Helsinki koki kovia Tukholmassa
4.7.2012 17:04 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat
Perinteinen Tukholma–Helsinki-ottelu potkittiin kesäkuun alussa Tukholmassa.

Losers.jpg (600 x 453)Vieraiden lähtökohdat otteluun olivat kaikkea muuta kuin otolliset. Miehiä kaatui rivistä viime hetkillä erilaisten syiden takia ja lopulta ”rosterissa” oli ukkoja vain 12 + 3 miehen joukkueenjohto.
Stadshagenin tekonurmella pelattu ottelu sujui alusta alkaen kotijoukkueen hallinnassa. Avausmaali tuli noin 10 minuutilla, ja sen jälkeenkin pelin painopiste pysyi helsinkiläisten kenttäpääydyssä. Pitkästä loukkaantumisesta toipunut maalivahtimme Ilkka Laitinen esitti kuitenkin huikeita torjuntoja kerta toisensa perään. Kun toimittajaottelussa debytoinut ex-Viikinki Joonas Sarelius maalasi Janne Vakion nappisyötöstä viitisen minuuttia ennen taukovihellystä, niin ensimmäisen puoliajan jälkeen oltiin tasanumeroissa 1–1.
Tukholmassa asuvaa STT:n avustajaa Taneli Männikköä ei näkynyt missään ja kun Jesse Terholta pamahti takareisi, tilanne oli entistä tukalampi. Männikkö oli mennyt epähuomiossa väärälle kentälle, ja entinen Jyväskylän divaripelaaja ehti paikalle toisen puoliajan puolenvälin hujakoilla.
Helsinki sinnitteli 2–1-numeroissa pelin viimeiselle kympille saakka. Erkka V. Lehtolalla oli loistava tilaisuus tasoitukseen kippari Mikko Innasen jätön jälkeen, mutta veto leijaili maalin yli. Lopulta helteinen sää ja Stokiksen vaihtokaruselli olivat liikaa vierailijalle, ja peli repesi: loppunumerot olivat 5–1. Kaikesta huolimatta pelissä oli paljon hyvääkin ja hymy ei poistunut stadilaisten kasvoilta missään vaiheessa.
Ottelun jälkeen maistui isäntien tarjoama lounas ravintola Löwenbraussa Fridhemsplanilla. Kamat hotelli Odeniin (jota voi suositella vilpittömästi hyvän sijaintinsa ja kodikkuutensa ansiosta esimerkiksi ryhmille), ja valmistautuminen Ruotsi–Serbia-otteluun oli alkanut.
Råsundan stadionilla pelattu ottelu tarjosi jälleen kerran Zlatan-shown. Ruotsi voitti 2–1, mutta joukkueen puolustuspeli ei vakuuttanut, mikä koitui joukkueen akilleen kantapääksi myös EM-turnauksessa.
Seuraavana päivänä palattiin Härmään punavalkoisella laivalla. Buffetillallisen aikana tappiomme oli jo kutakuinkin kääntynyt voitoksemme. Marraskuussa homma toteutetaan myös käytännössä; kahden peräkkäisen tappion jälkeen on jo korkea aika palata voittojen makuun.

Teksti: Mikko Innanen
Kuvat: Jesse Terho


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat