Jalonen ja Virtapohja juhlivat Kullon kentällä
16.6.2015 12:58 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Jalonen ja Virtapohja juhlivat Kullon kentällä

HUT:n Hannu Jalonen uusi UL:n golfmestaruuden kesäkuussa Kullo Golfin kentällä. Jalonen on voittanut mestaruuden nyt kolmesti.


Jukka Suomela järjesti erinomaiset 25-vuotisjuhlakisat UL:n golfaajille ja kutsuvieraille. Juhlan aika näkyi kaikessa, kun Urheilutoimittajain liiton ja Helsingin Urheilutoimittajien golfmestaruuksista pelattiin 8.–9. kesäkuuta Kullo Golfin kentällä. UL:n mestaruustaistelu, nyt nimeltään Veikkaus Press Golf Championship, oli tullut 25 vuoden ikään, ja kisan isäntä Jukka Suomela loi kisoille mestarilliset puitteet.

Suomela järjesti tuttuun tapaan erinomaiset kisat, mutta myös iltajuhla säväytti. Nesteen ja Porvoon kaupungin tarjoamat Haikon kartanon antimet Taittinger-samppanjoineen olivat hieno huipennus kisoille. Ei siis ihme, että kollegat ja pelikaverit antoivat iltajuhlassa Suomelalle seisaaltaan suosionosoitukset.

Kaksipäiväisessä kisassa oli kilpailusarjoja melkoisesti. Avauspäivänä ratkottiin HUT:n mestaruus, HUT:n kisojen urheilutoimittajien avoin mestaruus ja kaikkien tiedotusvälineiden edustajien mestaruus.

Maanantain juhlituin oli Kalle Virtapohja, joka voitti sekä 26. HUT:n mestaruuden (Helsinki Press Golf Trophy) että kaikille median edustajille avoimen kisan mestaruuden (Mercedes-Benz Press Golf Open). Ensin mainittu pelattiin pistebogeykisana, ja Virtapohja keräsi 39 pistettä. Lähimmäksi eli 35 pisteeseen pääsivät Hannu Jalonen, Jukka Suomela ja Jukka Pelkonen.

Toinen ykkössija ratkesi Virtapohjalle tasoituksellisesa lyöntipelissä. Virtapohja pelasi pelasi 82 lyönnin kierroksen, josta tasoituksellinen tulos oli komea 69. Toinen oli Juha Hölttä, kolmas Suomela.

Urheilutoimittajille avoimen 26. Helsinki Press Golf Openin vei nimiinsä Hannu Jalonen, joka ei hätkähtänyt pelit puoleksitoista tunniksi keskeyttänyttä ukkosta ja rankkasadetta. Jalonen kiersi kentän 78 lyönnillä ja kukisti Salon Tomi Pajun kolmella lyönnillä Virtapohjan ollessa kolmas.

Jalonen piti kärkipaikkansa 

Maanantain kierrostulos loi pohjan Jalosen kolmannelle UL:n mestaruudelle. Hän sinetöi toisen peräkkäisen voittonsa pelaamalla kakkospäivän 82 lyönnillä. HUT:n Seppo Jolkkonen jäi 36 reiän kisassa kuuden lyönnin päähän, vaikka pelasi toisen päivän parhaan kierrostuloksen (81).

– Seppo painoi päälle toisena päivänä, Jalonen antoi tunnustusta kisan kakkoselle ja kiitteli kummankin päivän pelikavereitaan.

Mestari  nautti pelaamisesta Kullon väylillä ja viheriöillä. Kenttä oli etenkin sateettomana toisena päivänä hyvässä kunnossa, ja tuloksen tekoa auttoi samassa ryhmässä pelanneen Jolkkosen haukankatse. Jalosen mukaan Jolkkonen löysi pallot hyvin, vaikka ne olisivat ajautuneet väylien sivuunkin.

– Helppoahan se oli, kun olit koko ajan keskellä väylää, Jolkkonen heitti takaisin.

Jalosen peli kulki, mutta moni muu saattoi kisapäivien aikana todeta, että Minea Blomqvist-Kakon luonnehdinta golfista "pirun keksimänä pelinä" pitää ajoittain paikkansa. Blomqvist-Kakko on ollut tuttu vieras HUT:n kisoissa. Hänen lisäkseen nyt mukana olivat ammattilaispelaajat Noora Tamminen ja Mikko Korhonen. Kolmikko antoi urheilutoimittajille kiriapua kentällä.

Naisammattilaiset löivät mallilyönnit lähimmäksi lippua -väylillä ja Korhonen vetäisi joka ryhmälle malliksi draivin 12. väylällä.

Kisojen erikoiskilpailut olivat HUT:n jäsenten heiniä. Avauspäivänä Hannu Jalonen voitti pisimmän draivin, Jukka Pelkonen löi pallonsa 10. väylällä lähimmäksi lippua (tulos 30 senttiä!), ja Tomi Natri oli tarkin 17. väylällä. Toisena päivänä Jussi-Pekka Reponen voitti 10. väylän lähimmäs lippua -kisan ja Andreas Sjöblom osui 12. väylällä lähimmäs keskiviivaa. Ainoa erikoiskilpailun voitto HUT:n ulkopuolelle meni tiistaina 17. väylän lähimmäs lippua -kisassa, jonka vei nimiinsä Tampereen Esa Maaranen. 

Kuva vasemmalla: Ammattilaispelaajat Minea Blomqvist-Kakko, Noora Tamminen ja Mikko Korhonen olivat kirittäjinä UL:n golfkisoissa. Blomqvist-Kakko palkitsi lähimmäksi lippua -kisassa Jukka Pelkosen, joka löi pallonsa 30 sentin päähän reiästä.

Suomela voitti B-sarjan

Suomelalla oli kova urakka kisajärjestelyissä, mutta silti hän pystyi pitämään oman pelinsä kuosissa. Hän voitti isojen tasoitusten B-sarjan 71 pistebogeypisteellä. HUT:n kolmoisvoiton varmistivat Kaija Yliniemi (64) ja Jukka Pelkonen (57). 

Tasoituksellisen A-sarjan ykköseksi pelasi Lahden Juha Hölttä yhteistuloksella 151. Kotkan Jukka Lehtoranta oli toinen samalla tuloksella, ja Jalonen oli kolmas lyönnin kärkikaksikkoa perässä.

Kisojen päätöspäivänä pelattiin vielä Veikkauksen tukema Rio Golf. Urheilutoimittajista yksi pari eli HUT:n Riitta Koivuranta ja Timo Pasanen pääsevät tavoittelemaan olympiamatkaa Rioon. Se ratkeaa 17. syyskuuta pelattavassa finaalissa. Sinne matkaavat myös Veikkauksen kutsuvieraista kärkeen pelanneet Lotta Westerberg ja Tomi Rissanen.

Päällekkäisten kisojen paljous toi kisoille mielenkiintoa, mutta myös haasteita. Suomela sanoikin kisojen avauspäivänä, että jos Kullo Golfin tulospalvelu selviää urakasta virheettä, se on eräänlainen Suomen ennätys. 

Ihan täydellisesti ei mennyt, sillä joukkuekilpailun pisteiden kanssa mentiin ensin karheikkoon. Kiertopalkinto jaettiin  Turun kerholle, vaikka se kuului tarkistuslaskennan perusteella Lahdelle. Pisteet oli ensin laskettu Rio Golfin sääntöjen mukaan, eikä kolmen pelaajan pistebogeytuloksena kahdelta päivältä.

Lahti voitti lopulta pisteen erolla ennen Helsinki ykköstä (Jalonen, Natri, Jolkkonen) ja Helsinki kuutosta (Suomela, Yliniemi, Markku Ulander).

Historiaa kisoissa ainakin tehtiin sikäli, että kisarupeaman aikana saatiin selville peräti seitsemän seuraavan vuoden kisaisännät. Ensi vuonna pelataan taas Kullon kentällä, 2017 Salossa, 2018 Hämeenlinnassa, 2019 Tampereella, 2020 Jyväskylässä, 2021 Kuopiossa ja 2022 Lahdessa.

HUT kiittää Jukka Suomelaa kisajärjestelyistä ja kaikkia kisoja tukeneita yrityksiä ja yhteisöjä. Kisoilla on tärkeä paikka golfaavien urheilutoimittajien vuosikalenterissa.

Kisojen tulokset löytyvät Kullo Golfin nettisivuilta.

Kisoja tukivat yhteistyökumppanit: Applari, Butiken på LandetChampagne TaittingerEurosportFlow Drinks, Golfantiikki, Golf Coat, Gorm / Event Management Group Oy, Gourmet Gruppen FinlandHaikkoHaltiHelsinki Capital PartnersInfront FinlandJokeritKiriprinttiKnorringKullo Golf ClubMercedes-Benz / Veho,  NestePorvoon kaupunkiPääskytakkaScandic,Studioseppoilmari, Suomen GolfliittoVeikkausVierumäki GolfViking Line.

Teksti: Kaija Yliniemi

Kuvat: Pekka Salonen/EMG ja Lauri Karppinen 

   
UL:n golfmestaruudet ratkaistiin 25-vuotisjuhlan merkeissä. Tämänkertaisten kilpailujen iltajuhla järjestettiin juhlavasti Haikon kartanossa Nesteen ja Porvoon kaupungin avustamana.  Urheilutoimittajat pääsivät kokemaan olympiakarsinnan jännitystä Veikkauksen tukemassa Rio Golf -kisassa. Veikkauksen viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Pekka ilmivalta (vasemmalla) ja Ville Peltoniemi (oikealla) palkitsivat kisan jälkeen Rio Golfin syyskuiseen finaaliin selviytyneet Riitta Koivurannan, Timo Pasasen, Lotta Westerbergin ja Tomi Rissasen.  HUT:n Kalle Virtapohja (keskellä) voitti Mercedes-Benz Press Golf Open -kisan komealla tasoitustuloksella 69. Lahden Juha Hölttä (oikealla) oli toinen ja HUT:n Jukka Suomela kolmas. Päivää myöhemmin Hölttä palkittiin UL:n A-sarjan voitolla ja Suomela pokkasi B-sarjan ykkössijan.    
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat