Tukholmassa tuli taas tukkaan
4.6.2013 12:52 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat
Helsingin Urheilutoimittajien jalkapallojoukkue pelasi perinteisen ottelunsa Tukholmaa vastaan Stadshagenin hiekkanurmella.

Swe-Fin.jpg (600 x 361)Mikään ei ole muuttunut, näin voitaneen sanoa. Tappio tuli 2-6 (1-4), mutta rumista numeroista huolimatta pelissä oli paljon hyvääkin. Ehkäpä osalla pelaajista painoi aavistuksen menomatka jäsenissä...

Urheilutoimittajain liiton seminaarimatka tehtiin laivalla, jossa A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen piti mielenkiintoisen luennon.

Terho tuhlaili

Isännät menivät alussa 1-0 johtoon. Sitä ennen laitapuolustaja Antti Salo sooloili itsensä nokikkain svenskimolarin kanssa, mutta laukaus painui viuhuvana hieman ohi maalin.

Samuli Lehtomäki onnistui tasoituksessa kauniin kuvion päätteeksi, ja aurinkokin hymyili taivaalta. Riemu oli lyhytaikaista: Tukholman nuori joukkue iski nopeilla vastaiskuilla ja nopeassa tahdissa tilanne oli 4-1.

Toisen puoliajan alussa debytantti Timo Innanen vapautti oivaltavalla syötöllä Lehtomäen maalintekoon, ja heti perään Jesse Terho täräytti pallon maalivahdin haamutorjunnan ja riman kautta yli maalin. Vain hetkeä myöhemmin Terhon upea saksipotku lensi aavistuksen riman väärälle puolelle.

Tappioasemassa oli pakko nostaa pakkaa ylemmäksi, ja kotijoukkue pääsi vielä rokottamaan pari kertaa. Monivuotinen ykkösvahtimme Ilkka Laitinen oli kuudesta päästetystä huolimatta jälleen mies paikallaan.

Ottelussa numero 63. vierailla oli mukana kaksi entistä naisten SM-sarjapelaajaa. Taru Nyholm ja Sari Tuunainen esiintyivät läpi ottelun erinomaisella asenteella ja Tuunainen pääsi hyvään tekopaikkaankin, mutta ei vielä osunut. Syksyllä sitten rävähtää kotiottelussa?

Derbykin koettiin

Illalla seurasimme yli 35 000 katsojan kanssa AIK – Djurgården-derbyn, jonka tunnelma oli upea. Pelin taso vaihteli ja lopputulos oli värikkäiden vaiheiden jälkeen 1-1.

Uusi uljas Friends Arena teki vaikutuksen ja mieleen hiipi väkisin ajatus, että koska samaa nähdään Suomessa?

Uuteen nousuun

Ruotsalaisisäntien kanssa sovittiin jo syksyn ottelusta, joka lienee luotettavien sisäpiirilähteiden mukaan järjestyksessä 64. Nyt on siis neljä tappiota alla.

Meilläkin oli pitkä tappioton jakso alla ennen nykyistä, väliaikaista kurssin muutosta. Tästä noustaan vielä ja tärkeintä on perinteen jatkuminen.

Teksti: Mikko Innanen
Kuva: Jesse Terho


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat