Fonectan Vuori patistaa yrityksiä tukemaan urheilua
9.12.2011 0:57 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat
– Onko oikein, että toinen Lontoon olympialaisiin tähtäävistä suomalaisista maratoonareista harjoittelee juoksumatolla ja toinen jakaa aamuisin lehtisiä elättääkseen perheensä?

Vuorinen_JP.jpg (320 x 480)

Jukka-Pekka Vuori vastaanotti HUT:n kiitoslautasen Pääkaupunkiseudun paras -tilaisuudessa.

Fonectan markkinointi- ja viestintäjohtaja Jukka-Pekka Vuori patistaa suomalaisia yrityksiä vahvemmin mukaan urheilun sponsorointiin. Hän esitti näkemyksiään torstaina 8. joulukuuta Pääkaupunkiseudun paras -tilaisuudessa, jota Fonecta isännöi toimitiloissaan Pasilassa.

Fonectalla ja Helsingin Urheilutoimittajat ry:llä on ollut neljän vuoden mittainen yhteistyö, joka päättyy vuoden 2011 lopussa. HUT kiitti Fonectaa lahjoittamalla kiitokseksi palkintolautasen Vuorelle ja Pääkaupunkiseudun paras -tilaisuuden käytännön järjestelyt hoitaneelle Hanna Ulkuniemelle.

Vaikka yhteistyö urheilutoimittajien kanssa päättyy aiemmin sovitusti, Fonecta ei ole jättämässä suomalaista urheilua. Se tukee muun muassa maastohiihtoa, mäkihyppyä ja yleisurheilua sekä jääkiekon SM-liigajoukkueista Jokereita, HIFK:ta ja Ässiä.

– Urheilusponsorointi on tärkeä osa Fonectan brändin rakentamista, Vuori sanoi.

Hänen mielestään suomalaiset yritykset eivät tue riittävästi urheilua. Vuori arvioi, että yritysten käyttämät mediatoimistot kanavoivat sponsorirahat mieluusti helpolla tavalla mainontaan.

– Suomessa sponsorirahasta 60 prosenttia menee urheiluun, kun esimerkiksi Norjassa prosenttiluku on 70, Vuori sanoi.
Hän on omassa työssään nähnyt sen haasteen, jonka suomalaiset yksilö- ja joukkuelajien urheilijat kokevat yrittäessään rahoittaa urheilemistaan.

Vuoren maraton-esimerkissä juoksumatolla harjoitteleva urheilija on Jussi Utriainen ja Lahdessa lehtiä jakava on Francis Kirwa. Kummatkin tähyävät Lontoon olympialaisiin.

– Olen vaatinut SUL-yhteistyössämme, että osa tuestamme kanavoidaan Utriaiselle ja Kirwalle sekä moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalaiselle, jolla on mahdollisuuksia menestyä Lontoossa, Vuori kertoi.

Teksti: Kaija Yliniemi
Kuva: Anu Karttunen


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat