Alaja: Palloliitto haluaa järjestää Fifan kongressin 2017
9.4.2013 19:58 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alajalla riitti kerrottavaa HUT:n lounastilaisuudessa, sillä liitossa ei ehditä levätä laakereilla. Toiminnan kehittämisen ja maaotteluiden lisäksi liitossa käydään tällä hetkellä läpi pääsihteeriehdokkaita.

Alaja_Pertti2.jpg (600 x 399)

Suomen Palloliitolla menee tällä hetkellä hyvin. Miesten maajoukkue venyi vähän aikaa sitten tasapeliin Espanjan kanssa MM-karsintaottelussa, naisten ja tyttöjen maajoukkueet ovat raivanneet tiensä EM-lopputurnaukseen, liiton talous on vakaalla pohjalla ja lajin parissa kehitetään koko ajan jotain uutta.
Helsingin urheilutoimittajien lounasvieraana ollut puheenjohtaja Pertti Alaja saikin puhua enimmäkseen positiivisista asioista.
- Miesten maajoukkueen kohdalla voi sanoa, että jotain on nyt löytynyt. Minulla on suuri usko siihen, että myös Valko-Venäjä kaatuu seuraavassa ottelussa, Alaja sanoi ja kertoi, että Espanja-ottelun jälkeen lippuja seuraavaan otteluun on myyty reilut 3 000 lisää.
- Naisten puolella kehitys on ollut jo vuosia hyvää. Meillä on nyt positiivinen ongelma, sillä Uefan (Euroopan jalkapalloliitto) sääntöjen mukaan pelaaja saa osallistua vain yksiin EM-kisoihin ja sekä tytöt että naiset pääsivät kisoihin.
Alajan mukaan naisten maajoukkue on luonnollisesti ykkönen. Joten vaikka naisten päävalmentaja AndréeJeglertz ja tyttöjen päävalmentaja Marianne Miettinen valinnoista keskustelevatkin, on Jeglertzillä päätäntävalta.

Fifan kongressi haaveissa

Maajoukkueiden menestyksen myötä Palloliitto on kiinnostunut myös kansainvälisten tapahtumien järjestämisestä. Keskiviikkona Suomeen saapuu Uefan delegaatti, jonka on tarkoitus muun muassa tutustua Espoon Tapiolan jalkapallostadionhankkeeseen.
- Käymme läpi Uefan kriteereitä ja toiveita siitä, mitä se haluaa hyvältä stadionilta. Samalla saamme hieman hajua siitä, onko meillä mahdollisuuksia hakea vuoden 2020 EM-kisaotteluita, Alaja kertoi.
Vuoden 2020 EM-kisat hajautetaan koko mantereelle, jolloin yksittäisiä otteluita pelataan ympäri Eurooppaa. Myös tätä ennen Palloliitto on innokas hakemaan kahta eri tapahtumaa: vuoden 2017 Fifan (Kansainvälinen jalkapalloliitto) kongressia sekä 17-vuotiaiden tyttöjen MM-turnausta.
- Olisi hienoa saada koko globaalinen jalkapalloyhteisö Suomeen vuonna 2017. Silloin Palloliitto täyttää 110 vuotta ja Suomi 100 vuotta. Tyttöjen kisat ovat myös hakusessa, ehkä vuonna 2018.

Valoon liittymisellä ei ole kiire

Palloliitto ei ole vielä päättänyt liittymisestään uuteen suomalaisen liikunnan kattojärjestöön, Valoon. Alajan mukaan tilanteesta keskustellaan muun muassa Joensuun liittovaltuustossa, mutta asialla ei ole kiire.
- Haluamme katsoa, mihin suuntaan Valo kehittyy ja miten sen toiminta lähtee käyntiin. Jos emme liity Valoon ensimmäisessä junassa, niin voimme liittyä siihen toisessa junassa, hän sanoi.
- Valossa pitää olla jotain, joka auttaa meidän seura- ja piiritoimintaa.
Alajan mukaan Palloliitto tekee jo Valon-tapaista yhteistyötä muiden liittojen kanssa. Muun muassa Käsipalloliiton kanssa Palloliitolla on paljonkin yhteistä toimintaa, sillä futsalista ja käsipallosta löytyy yhteisiä piirteitä.
- Olemme eri palloilulajien kanssa myös käynnistäneet prosessin, jossa kehitellään asioita, joita voimme tehdä yhdessä. Meillä on missio, jolla yritämme saada parempaa peliä aikaiseksi.

”Saamme hyvän pääsihteerin”

Huhtikuu on Palloliitolle tärkeä kuukausi, sillä tuona aikana liiton hallitus valitsee Palloliitolle pääsihteerin. Toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen jättää tehtävänsä liittovaltuuston kokouksen jälkeen (20.4.) ja myös vastaava pääsihteeri Timo Huttunen lopettaa tuolloin tehtävässään.
- Saimme kiirastorstaihin mennessä 36 hakemusta ja huhtikuun aikana päätämme, kenestä tulee uusi pääsihteeri. En voi paljastaa nimiä, mutta saamme hyvän pääsihteerin. Hän aloittaa tehtävässä kesän jälkeen, Alaja sanoi ja vakuutti, ettei hän ole hakijoiden joukossa.
- Olen oman hommani tehnyt. Monilla liitoilla on kokopäiväinen pääsihteeri tai puheenjohtaja. En halua olla kokopäiväinen, vaikka haluankin olla mukana jalkapallossa joka päivä.

Teksti ja kuva: Anu Karttunen


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat