HUT latoi neljä maalia Tukholman verkkoon
10.11.2014 15:13 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat
Kausi 2014 oli jalkapallossa HJK:n ja HIFK:n, mutta myös Helsingin Urheilutoimittajien!

HUT tauolla.jpg (600 x 450)Lyhyt huilitauko sopi hyvin HUT:n futisjengille perinteisessä Tukholma-ottelussa. Marraskuinen kamppailu toi 4–1-voiton.

HUT kukisti tukholmalaiset kollegansa kummassakin kohtaamisessa, kun syyskuisen vierasvoiton jatkoksi Talin hallista heltisi 7. marraskuuta komea 4–1 (2–1) -kotivoitto.
Viime vuonna syksyn kotimatsi pelattiin Sonera Stadionilla joulukuussa, mutta ilmeisesti kapteeni Mikko Innasella on hyvä vainu muunkin kuin joukkueen kokoamisen suhteen, kun hän järjesti Timo Huotisen Kiffen-suhteilla pelipaikaksi Talin sisäkentän. Ulkona vihmoi vettä kolmen asteen lämpötilassa, joten sisällä pelaaminen oli paljon ulkokenttää miellyttävämpi kokemus kaikille.
HUT:n voitto alkoi rakentua kovalla prässipelillä, joka tuotti 13. minuutilla maalipaikan Jonas Britschgille. HUT:n tuore jäsen hyödynsi ruotsalaispuolustuksesta kimmonneen pallon ja avasi maalitilin.
Kuusi minuuttia myöhemmin kippari Innanen sai ottaa kunniaa tarkasta pelin luvusta. Hän kehotti kentän laidalta Topi Tiihosta nousemaan mukaan hyökkäykseen, ja kas, Tiihonen viimeisteli maalivahdin torjunnan jälkeen 2–0 isännille. Tilanne syntyi 19. minuutilla, kun Janne Vakio nousi komeasti laidalta ja ampui terävästi.
Lentäen Helsinkiin tulleet tukholmalaiset painostivat ajoittain, ja 24. minuutilla he saivat vapaapotkun noin 20 metristä. Tulinen veto kimposi HUT:n muurista sinikeltaisten pelattavaksi, eikä Christos Zavros HUT:n maalilla voinut laukaukselle mitään. Puolustus sen sijaan voi tukistaa itseään niskavilloista, kun kimmonnut pallo jäi siivoamatta rankkarialueella.

Joukkueet nuorentuneet

HUT:n ja Tukkholman futisperinne alkoi vuonna 1982, ja alkuun joukkueet kohtasivat vain kerran vuodessa. Vuodesta 1996 lähtien matseja on ollut kaksi vuodessa, ja kentälle on tullut uusi sukupolvi, kun ottelumäärä on noussut jo yli 60:n.
– Eivät nämä ennen menneet näin lujaa, HUT:n konkareihin kuuluva Jukka Suomela puhalsi vaihdossa.
Pelitahtiin vaikuttaa myös se, että laivamatkailu on vaihtunut lentämiseen, jolloin pelaajat pääsevät kentälle tuoreempana kuin merireissulta. Nytkin Tukholman porukasta laivamatkaan tarttui vain joukkueenjohtaja.
Talin matsin toisella puoliskolla HUT kasvatti johtonsa 3–1:een, kun virallisesta joukkuekuvasta vastaava Jesse Terho pääsi nokikkain vastustajan maalivahdin kanssa. Hyvä pallon haltuunotto ja tarkka sijoitus palkittiin osumalla 50. minuutilla.
Kahdeksan minuuttia myöhemmin Maikkarin Antti Salo viimeisteli 4–1:een Britschgin nappisyötöstä, ja matsi tuntui ratkenneelta. Tukholmalaiset kehittivät loppuun kuitenkin kovan painostusjakson, mutta HUT:n maalivahti Zavros venyi kolmeen komeaan torjuntaan parin minuutin sisällä.
Lopussa Vakiolla ja Saku-Pekka Sundelinilla oli vielä paikat kaunistella numeroita, mutta Tukholma välttyi lisätakaiskuilta.
HUT kiittää Kiffeniä hallin saamisesta käyttöön ja Hartwallin Markku Åströmiä pelijuomista. Ottelun tuomari Mika Peltola ansaitsee myös kiitokset 2x35 minuutin matsin hyvästä tuomaroinnista.
Matsin jälkeen joukkueet kävivät Pitäjänmäen Blanccossa ansaitulla lounaalla. Seuraava tapaaminen on jalkapallon merkeissä alkukesästä 2015 Tukholmassa.

Teksti: Kaija Yliniemi
Kuvat: Jesse Terho ja Lauri Karppinen


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat