HUT todisti raviratojen Usain Boltin menoa
11.4.2012 13:16 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat
Pesäpallo mainosti takavuosina lajiaan tunnuslauseella "Pesis on parasta paikan päällä". Samaa voi sanoa raviurheilusta, johon HUT:n jäsenet pääsivät tutustumaan 4. huhtikuuta Vermossa Suomen Hippoksen vieraana.

Ingman_Soini.jpg (480 x 270)Suomen parhaan ravurin Brad de Veluwen omistaja Anders Ingman (vasemmalla) ja Hippoksen toimitusjohtaja Pekka Soini valaisivat HUT:n ravivieraille hevosurheilun maailmaa.

Vasta omin silmin tajuaa, kuinka lujaa hevoset rataa kiertävät.
HUT:n 12-henkinen iskuryhmä näki kaviouralla Suomen tämän hetken kovimman ravurin, tauolta kilparadoille palanneen Brad de Veluwen menoa. Ori paineli kolmoslähdössä ylivoimaiseen voittoon, vaikka näytti jopa hölkkäävän loppusuoraa kevyesti.
– Bradin juoksu ei näytä sivullepäin miltään, mutta pyörä pyörii. Sen juoksuaskel on äärettömän tehokas, Brad de Veluwen omistaja Anders Ingman kertoi ja piti hevosensa vertaamista Usain Boltiin aivan osuvana.
Ingmanin mukaan Brad de Veluwen tekee hyväksi ravuriksi se, että sen heikkoudet ovat korkealla tasolla. Vermo valikoitui tauolta palaamisen paikaksi siksi, että hevonen tuntui valmiilta.
– Kun hevonen tuntuu hyvältä harjoituksissa, se on valmis kisaamaan, Ingman kertoi Tuomas Korvenojan valmentamasta suojatistaan.
Brad de Veluwe kilpailee tänä vuonna Suomessa ainakin Suuressa Suomalaisessa Derbyssä syyskuussa, mutta muuten sitä nähdään muun muassa Ruotsissa. Saksassa se osallistuu U.E.T. Grand Prix'hin, joka ajetaan lokakuussa.

Suletti sai pokaalin

Ilmaisia lounaita ei ole, muistutti Hippoksen toimitusjohtaja Pekka Soini HUT:n väelle ja kehotti laittamaan takit päälle. Urheilutoimittajat pääsivät palkitsemaan Vermon neloslähdön parhaan. Pokaalin sai Tuomas Pakkanen, joka ohjasti Suletin hienoon kirivoittoon kylmäveristen 3100 metrin kilpailussa.
Ravien seuraamisen lisäksi HUT:n ravivieraat pääsivät tutustumaan Vermon ratavalmentajan Antti Serkamon työhön. Serkamo vetää apureineen ravureille täsmällistä päiväohjelmaa, jossa hevoset voivat keskittyä kehittymään huippu-urheilijoina. Niiden elämässä ei ole huolen häivää, sillä hyvää ruokaa ja kunnon valmennusta on tarjolla päivät pitkät.
– Iltakuuden jälkeen niille annetaan rauha, jotta ne voivat olla omissa oloissaan, Serkamo kertoi tallin arjesta.
Serkamon tallissa hevosen ylläpito ja valmennus maksaa tuhat euroa kuussa. Monen ratsastustallin hintoihin verrattuna taksa ei ole paha, ja jotkut hevoset voivat ravaamalla tienata elantonsa.
– Koskaan ei voi etukäteen tietää, mistä hevosesta tulee hyvä kilpailija. Sukupuun on syytä olla hyvä, mutta kyllä matkassa tarvitsee vähän tuuriakin, Serkamo selvitti.
HUT:n raviporukalla oli hyvää ja huonoa tuuria totopeleissä. Jos joku jäi tappiolle, voi lohduttautua sillä, että ravipelaamisen rahat menevät suomalaisen hevosurheilun hyväksi. Vuodenvaihteessa myös V5- ja V65-pelaaminen siirtyivät Veikkaukselta Fintotolle, joka on Hippoksen tytäryhtiö.
HUT kiittää ravikokemuksesta Hipposta. Tilaisuuden järjestivät Hippoksen viestintäpäällikkö Leena Mäenpää-Wirtz ja tiedottaja Satu Meriluoto.

Teksti: Kaija Yliniemi
Kuvat: Kaija Yliniemi ja Leena Mäenpää-Wirtz


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat