HUT:n juhlagolf keräsi ennätysosanoton
29.8.2014 10:12 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat
HUT:n juhlagolf keräsi ennätysosanoton. Jukka Suomela voitti mestaruuden viidennen kerran.

palk2.jpg (599 x 383)Helsingin Urheilutoimittajat ry:n golf-mestaruuden voiitti Jukka Suomela (keskellä) 37 bogeypisteellä. Seppo Jolkkonen (vassemmalla) ja Jussi-Pekka Reponen nousivat myös kärkikolmikkoon.

Helsingin Urheilutoimittajien 25. golfmestaruuskisat vetivät ennätysosanoton Kullo Golfin väylille ja viheriöille 20. elokuuta. Isoimman tukijan Mercedes-Benzin mukaan nimetyssä tapahtumassa oli mukana 50 pelaajaa, joista 41 oli Urheilutoimittajain liiton jäseniä.

Kisojen järjestämisestä vastaava Jukka Suomela iloitsi siitä, että kisaan oli lähdetty sankoin joukoin maakunnista. HUT:n jäsenten lisäksi mukana oli 17 UL:n jäsentä muualta Suomesta.

Jukka unohti kiitoksissaan sen, että väki tulee mielellään erinomaisesti järjestettyyn tapahtumaan, jossa palkintopöytä notkuu.

- Minulla menee tunti tämän palkintopöydän kiertämiseen, kiteytti Seppo Jolkkonen, joka voitti UL:n jäsenille tarkoitetun tasoituksettoman lyöntipelin.

Palkintojen runsauden lisäksi tapahtumaa helli sään haltija, joka päinvastaisista ennusteista piittaamatta avasi vesihanat vasta siinä vaiheessa, kun pelaajat istuivat saunan lauteilla. Muutama pisara tuli, mutta sadepukuja ei juuri tarvittu.

Takka lämmittää Jolkkosta

Tuttu voittaja Jolkkonen lähti kisoista kotiin muun muassa takan kera. Mestari sai sisätiloihin soveltuvan biotakan vuodeksi käyttöönsä. Miehet muutkaan palkinnot eivät meinanneet mahtua pelikassiin, sen verran tavaraa oli tarjolla.

Jolkkonen tunnusti kiitospuheessaan hyötyneensä siitä, että pelasi nykyisellä kotikentällään. Hän käytti kierrokseen 80 lyöntiä, mikä riitti pitämään muut takana. Lyönnin erolla niskaan hengitti tasainen kolmikko, 81 lyönnin kierroksen pelanneet Tampereen Eero Rautio ja HUT:n Hannu Jalonen ja Timo Pasanen.

HUT:n mestaruuden pistebogey-sarjassa voitti Suomela, joka pelasi jälleen kesän parhaan kierroksensa oikeassa paikassa. Viidennen kerran HUT:n mestariksi pelanneelle Suomelalle kertyi 37 pistettä, joilla Jolkkonen kukistui yhdellä pisteellä ja Jussi-Pekka Reponen kahdella.

Tiedotusvälineiden edustajille tarkoitetun kutsukilpailun, tasoituksellisen lyöntipelin, voitti Suomela. Hän pelasi 92 lyönnin kierroksen 20:n tasoituksella, joten tulos oli komea 72. Jolkkonen ja Jari Suhonen jäivät lyönnin päähän.

Lähimmäksi lippua -kilpailun vei nimiinsä Jyväskylän Seppo Pänkäläinen. Hän osui 3,13 metrin päähän lipusta.

- Jyväskylän Aku Ankka, luonnehti Suomela voittajaa Akun rekisterinumeroon 313 viitaten.

Pisin draivi -kilpailu oli jaettu naisten ja miesten sarjoihin, koska miesten kunnian päälle kävi hävitä Riitta Koivurannalle. Riitta oli nytkin naisten ykkönen, ja miehistä pitkälyöntisin oli Timo Pasanen.

Kisoja tukivat nimiyhteistyökumppanina Mercedes-Benz/Veho, toisena pääyhteistyökumppanina Kullo Golf Club ja erikoiskilpailujen kumppanina Veikkaus. Muut yhteistyökumppanit olivat Applari, Bridgestone Golf, Butiken pä Landet, Champagne Taittinger, Eurosport, Flow Drinks, Golf Coat, Gorm/Event Management Group Oy, Gourmet Gruppen Finland, Infront Finland, Jokerit, K-Citymarket, Knorring, MAQ-biotakka, Scandic, Suomen Golfliitto, Vierumäki Golf ja Viking Line.

HUT kiittää kaikkia tukijoita!

Kisojen täydelliset tulokset ovat luettavissa osoitteesta http://www.kullogolf.fi/tapahtuma/xxv-mercedes-benz-press-golf-open/

Ensi vuonna HUT:n mestaruuskisat pelataan UL:n mestaruuskisojen kanssa kimpassa. Alustavat päivämäärät ovat 8.–9. kesäkuuta 2015, ja pelipaikka on Kullo Golf.

Teksti: Kaija Yliniemi
Kuvat: Pekka Salonen/EMG

palk.jpg (600 x 407) palk5.jpg (599 x 413) Pa?nka?la?inen.JPG (599 x 400) 
XXV Helsinki Press Golf Open -kisan (scratch) Urheilutoimittajain liiton jäsenille voitti Seppo Jolkkonen (keskellä) tuloksella 80. Eero Rautio (vasemmalla) ja Hannu Jalonen jäivät niukasti lyönnin päähän sijoille kaksi ja kolme. Lehdistön XXV Mercedes-Benz Press Golf Open -kilpailun tasoituksellisena lyöntipelinä voitti Jukka Suomela (keskellä) tuloksella 72. Seppo Jolkkonen (oikealla) oli toinen ja Jari Suhonen kolmas tuloksella 73.  Veikkauksen lähimmäksi lippua -kisan voitti Seppo Pänkäläinen (vasemmalla) tuloksella 3,13 metriä.  Palkinnon jakoi kisan primus motor Jukka Suomela. 

   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat