Pusa ylsi ensi kertaa HUT:n golfmestariksi
22.6.2016 9:28 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

B-sarja ja joukkuekilpailu HUT:n tahdissa Kulloossa

Ari Pusa voitti uransa ensimmäisen HUT:n sisäisen golfmestaruuden ja sai vuodesta 1990 kiertäneen pokaalin lisäksi Vehon lahjoittamana kunniapalkintona antiikkimailan vuodelta 1896. (kuva oikealla) 

Helsingin Urheilutoimittajien Antti Nieminen vei nimiinsä B-sarjan ykköstilan, ja joukkuekilpailussa juhli Helsingin kolmosjoukkue triolla Arno Seiro, Kristofer Andersson ja Markus Borenius. 

Siinä olivat HUT:n ansioituneimmat Urheilutoimittajain Liiton golfmestaruuskilpailuissa eli Veikkaus Press Golf Championshipissä 13.–14. kesäkuuta Kullo Golfin kentällä Porvoossa.

Kisojen avauspäivänä ratkesi 27. HUT:n mestaruus eli Helsinki Press Golf Trophy. Sen vei ensi kertaa nimiinsä Ari Pusa, joka pelasi 18 reikää lähes tasoitukseensa ja keräsi 35 pistettä.

– Kiitos Jaska Maliselle. Hän tuli aamulla, kopautti nyrkillä ja sanoi, että nyt poika pelaat hyvin. En halunnut tuottaa hänelle pettymystä, Pusa kertoi Ammattiurheilusäätiön isännöimässä iltajuhlassa Haikon kartanossa.

Jaakko Malinen on kisojen pitkäaikainen tukija Bridgestone Golfin edustajana.

HUT:n kisassa toiseksi ylsi Mikael Oivo 34 pisteellä ja kolmanneksi Joonas Partanen 33 pisteellä. Samaan pistemäärään Partasen kanssa pelasivat myös Harri Nyman, Arno Seiro ja Jukka Suomela.

Helsingin avoimen mestaruuden, 27. Helsinki Press Golf Openin nappasi Hannu Jalonen 81 lyönnin kierroksellaan. Salon Tomi Paju oli toinen samalla tasoituksettomalla tuloksella, kolmanneksi pelasi HUT:n Kristofer Andersson (86).

Avauspäivänä ratkesi myös Veho Mercedes-Benz Press Golf Open eli kaikille median edustajille avoin tasoituksellinen lyöntipeli. Sen voitti Tomi Paju tuloksella 73. Samaan tulokseen ylsi myös Ari Pusa. Komean kiertopalkinnon ohella Paju voitti Mercedes-Benz –henkilöauton viikonlopuksi käyttöönsä. 

Nieminen ensi kertaa mestariksi

Kaksipäiväisessä mittelössä Antti Nieminen keräsi 36 reiän aikana 59 pistebogeypistettä ja voitti tasaisen B-sarjan kilpailun yhden pisteen erolla haastajiin. Ykkössija oli Niemiselle ensimmäinen, ja HUT:n Kaija Yliniemi oli toinen ja Harri Nyman neljäs.

Joukkuekilpailussa voittajakolmikko keräsi 182 pistettä ja kukisti Kymenlaakson kolmella pisteellä. HUT:n kuutosjoukkue Ari Pusa, Antti Nieminen ja Markku Ulander oli kolmas 178 pisteellään. HUT:sta oli mukana kaikkiaan 23 pelaajaa, joista syntyi seitsemän kolmehenkistä joukkuetta.

HUT:n tavoin UL sai uuden mestarin 26. mestaruuskisassaan, kun Turun kerhoa edustava salolainen Tomi Paju otti Kulloon väylät ja viheriöt haltuunsa ja voitti yhdeksän lyönnin erolla. Hän pelasi hienot 81 ja 78 lyönnin kierrokset. Kakkoseksi ylsi paluun kisoihin tehnyt Helsingin Lasse Miettinen tuloksella 168 (87+81), kolmas Helsingin Tomi Natri (90+81).

Paju paras myös tasoituksellisessa A-sarjassa tasoitustuloksella 143 (73+70). HUT:n Arno Seiro oli kolmas  

Golfammattilaiset Minea Blomqvist-Kakko (vas.), Ursula Wikström, Noora Tamminen ja Mikko Korhonen tähdittivät Helsingin Urheilutoimittajien golfmestaruuskilpailuja maanantaina 13.6.2016 Kullo Golfissa. 

Olympiagolf kiinnostaa

Avauspäivänä mukana oli tuttuun tapaan ammattilaispelaajia, nyt peräti neljä eli Minea Blomqvist-Kakko, Mikko Korhonen, Noora Tamminen ja Ursula Wikström. He olivat kentällä kirittämässä urheilutoimittajia, mutta kertoivat myös tuntojaan olympiagolfista.

– En ole tottunut siihen, että vuodessa olisi vain yksi tärkeä kisa. Olympialaiset ovat tärkeät, mutta haluan myös varmistaa paikan British Openiin, suomalaisten tämän hetken ykköspelaaja Wikström sanoi.

Wikströmin mukaan tuntuu siltä, että monet ihmiset ovat erittäin kiinnostuneita olympialaisista, mutta ammattilaispelaajalle tärkeintä on hankkia elanto ja pelioikeus ensi kaudeksi. Ne ovat hankittavissa omalla työmaalla eli Euroopan-kiertueella.

Suomi on saamassa Rioon kaksi mies- ja kaksi naispelaajaa. Kaikkiaan mukana on 60 naista ja 60 miestä, jotka pelaavat kaikki täydet neljä kierrosta. 

Wikström todisti holaria

Wikström sai todistaa Kullon väylällä 15 komeaa hole-in-onea, johon ylsi kisojen tukijoihin kuulunut Elias Koski, Helsinki Capital Partnersin hallituksen puheenjohtaja. Kohteliaana miehenä Koski ei ottanut väylällä olleen edustamansa yrityksen sponsoroimaa lähimmäksi lippua -kisan palkintoa, vaan sen sai HUT:n Riitta Koivuranta 1,15 metrin päähän lipusta kantaneella lyönnillä.

Aiemmin Koivuranta on juhlinut kisoissa pisin draivi -kisassa, mutta nyt miesten suojelemiseksi se oli siirretty väylältä 12 väylälle 14. No, toisena kisapäivänä Koivuranta löi väylällä 12 tarkimman draivin, kun pallo pysähtyi 13 sentin päähän väylän keskellä olleesta narusta. Voitto oli niukka, sillä Tomi Natri oli 14 sentin päässä narusta. Veho Mercedes-Benzin erikoiskilpailussa oli palkintona auto käyttöön viikonlopuksi.

Ammattilaisista Wikström löi mallilyönnit joka ryhmälle 15. väylällä, Tamminen kympillä ja Blomqvist-Kakko 17. väylällä. Korhonen pelasi joka ryhmän kanssa yhden väylän. 

Pusa loisti myös futistiedoilla

Kahteen kisapäivään mahtui lukuisia erikoiskilpailuja. Koivurannan voittamien kisojen lisäksi Helsingin Toni Kallio voitti väylällä 14. Bridgestone Golfin pisin draivi -kisan lyönnillä, jota itse kuvasi "suunnilleen ainoaksi päivän aikana onnistuneeksi lyönniksi".

Lähimmäksi lippua pääsivät avauspäivänä myös Helsingin Arno Seiro Defan kilpailussa väylällä 10 (2,62 m) ja Jussi Vuotila Veikkauksen nimikkokisassa väylällä 17 (2,68 m).

Toisena kisapäivänä Veikkauksen lähimmäksi lippua –kilpailussa UL:n pelaajista oli tarkin Kai Kilappa (väylä 2, 4,57 m).

EM-jalkapallon nimissä testattiin myös toimittajien futistietämystä, ja Ari Pusa osasi ennakoida 13.6. pelattujen kolmen ottelun tulokset kaikki oikein. Hesarilla on väärä Ari Ranskassa!

Kiviharju ja Natri Rio-finaaliin

Toisena kisapäivänä toimittajat ja Veikkauksen kutsuvieraat kilpailivat myös pääsystä Rio Golfin Suomen loppukilpailuun 28. kesäkuuta Pickala Golfiin. Lähtöryhmittäin muodostetuista pareista median ykkönen oli kaksikko Markku UIander ja Pekka Kiviharju. Heistä Ulander on finaalin aikaan reissussa, joten Kiviharjun pelikaveriksi nousee kakkoseksi yltäneestä parista Tomi Natri, kun myös hänen parinsa Esko Ontronen on matkoilla finaalipäivänä.

Rio Golfissa parasta peliä esittivät Veikkauksen kutsuvieraista Kari Mononen ja Mika-Pekka Miettinen. He vetivät muassaan lähtöryhmän muut jäsenet Seppo Jolkkosen ja Hannu Jalosen joukkuekilpailun voittoon.

Näiden kilpailujen lisäksi mestaruuksiaan ratkoivat Auto- ja liikennetoimittajat ry:n edustajat sekä Moottoritoimittajat ja -tiedottajat MOTT ry:n jäsenet. AuLi:n mestariksi pelasi Martti Merilinna ja MOTT:n ykkönen oli edellisvuoden tapaan Jari Suhonen.

Kisojen järjestelyistä vastasi Jukka Suomela lukuisten tukijoiden tuella. HUT kiittää Jukkaa ja sponsoreita ja luovuttaa UL:n kisojen osalta järjestelyvastuun Turun kerholle. Ensi vuonna pelataan Salossa 5.–6. kesäkuuta.

– Jukalle kiitos, ei paljon paremmin voi hoitaa, ensi vuonna kisaisännyyttä hoitava Paju sanoi.

Vielä ei ole varmaa, pelataanko mestaruuskisa Salo Golfin kentällä kaksipäiväisenä vai onko toinen kisapäivä esimerkiksi Wiurilassa. Salo Golf isännöi jo tänä syksynä Muun Suomen ja Helsingin reikäpeliottelua.

Tämän vuoden kisatulokset löytyvät Kullo Golfin nettisivuilta. HUT:n mestaruuskisa pelataan ensi vuoden syyspuolella Kullo Golfissa.

Ammattiurheilusäätiö isännöi Helsingin Urheilutoimittajien 27. mestaruuskilpailujen iltatilaisuutta Haikon kartanon juhlavissa puitteissa. Kuva: Jukka Mustapää / EMG

 

Teksti: Kaija Yliniemi

Kuvat: EMG

Lisää HUT:n ja Urheilutoimittajain Liiton golfmestaruuskilpailujen kuvasatoa täältä.

 

UL ja HUT kiittävät kaikkia yhteistyökumppaneita:

Ammattiurheilusäätiö

Applari

Bridgestone Golf

Butiken på Landet

Champagne Taittinger

Defa

Eurosport

Flow Drinks

Golf Coat

Gorm / Event Management Group

Gourmet Gruppen Finland

Haikon Kartano

Halti

HEF Group

Helsinki Capital Partners

Kiriprintti

Knorring

Kullo Golf Club

Neste

Porvoon kaupunki

Pääskytakka

Studio Seppoilmari

Suomen Golfliitto

Veho Mercedes-Benz

Veikkaus

Viking Line


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat