HUT:n hallitukseen kaksi uutta jäsentä
13.3.2014 23:59 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Helsingin Urheilutoimittajien hallituksen kokoonpanosta vaihtui vuosikokouksessa kaksi jäsentä. Ansiokkaasti mukana olleet Riitta Närhi ja Lauri Sihvonen luopuivat paikoistaan oltuaan erovuoroisia, ja heidän tilalleen valittiin Matti Lehtisaari ja Janne Vakio.

Hallitus.JPG (600 x 426)Ylen Matti Lehtisaari (vasemmalla) on toinen HUT:n hallituksen uusista jäsenistä. Järjestäytymiskokoukseen osallistuivat myös puheenjohtaja Christoffer Herberts, Riitta Koivuranta, Matti Hannula ja Kaija Yliniemi.

 

Lehtisaari on tuttu Ylestä ja on osallistunut aktiivisesti HUT:n toimintaan. Vakio on free, joka tunnetaan etenkin jalkapallopiireissä.

Erovuoroisista kahden vuoden jatkokaudelle valittiin Nina Vanhatalo ja Kaija Yliniemi, joka jatkaa vielä kaksi vuotta asiamiehenä.

Hallituksessa jatkavat puheenjohtaja Christoffer Herberts, Jarmo Färdig, Mikko Innanen, Matti Hannula ja Riitta Koivuranta, joka alkaa Närhin jälkeen hoitaa HUT:n teatterivarauksia.

Vuosikokouksessa oli 12. maaliskuuta paikalla 23 jäsentä. Puhetta johti tuttuun tapaan Kauko-Aatos Leväaho. Hän ei aikaillut vuosikokousasioiden käsittelyssä. 

Kilpagolfissa suunta ylöspäin

Vuosikokousta isännöi Golfliitto, jonka toiminnanjohtaja Petri Peltoniemi ja huippu-urheilupäällikkö Janne Marvaila valottivat kilpagolfin kuulumisia Rio de Janeiron olympialaisten lähetessä. Golf palaa vuonna 2016 takaisin olympiaperheeseen 112 vuoden tauon jälkeen.

Olympiavalmistautuminen tiivistyi täksi vuodeksi, kun liiton olympiaryhmiin nimettiin kolme naista ja kolme miestä. Naisista mukana ovat Minea Blomqvist-Kakko, Ursula Wikström ja Noora Tamminen, miehistä Roope Kakko, Mikko Korhonen ja Joonas Granberg.

- Ryhmät valittiin maailman rankingin ja päävalmentajan haastattelujen perusteella. Ryhmällä on yhteistä leiritystä ja valmennuspäiviä, Marvaila kertoi.

Olympialaiset ovat golfille merkittävä asia, mutta kilpagolfissa tapahtuu paljon muutakin. Suomalaiset menestyivät viime vuonna ammattilaisina ja amatööreinä, ja paljon on pelissä jo menossa olevalla kaudellakin.

Yksi mielenkiintoinen kisa ovat nuorten olympialaiset elokuussa Kiinan Nanjingissa. Sinne suomalaisilla on hyvät mahdollisuudet saada kaksi nuorta, ja vahvat ehdokkaat ovat Matilda Castren ja Toni Hakula.

- Nuorten on hyvä päästä kilpailemaan kansainvälisiin kisoihin jo nuoresta pitäen. Kun ykköstiillä morjenstetaan jollain muulla kielellä kuin suomeksi, se auttaa uralla eteenpäin, Marvaila sanoi.

Marvaila_Janne.JPG (600 x 450)Nuorten kansainvälistymistä Golfliitto edistää järjestämällä 14-vuotiaille kansainvälisen kisan Vierumäellä. Ensi kesänä kisa on ohjelmassa kolmatta kertaa.

Kesän kotimaisia merkkitapahtumia on myös Hämeenlinnassa Vanajanlinnan kentällä pelattava miesten EM-joukkuekilpailu.

- Vanajanlinnassa pelattiin vuonna 2010 miesten henkilökohtainen EM-kilpailu, ja siitä porukasta neljä on jo voittanut Euroopan ammattilaiskiertueella, Peltoniemi kuvasi amatöörien polkua ammattilaisiksi.

Teksti: Kaija Yliniemi
Kuvat: Lauri Karppinen 

Golfliiton huippu-urheilupäällikkö Janne Marvaila kertoi HUT:n vuosikokouksen osallistujille, millaisin askelin liitto kehittää suomalaista kilpagolfia. 


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat