HUT:n ajanlaskussa käynnistyi Kaija Yliniemen jälkeinen aika
10.3.2016 16:49 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Kaija Yliniemi luopui hallituspaikasta - Innanen ja Niemenkari remmiin

Työväen Urheiluliitto isännöi Helsingin Urheilutoimittajien vuosikokousta 7. maaliskuuta. Yhdistyksen noin 400 jäsenestä Herttoniemeen kokoustamaan saapui 23.

Heti kokouksen alettua kokousväki esitti suurella vakavuudella vuosikokouksen puheenjohtajaksi Kauko-Aatos Leväahoa.

Näin tapahtui ja Kauko-Aatos Leväaho, 90, kopautti nuijallaan napakasti päätökset pöytään. Hallituksen erovuoroisista jäsenistä varapuheenjohtaja Janne Vakio ja asiamies Kaija Yliniemi luopuivat paikoistaan. 

Heidän tilalleen valittiin MTV Sportin Timo Innanen ja freelancer Jarmo Niemenkari. Niemenkari on HUT:n edustaja jo toisessa polvessa. Hänen isänsä, legendaarinen Urho “Urkki” Niemenkari, oli pitkäaikainen Urheilutoimittajain Liiton ja HUT:n järjestöjyrä.

Hallituksessa jatkavat pj. Matti Hannula, Jarmo Färdig, Jani Merimaa, Antti Salo, Matti Lehtisaari ja Taru Nyholm. Vuosikokouksen perään pidetty uuden hallituksen järjestäytymiskokous valitsi uudeksi varapuheenjohtajaksi YLEn Nina Vanhatalon.

JKY käynnistyi

Vuosikokouksen kohdassa kymmenen puheenjohtaja Matti Hannula pyysi puheenvuoroa ja sen sai. Oli aika kiittää asiamies Kaija Yliniemeä verrattomasta panoksesta HUT:n hyväksi.

− Tästä päivästä käynnistyy HUT:n ajanlaskussa JKY eli Kaija Yliniemen jälkeinen aika, Hannula lausui juhlallisesti.

Yliniemi toimi yhdistyksen asiamiehenä kahdeksan vuotta hoitaen hallinnollisia asioita pyyteettömästi ja pieteetillä. Sitä ennen hän oli neljä vuotta HUT:n puheenjohtaja. 

− Tämä on ollut hienoa aikaa ja suurinta antia on ollut tutustua niin moniin ihmisiin, Yliniemi kokosi yhteen aikaansa yhdistystoiminnan ytimessä.

Yliniemen puoliso Lauri Karppinen on ollut myös tiiviisti mukana toiminnassa.

− Tämä on ollut perheyritys. 2006 kurvailimme Laurin kanssa ympäri Helsinkiä ja jaoimme 160 yhdistyksen matrikkelia kotiinkuljetuksella. Moni hämmästyi kun ovikello soi ja näki minut kotiovellaan, Yliniemi muisteli makupaloja matkan varrelta.

Yhdistystoiminta on aiheuttanut ajoittain myös pyykkipiikin perhearkeen.

− Salibandyturnauksen pelipaitapyykki aiheutti välillä ruuhkaa pyykkituvalla. Olohuoneen lattia oli pelipaidoilla päällystetty ja Lauri niitä viikkaili, Yliniemi muisteli.

Porista kotoisin oleva Yliniemi aikoo jatkossakin pitää HUT:n tapahtumat kalenterissa. 

− Asiamiehen tehtävistä vapautuvan ajan olen suunnitellut käyttäväni liikuntaan.

Yliniemen tilalle ei valittu uutta asiamiestä. Urheilutoimittajain Liiton pääsihteeri Nina Jakonen hoitaa jatkossa HUT:n taloushallinnon ja muut asiamiehen tehtävät hallitus jakoi keskenään. HUT:n maaliskuun jäsenkirjeessä tiedotetaan jäsenistöä tehtävien jaosta tarkemmin.

Paluu puulaakitoimintaan

TUL:n pääsihteerinä marraskuussa 2015 aloittanut entinen kansanedustaja Jouni Backman esitteli 2019 sata vuotta täyttävän perinteikkään järjestön toimintaa kokousväelle ennen varsinaisen vuosikokouksen alkua.

− Muihin urheilujärjestöihin verrattuna TUL:ssa on poikkeavaa, että sillä on yhteisöjäseniä, kuten SAK. Työpaikkojen puulaakitoiminnan elvyttäminen onkin yksi TUL:n tulevaisuuden päämäärä. Liikunnan pitäisi olla helposti saavutettavaa, Backman avasi. 

Liitolla on 939 jäsenseuraa, joista monet ovat monilajiseuroja ja noin 600 niistä toimii aktiivisesti. TUL:ssa on edustettuna 69 lajia ja 18 lajijaostoa.

− TUL:n seuroista hyvin monet ovat sellaisia, jotka eivät ole minkään lajiliiton jäseniä, Backman kertoi.

Liiton nykyinen puheenjohtaja, kansanedustaja Sirpa Paatero ilmoitti alkuvuodesta luopuvansa tehtävästä. Hänen seuraajansa valitaan liittokokouksessa Turussa 21.-22. toukokuuta.

− TUL:n tehtäviä on lasten ja nuorten liikunta, terveyttä edistävä liikunta ja amatöörikilpaurheilu. Tunnetuimpia TUL:n urheilijoita Mika Poutala ja Wilma Murto.

TUL aikoo vastata nykypäivän viestinnän haasteisiin uudistuvilla nettisivuilla, www.tulaviisi.fi.

Nyrkkeilyn GeeBee-turnaus 35v

Puheenvuoronsa sai myös TUL:n  alaisen nyrkkeilyn kansainvälisen GeeBee-turnauksen pääsihteeri Timo Rannikko. 35. GeeBee-turnaus otellaan Helsingin Urheilutalossa 11.–13. maaliskuuta.

− Juhlaturnauksessa on mukana nyrkkeilijöitä 17 maasta ja kolmen päivän aikana käydään 75 ottelua, Rannikko kertoi.

Suomalaisittain suuri mielenkiinto kohdistuu 75 kg:n sarjaan. Siinä Ilari Kujala ja Dmitri Tretjak selvittävät, kumpi pääsee edustamaan Suomea olympiakarsintoihin.

− Turnauksessa on aikojen saatossa nähty yli kaksikymmentä olympiavoittajaa ja yli kolmekymmentä MM-voittajaa, Rannikko lateli turnaushistoriaa.

Suomalaisista Amin Asikainen on palkittu turnauksen parhaana nyrkkeilijänä ja Joni Turunen on juhlinut GeeBee-voittoa viidesti.

Turnauksessa otellaan tänä vuonna kahdessa naisten sarjassa. 54-kiloisissa MM-kakkonen Lisa Whiteside hakee revanssia Suomen Marjut Laustista. 60 kg:n sarjassa Suomea edustavat Suomen mestari Erika Tarvainen ja Kati Ylivirta.

 −Valitettavasti moninkertainen GeeBee-voittaja Mira Potkonen ei saanut vielä ottelulupaa loukkaantumisen jälkeen, Rannikko kertoi.

35. nyrkkeilyn kansainvälinen GeeBee-turnaus Helsingin Urheilutalossa 11.–13.3.2016

Teksti: Taru Nyholm

Kuvat: Lauri Karppinen


TUL:n pääsihteeri Jouni Backman juoksee maratoneja ilokseen ja tahtoo elvyttää puulaakikulttuurin työpaikoille.

Vuosikokouksen sihteerinä toimineen Kaija Yliniemen ja puheenjohtaja Kauko-Aatos Leväahon yhteispeli toimi saumattomasti.


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat