Tukholma jälleen niukasti parempi
9.12.2013 20:53 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat
Helsingin ja Tukholman urheilutoimittajat iskivät yhteen jo 64. kerran.

Tällä kertaa pelipaikkana oli Sonera Stadium eli Töölön Jalkapallostadion, jonne pääsimme pelaamaan tirehtööri Aki Riihilahden suosiollisella avustuksella.
Kiireinen Riihilahti ehti pitää puheet ennen ottelua ja vieraat olivat mielissään Djurgårdenin ex-taistelijan tapaamisesta. Mestarien liigan hymnikin kaikui ottelun alla upeasti joukkueiden astellessa areenalle.

Talvisissa oloissa

Ottelun alla luntakin tuprutti ja mahdollisuuksia olisi ollut pelata stadionin jäähallin viereisellä kentällä, joka futisväen keskuudessa tunnettiin vuosikymmeniä Saharana. Siellä olisi ollut tarjolla lämmitetty kenttä, mutta pääareenalle päädyttiin. Kenttähenkilökunta teki kaikkensa, ja kenttä saatiin putsattua lumesta pelattavaan kuntoon.
Alussa liukkaat svenskivieraat pääsivät parikin kertaa hyville tekopaikoille, mutta isäntien taaimmainen lukko Tuomas Peltonen ei ollut yllätettävissä. "Tupe" päätti viime kauteen hienon 9 kautta kestäneen Veikkausliigauransa FC Hongan maalivahtina hopeamitaleihin.
Vähitellen myös kotijoukkue pääsi paremmin peliin mukaan ja tilanteita nähtiin myös toisessa päässä. Sielläkin oli huippumies maalilla; Tobias Roswall venyi pariinkiin paraatitorjuntaan, eikä ollut yllätettävissä.

Johtomaali myllytyksen päätteeksi

Ensimmäisen puoliajan puolenvälin paikkeilla Helsinki jyräsi rajusti päälle. Sari Tuunainen pääsi läheltä tykittämään etukulmaa kohden ja Roswall esitti haamupelastuksen, esitti toisenkin ja pallo vietiin kulmalipulle.
Pitkästä aikaa Helsingin joukkueessa viilettänyt Panu Markkanen antoi tarkan kulmapotkun maalille, ja massiivinen Joonas Sarelius puski pallon oikeaoppisesti ja kauniisti verkon perukoille.
Avausmaalin jälkeen kotijoukkueen peli rullasi mukavasti ja Tukholma oli aavistuksen altavastaajana, kunnes kuin vaarattoman oloisesta keskitystilanteesta pallo painuikin kovaa ja matalana maaliin ohi maalivahti Peltosen. Tauolle mentiin puolen tunnin pelin jälkeen 1–1-numeroissa.

Viime hetken draamaa

Toisella puoliajalla peli eteni tasaisesti ja kumpikin joukkue pääsi muutaman kerran maalipaikkoihin. Maalivahdit hoitivat omat tehtävänsä mallikkaasti ja tasapeli häämötti, mutta vieraat iskivät vielä kerran.
Nuorella joukkueella Helsingissä vieraillut Tukholma sai hyvän loppurynnistyksen, ja kaukokuti yläriman kautta upposi vastustamattomasti isäntien maaliin. Aivan loppusekunneilla saatiin raju myllytys aikaiseksi, mutta maalin edustalla puskutilanteessa maalintekijä Joonas Sarelius revittiin nurin - ja Sarelius ei ihan helposti mene maihin.
Muuten hyvin tuominneella erotuomari Jari Pylvänäisellä ei kantti kestänyt, ja rankkari jäi harmiksemme tuomitsematta. No, näitä sattuu ja elämä jatkuu. Ottelu oli vaikeissa olosuhteissa pelattaessa varsin hyvätasoinen ja vauhdikas. Tärkeintä oli jälleen, että upea perinne jatkuu.
Pääsimme saunanraikkaina Ravintola Bolliksen maittavaan lounaspöytään, joka sai kehut myös vierailtamme.
Kiitokset vielä kerran Aki Riihilahdelle. Ex-maajoukkuepelaajastahan tuli edellispäivänä myös HJK:n toimitusjohtaja, ja Ägä kertoikin ottelumme olleen hänen Klubi-pomopestinsä huippuhetken...
Kiitokset myös Hartwallin Markku Åströmille ottelujuomista. Keväällä jatketaan taas Tukholmassa ”klassikon” parissa - ja yritämme tietenkin päättää tappiosarjan vieraskamppailussa.

teksti Mikko Innanen
kuvat Jukka Suomela ja Raimo Hienonen

Suomi_Ruotsi.jpg (600 x 450) HUT.jpg (527 x 341) 
 Helsingin ja Tukholman urheilutoimittajat yhteiskuvassa. HUT:n jalkapallojoukkue potretissa.
 


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat