Naistoimittajat kokoontuivat jääkiekkoaiheiseen illanviettoon
14.1.2012 17:26 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Naistoimittajat kokoontuivat jääkiekkoaiheiseen illanviettoon

HUTin historian toinen naisjäsenten tapaaminen järjestettiin keskiviikkona 11. tammikuuta jääkiekkoteeman merkeissä Helsingissä.

Pelkonen_Johanna.jpeg (600 x 450)

Kuva vasemmalla: Jääkiekkoliiton nais- ja tyttökiekon kehittäjä Johanna Pelkonen on vastuussa muun muassa Girls' Hockey Daystä, joka on jo kansainvälinen tyttöjä jäälle innostava tapahtuma.

Jääkiekkoliiton ja MM2012-kisaprojektin yhteisesti kutsumaan illanviettoon oli saapunut peräti 30 naisurheilutoimittajaa. Viime vuodesta poiketen paikalla oli mediaväkeä myös muualta Suomesta: Turusta, Oulusta, Tampereelta ja Vaasasta.
Illan pääteemaa –  naisten jääkiekko ja sen vähäinen kiinnostavuus niin urheiluyleisön kuin median keskuudessa –  olivat ruotimassa muun muassa maajoukkueen entinen maalivahti Tuula Puputti sekä nykymaajoukkueen puolustaja Emma Terho (o.s. Laaksonen).
Vaikka jääkiekko on harrastajamäärien ja yleisen kiinnostuksen perusteella yhä Suomen suosituin urheilulaji, jonka takia mediat pursuavat kiekkouutisia lähes päivittäin, ei naisten jääkiekkoilu saa juuri koskaan palstatilaa tai lähetysaikaa.
Naisten jääkiekko nousee otsikoihin lähinnä olympialaisten aikaan. Vancouverin kisojen jälkeen kiinnostus pronssimitalin saavuttanutta joukkuetta kohtaan kasvoikin huimasti.
”Hyvin harvassa ovat ne kerrat, kun saat kertoa, mitä teet kuin vastata kysymykseen miksi ja mitä järkeä tässä on. Ensimmäistä kertaa ihmiset oikeasti huomasivat, että työtä on tehty. Se oli todella hieno tunne varmasti meille kaikille, koska totta kai se, että saat arvostusta siitä, mitä teet, kannustaa eteenpäin. Todella iso juttu”, sanoi Terho.

Sieppi_Arto.jpeg (600 x 450)"Tuotteen pitää olla hyvä"

Todettiin, että yleensä ottaen kiinnostus eri urheilulajeja kohtaan on suhteessa siihen, miten paljon ne näkyvät mediassa. Medianäkyvyys ei silti automaattisesti takaa suurta suosiota.
Naisten valmennuspäällikkö Arto Sieppi muistutti, että tuotteen pitää olla hyvä.
”Eivät ihmiset tyhmiä ole. Mitä parempaa lätkää meidän mimmit pelaavat ihan joka tasolla, totta kai sitä enemmän sitä tullaan katsomaan.”
”Me olemme vielä äärettömän nuori laji”, lisäsi Tuula Puputti.
Siepin mukaan pienille tytöille pitää saada idoleita mahdollisimman aikaisin, muuten tyttö- ja naiskiekko ei kehity tarpeeksi.. Siksi kiekkoliitto panostaa vahvasti uusiin harrastajiin. Sen kunnianhimoinen tavoite on kasvattaa tyttöharrastajien määrä nykyisestä 4 700:stä 7 000:een vuoteen 2014 mennessä.
Nais- ja tyttökiekon kehityksestä jääkiekkoliitossa vastaava Johanna Pelkonen esitteli toimittajaillassa muun muassa uuden Girls' Hockey Dayn ideaa. Valtakunnallinen ja maailmanlaajuinen tyttökiekkopäivän on kaikille avoin ja sen tarkoituksena on houkutella uusia harrastajia.

Kuva yllä: Jääkiekkoliiton valmennuspäällikkö Arto Sieppi kieltäytyi ensin ainakin kolme kertaa naisten jääkiekkoilun pariin lähtemisestä. Enää Sieppi ei kadu suostumistaan: Vancouverin olympiapronssi viimeistään palkitsi vuosien työn.

Sulin_Närhi_Kejonen.jpeg (600 x 450)Hockey Bird innostaa

Kevään Helsingin MM-kisojen pääsihteeri Mika Sulin kertoi kisajärjestelyjen tuoreimmat kuulumiset. Eniten hilpeyttä ja kiinnostusta herätti tarina kisamaskotin eli Hockey Birdin synnystä. Kun suomalaiset esittelivät maskottiehdotuksensa viime helmikuussa ruotsalaisille, kisojen toiselle järjestäjätaholle, ei heistä kukaan tiennyt kuuluisasta Angry Birdsistä mitään.
Suomalaisen peliyhtiö Rovion Angry Birds-pelin lintuhahmosta kehitetty kisamaskotti esiteltiin hiljattain nuorten MM-kisojen yhteydessä Kanadassa. Sulinin mukaan kanadalaiset menivät maskotista ”aivan sekaisin”.

Teksti: Riitta Koivuranta, kuvat: Kaija Yliniemi

Kuva vasemmalla: Naistoimittajien jääkiekkoiltaa ideoineet Riitta Närhi (keskellä) ja Sari Kejonen antoivat solmion kiitokseksi Mika Sulinille. Kevään MM-kotikisojen pääsihteeri valotti esityksessään kisojen järjestelyjä, muun muassa HockeyBirdin tietä MM-kisojen maskotiksi.


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat