Pentti Pekkalan kuvia esillä Helsingissä
3.2.2016 23:42 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Pentti Pekkalan kuvia esillä Helsingissä

Riistavuoren palvelukeskukseen kokoontui tiistaina 2. helmikuuta häkellyttävän kovatasoinen suomalaisten huippu-urheilijoiden joukko. Mukana olivat muun muassa Marjo Matikainen, Tiina Lillak, Arto Bryggare, Jari Isometsä, Riitta Salin, Pirjo Häggman (nykyinen Wilmi-Rokkanen), Tapio Kantanen, Markku Taskinen, Jouko Salakka ja monet muut.

He päätyivät samaan paikkaan yhden miehen, valokuvaaja Pentti Pekkalan, takia.

Pekkalan kuvista koottu kavalkadi luotaa suomalaisen huippu-urheilun loiston päiviä häkellyttävän monipuolisesti. Esillä on pari sataa kuvaa, joita Pekkalan tyttäret ja näyttelyn primus motor Irma Nevala olivat keränneet eri puolilta, muun muassa lajiliitoista ja Urheilulehden arkistosta.

Monelle urheilijalle Pena oli kuvaamisen ohella myös hyvä kaveri ja monipuolinen urheilun tuntija. Hän oli usein mukana leireillä ja pystyi vahvan urheilutaustansa avulla keskustelemaan laajasti urheilusta huippujen kanssa. 

- Penalla oli pikaluistelutaustaa, ja hän oli Ramsaun leireillä usein iltaisin Kirvesniemen Harrin ja minun huoneessa. Ehkä me saimme Penan ajatuksista oppia luisteluhiihtoon, joka silloin teki tuloaan, Isometsä muisteli.

Pekkala asuu itse Riistavuoressa. Hän otti illan aikana vastaan monet kehut ja oli silmin nähden tyytyväinen näyttelyn toteutumisesta.

Koska kuvissa on paljon 70–80-luvun urheilijoita, ne ilahduttavat erityisesti palvelutalon asukkaiden ikäluokkaa, koska he tunnistavat kuvien kohteita. Kuvat ovat esillä Riistavuoren palvelukeskuksessa (Isonnevantie 28, Haaga) 29.2. asti. Sen jälkeen ne siirtynevät Kustaankartanoon Oulunkylään.

Teksti: Kaija Yliniemi
Kuvat: Lauri Karppinen ja Kaija Yliniemi

 Pentti Pekkalan valokuvien avajaistilaisuus 2. helmikuuta oli
kuin Suomen urheilun Kuka kukin on. Pekkalan kanssa
poseerasivat muun muassa Carl-Olaf Homén ja Ilkka Kanerva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentti Pekkalan kuvat ovat esillä Riistavuoren 
palvelukeskuksessa helmikuun loppuun.


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat