Mikael Granlund Pääkaupunkiseudun paras
9.12.2011 1:02 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Kaksi kiekkojoukkuetta, kaksi kultamitalia.

Jääkiekkoilija Mikael Granlundin viime kevät hipoi täydellisyyttä ja toi hänelle Pääkaupunkiseudun tämän vuoden parhaan urheilijan tittelin.

Granlund_Mikael2.jpg (320 x 480)

Mikael Granlund oli otettu valinnasta. Nuoren jääkiekkoilijan vuosi on ollut melkoista pyöritystä, mutta Granlundin mukaan se ei ole tuntunut kuitenkaan liian raskaalta.

HIFK:ssa SM-kultaa ja Leijonissa MM-kultaa voitanut Granlund on 32. Pääkaupunkiseudun paras urheilija, sillä HUT on jakanut Pääkaupunkiseudun parhaan tittelin vuodesta 1980. Silloin paras oli olympiavoittaja Esko Rechardt.
Granlund seurasi palkittuna taitoluistelija Laura Lepistöä, joka valittiin parhaaksi kahtena vuonna peräkkäin.
– Listassa näyttää olevan kovia nimiä. Valinta on hieno kunnia, sillä olisi varmasti ollut monia urheilijoita, jotka olisi voitu valita, Granlund sanoi 8. joulukuuta järjestetyssä palkitsemistilaisuudessa.
Tilaisuutta isännöi HUT:n yhteistyökumppani Fonecta toimitiloissaan Pasilassa.

Ainoa jääkiekon tuplamestari

Granlund oli kevään ainoa jääkiekon tuplamestari. HIFK-seurakaveri Ville Peltonen joutui jättämään MM-kisat väliin loukkaantumisen takia.
– Kun on mukana kahdessa joukkueessa ja molemmissa voittaa, niin ei vuosi olisi voinut paljon hienommin mennä, Granlund sanoi.
Granlund teki MM-kisojen välieräpelissä Venäjää vastaan voittomaalin ilmaveivillä, joka on kaiketi MM-historian upein osuma. Ilmaveivi on ikuistettu postimerkkiin, ja monet muistavat Granlundin etenkin siitä osumasta.
19-vuotias pelaaja korostaa itse mielellään joukkueen pelaamista, eikä halua tehdä itsestään numeroa. Tehot puhuvat kuitenkin puolestaan. Hänen panoksensa on valtava niin HIFK:ssa kuin Leijonissa.
Viime kevään pudotuspeleissä Granlund oli pisteykkönen jaettuaan kärkisijan seurakaverinsa Juha-Pekka Haatajan kanssa. MM-kisoissa hän oli Leijonien toiseksi paras pistemies.
Monet asiantuntijat arvioivat, että Granlund on tämän hetken paras suomalainen jääkiekkoilija NHL-pelaajatkin mukaan lukien.

Pyöritys ei ole tuntunut raskaalta

Granlund sanoi palkitsemistilaisuudessa pystyneensä keskittymään pelaamiseen menestyksen tuomasta pyörityksestä huolimatta.
– Ei tämä vuosi ole ollut raskas, vaikka on ollut paljon haastatteluja ja tapahtumia. Ei niitä ole ollut liikaa. Hyvin on pidetty huolta siitä, että olen voinut keskittyä pelaamiseen, joulukuun alussa Lahden Urheilujoukoista kotiutunut Granlund kertoi.
Granlundin tie vie ensi kaudeksi NHL-jäille, mutta helsinkiläistynyt pelaaja ei murehdi turhaan tulevia. Hän yrittää elää hetkessä ja keskittyä kulloiseenkin tehtävään. Haasteita riittää: SM-liigassa mestaruuden puolustamista, nuorten MM-leiriä, nuorten MM-turnausta ja keväällä MM-kotikisat.

HJK:n tupla toi palkinnon

HUT palkitsi perinteisesti myös Vuoden urheiluteon, ja tänä vuonna palkinnon sai HJK:n miesten jalkapallojoukkue. Se voitti Suomen mestaruuden peräti 24 pisteen erolla hopeajoukkue Interiin ja juhli lisäksi Suomen cupin voittoa.
HJK:n menestyskauteen kuuluivat myös erinomaiset otteet Euroopan kentillä. Europelien kirkkain kruunu oli 2–0-kotivoitto saksalaisesta Schalke 04:stä Eurooppa-liigan lohkovaiheen karsintakierroksella.
Vuoden urheiluteko -palkintoa olivat noutamassa kapteeni Ville Wallen, varakapteeni Mathias Lindström, valmentaja Antti Muurinen ja joukkueenjohtaja Markku Peltoniemi.
– Joukkueessa oli nuoruutta, taitoa ja halua mennä eteenpäin, Peltoniemi tiivisti viime kauden HJK:n ansiot.
Käytännössä kaikki pelit pelannut Wallen ei kokenut kautta raskaana, vaikka urakoitavaa oli paljon.
Muurinen_kiittaa.jpg (480 x 320)– Kun tulee menestystä ja pelit menevät hyvin, kausi tuntuu kevyemmältä, Wallen muistutti.
Vanhat meriitit eivät enää paina, vaan joukkue aloitti itsenäisyyspäivän jälkeen harjoittelun ensi kautta varten.
– Takana on kaksi päivää ja kaksi harjoitusta. Kausi alkaa jo neljän kuukauden kuluttua, Muurinen laski palkitsemistilaisuudessa.
HUT on jakanut vuoden urheiluteko -palkinnon 23 kertaa, vuodesta 1989 lähtien. Myös viime vuonna palkinto meni jalkapallolle, PK-35:n naisjoukkueelle.

HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen vastaanotti pystin Vuoden urheiluteosta. Muurinen sekä pelaajat Ville Wallen (Muurisen takana) ja Mathias Lindström pitivät huomionosoitusta arvossaan.

Teksti: Kaija Yliniemi
Kuvat: Anu Karttunen


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat