilakointia, intensiivisiä keskusteluja, mielipiteiden vaihtoa, musiikkia, mitalikahvit ja EM-jalkapalloa, vapautunutta hymyä ja naurua kollegoiden kesken.

Mikäli grand old man Timo Huotiseen on uskominen – ja miksipä ei olisi – on HUT:n jäseniä ollut viimeksi yhtä paljon koolla 20 vuotta sitten eli kerhon täyttäessä 20 vuotta. 

– Lämmittää todella paljon mieltä, ettei satsauksemme mennyt hukkaan, sanoo HUT:n puheenjohtaja Matti Hannula.

– Oli hienoa nähdä niin paljon etenkin nuorempaa kaartia paikalla, ja ymmärtääkseni Kipinässä myös viihdyttiin. Vastaavaa taloudellista panostusta ei kuitenkaan ole mielekästä toistaa kovin usein.

Hallitus toivookin jatkoa ajatellen hyviä ideoita halvemmista "tempuista", jolla jäsenistöä saataisiin paremmin aktivoitua.

− Meitä on kuitenkin kaikkiaan nelisensataa, joten sarkaa riittää. llosanoma ainakin levitköön tämänkertaisesta kokemuksesta, Hannula toivoo.

Kuvassa HUTin kokenutta kaartia puheenjohtaja Matti Hannulan (takarivissä vas.) kanssa. Hannulan vieressä Markku Lahti ja Timo Järviö. Edessä Pekka Hurme (vas.) ja Timo Huotinen.

Bolliksen hissasta bamlasi Eki Alaja

Ennen iltahumua juhlaväen oli mahdollista syventää tietämystään Töölön Pallokentän ja Olympiastadionin historiasta tietokirjailija Erkki Alajan johdolla.

Alajan värikästä kielenkäyttöä ja Suomen Urheilumuseon upein kuvin höystettyä esitystä Sonera stadionin uumenissa oli kuulemassa pieni, mutta innokas joukkio.

− Bollis on rakennettu venäläisten hylkäämälle kaalimaalle ja Olympiastadion Tivolinmäelle. Epäilen muuten, että aika moni teistäkin on aikanaan tullut käyneeksi Toivonkadun Alkossa, Alaja valaisi ja nauratti kuulijoitaan.

Olympiastadionin remontin sekä HJK:n ja HIFK:n kunnianhimoisten alueen kehitys- ja laajennushankkeiden myötä Bolliksen tulevaisuuspohdinta on hyvinkin ajankohtainen. 

− Bolliksen kulttuurihistoriallisen merkityksen huomioiden ei ole ihan sama miten sen käy. On ideologisesti tärkeää, että osa alueen kentistä säilyy tulevaisuudessakin kaikkien käytettävissä, Alaja painotti.

Eki Alajan esitys Bolliksen historiasta Suomen Urheilumuseon kauniilla kuvituksella höystettynä lumosi ja innoitti kuulijoitaan.

Paineessa parhaaseen suoritukseen tietovisassa venyi kuvan kolmikko, Ville Väänänen (vas.), Mikko Innanen ja Markku Heinonen.


Taiteilijanimellä William Kihlström esiintynyt illan DJ ei pettänyt odotuksia. Klassikkoainesta — mies ja musiikki

 

Illan Darts-kisassa "palkintolipukkeille" nousivat Riitta Koivuranta, Christoffer Herberts (toinen vas.), Aki Laine ja Jukka Suomela (oik.)

 

 

 

 

 

HUT kiittää HJK Oy:tä ja sen markkinointijohtaja Sari Mikkonen-Mannilaa Bollis-kierroksen tilajärjestelyistä.

Teksti: Matti Hannula ja Taru Nyholm

Kuvat: HUT:n arkisto


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat