Helsinki voittoon Tukholmassa
3.9.2014 13:25 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

63. kertaa pelattu klassikko pelattiin tällä kertaa aurinkoisissa olosuhteissa elokuun puolivälissä Hjorthagenin uutuuttaan hohtavalla tekonurmella Värtanin sataman lähistöllä 13 pelaajan voimin.

kuva (5).jpg (600 x 450)Tälläkin kertaa joukkueen kerääminen oli työläs projekti, mutta matkaan päästiin ja laatu korvasi määrän. 13 pelaajasta peräti kolme oli maalivahteja. Ei muuta kuin konkari Ilkka Laitinen maalille, ex-liigavahti Tuomas Peltonen vasemmaksi pakiksi ja hänen yläpuolelleen debytantti Christos Zavros laitalinkiksi ravaamaan ylös ja alas.

Oikeana pakkina oli niin ikään ensikertalainen, vuoden jääkiekkotoimittajaksi vastikään valittu Tampereen vahvistuksemme Antti Mäkinen. Keskustassa luuti tuttuun tyyliinsä Tukholmassa asuva Taneli Männikkö vierellään työmatkalle tullut Anssi Tamminen. Vinkin Tammisesta sain keskikentän keskustassa debytoineelta HBL-avustaja Jonas Britschgiltä. Molemmat olivat huikeita pelimiehiä niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, ja tulevat olemaan osa joukkuetta jatkossakin.

Virkkunen aloitti vieraiden marssin

Olimme alusta alkaen hyvin pelissä mukana, ja aktiivinen pelaaminen palkittiin noin 8 minuutin kohdalla; kapteeni Innanen laittoi itsensä vaihtoon ja Tampereen kultakurkku Tuomas "Julio" Virkkunen otettiin sisään. Muutaman vuoden tauon jälkeen mukana ollut Virkkunen iski ensimmäisen maalinsa näissä otteluissa ensimmäisellä kosketuksellaan. Hieno sisääntulo vaihturilta ja vieraat johtoon.

Viikingeissä liigassakin esiintynyt kolossaalinen Joonas Sarelius teki yhden hienoimmista maaleista näissä kekkereissä koskaan. "Zorro" näki ruotsalaisvahti Henrik Strömbladin olleen jonkin verran ulkona maaliltaan, ja ei muuta kuin täysin varoittamatta komea roikkuveto keskiympyrästä etukulmasta sisään. Osa Helsingin pelaajista ei ilmeisesti vieläkään tiedä pallon menneen maaliin. Vaihtopenkillä asia toki tiedostettiin saman tien...

Hieman ennen taukoa Tukholma kavensi komean hyökkäyksen päätteeksi lukemat 1-2:een.

Simonen survoi loppuratkaisun

Toisellakin puoliajalla pelasimme hyvää ja näyttävää jalkapalloa pallon tehdessä työn. Ilkka Laitinen reväytti reitensä puoliajan alkupuolella pelattuaan varman ottelun ja molaria oli vaihdettava. Pelikuntoisia äijiä oli siis enää 12. Maalille Tuomas Peltonen, ja heti alkuun muutama varma torjunta vei uskon svenskihyökkääjiltä.

Lopullinen ratkaisu tuli kombinaatiolla Innanen-Sundelin-Simonen kymmenisen minuuttia ennen loppuvihellystä. Kauniilla hyökkäyksellä Urheilugaalan pääsihteeri Timo Simonen läpiajoon, hallitusti ohi vastaan tulleen maalivahdin ja pallo tyhjiin. Tukholma oli lyöty.

Muutaman peräkkäisen tappiopelin jälkeen tunnelma pukukopissa oli kertakaikkisen mahtava. Suihkun jälkeen lähdimme kohden Fridhemsplania ja Tukholman kerhon tuttua kantapaikkaa. Siellä jo odotti Stokis-legenda Berndt Rosqvist. Maestrolta jäi ottelu valitettavasti väliin kerhokiireiden takia, mutta Helsingissä hän lupasi jälleen olla marras-joulukuun uusinnassa.

Tuttuun tyyliin pyttipannut ja huurteiset naamariin isäntien piikkiin, ja johan alkoi fiilinki nousta entisestään.Urheilugaalan ideariihi pidettiin hyvässä ja innostuneessa ilmapiirissä hotelli Malmenin terassilla (kiitos Timo Simonen!), ja kohta oli aika lähteä kohden Friends Areenaa ja kuumaa AIK-DIF-derbyä. Matsiin päästiin pienten kommelluksien saattelemana mediasisäänkäynnistä ja tunnelmaa piisasi. Ottelu päättyi noin 20 000 katsojan edessä 1-1, ja kyllä meillä härmäläisillä on vielä oppimista kunnon matsifiilingissä.

kuva (6).jpg (600 x 450)Illallinen Vanhassakaupungissa

Ottelun jälkeen nautimme terassilla kerhomme matka-avustuksilla hampurilaisillalliset kera janojuomien. Koko porukka oli Tukholman miestämme Männikköä (kotijoukot olivat Suomesta vierailemassa hänen luonaan) lukuun ottamatta paikalla. Kaikkein innokkaimmat jaksoivat juhlia voittoa miltei aamuun asti, mutta osa porukasta valmistautui jo paluumatkaan.

Voitolla kotiin

Seuraava päivä olikin hyvin nukutun yön jälkeen vapaata kuviokelluntaa, ja iltapäivällä vanha kunnon Ms Mariella kuljetti joukkueemme kotia kohden. Nautimme yhdessä heti ensimmäisessä kattauksessa buffet-illallisen. Kerhon ns. pinnarahat löysivät jälleen oikean kohteensa, ja tunnelma alkoi nousta.

Aika monella reissulla mukana olleena uskallan sanoa tämän kertaisen ryhmän olleen kaikkein yhtenäisimmän, ja nauru oli herkässä matkan alusta matkan loppuun saakka. Tästä on hyvä jatkaa loppusyksyn kotiotteluamme kohden. Voittoon tähdätään ilman muuta silloinkin.

teksti: Mikko Innanen

 


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat