Tukholma voittoisa Talissa
16.3.2013 10:49 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat
Helsingin ja Tukholman urheilutoimittajat kohtasivat jälleen perinteisessä jalkapallo-ottelussa ja pelipaikkana oli Talin jalkapallohalli.

Urheilutoimittajat_Hki_110313.jpg (600 x 406)Alun perin ottelu piti pelata marraskuun lopussa, mutta kamppailu peruuntui hirmuisen lumimyräkän takia, kun tukholmalaisten laiva oli useamman tunnin myöhässä.

Tällä kertaa läntiset naapurimme tekivät päivän pikareissun lentäen - ja hallissahan lumi ei häiritse kuningas jalkapallon pelaamista.

Nuoruus jylläsi

Itse ottelussa ensimmäinen puoliaika oli varsin tasainen. Isännillläkin oli paikkoja ottelun voittamiseksi, mutta maalinteon tuska oli ilmeinen - tälläkin kertaa.  Maalittoman 35-minuuttisen jälkeen vieraat ratkaisivat ottelun iskettyään nopean vastaiskun päätteeksi avausosuman 48. minuutin pelin jälkeen.

Kaksi pikamaalia minuutin sisään vajaata varttia myöhemmin oli liikaa isännille. Samuli Lehtomäen upea puskumaali Tero Karhun antamasta vapaapotkusta toi vielä eloa peliin viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta sen lähemmäksi emme tällä kertaa päässeet. Lopputuloksena 1 – 3-tappio.

Tukholma oli liikkeellä vain 12 pelaajan voimin, ja kentän laidalla peliä johti loukkaantumisen takia Aftonbladetin futistoimittaja Kalle Karlsson. Punaisissa pelanneiden vieraiden joukkue oli taas nuorentunut sitten viime näkemän, ja pelinopeus koituikin ottelun ratkaisuksi. Nuori joukkue höystettynä ex - ammattilaispelaaja Niclas Kindvallilla osoittautui saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Kuusela luotsasi kotijoukkuetta

Helsingin vaihtopenkillä puolestaan peliä johti kenties menestynein valmentajamme ja kerhomme jäsen Martti Kuusela. "Masa" teki kyllä kaikkensa, mutta kun pelimme oli ajoittain varsin väkinäistä, niin siinä eivät ohjeet auttaneet. Kuuselan valmennuksessa oli kuitenkin edelleen tekemisen meininkiä.

Ottelun jälkeen kerhomme tarjosi lounasravintola Blanccossa Talin hallin läheisyydessä buffet-lounaan vieraille ja samalla sovittiin tulevasta vierasottelusta. Alustava pelipäivä on 30.5. Samalla reissulla olisi tarkoitus jälleen seurata ruotsalaista huippujalkapalloa: Djurgården-Kalmar ja Stockholm Stadion saa suomalaisvieraita katsomoon.

Kolmen peräkkäisen tappion jälkeen lähdemme nöyrinä, mutta määrätietoisina hakemaan revanssia ruotsalaiskollegoista.

Teksti: Mikko Innanen
Kuvat: Mika Peltola


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat