Helsinki jälleen voitokas Tukholmaa vastaan
14.6.2011 23:46 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat
Helsingin Urheilutoimittajien jalkapallojoukkue kohtasi Tukholman joukkueen viime vuoden tapaan Brommapojkarnan kotistadionilla Grimstassa.

Umpihelle (noin 30 astetta) takasi tukalat oltavat molemmille joukkueille.
Vieraat olivat matkassa 15 pelaajan voimin. Epäonneakin oli riittämiin: HBL:n Tommy Pohjola jäi Helsinkiin koneen teknisen vian takia ja ehti Stokikseen vasta illan Ruotsi–Suomi EM-karsintaotteluun. Pari perinteistä viime hetken poisjääntiäkin koettiin, mutta joukkue oli silti hyvällä fiiliksellä ennen aloitusvihellystä.

Helsinki ansaittuun voittoon

Alussa isännillä oli pientä painostusta, mutta sinivalkoisten raudanluja puolustus taaimmaisena lukkonaan Iltalehden liimanäppi Ilkka Laitinen ei turhia hermoillut. 1.puoliajan loppupuolella tuulennopea hyökkääjä Janne Vakio kaadettiin rangaistusalueella, ja erinomaisesti hommansa hoitanut erotuomari tuomitsi rangaistuspotkun vieraille. Syksyn ottelun tavoin keskikenttää dominoinut ex-liigapelaaja Tero Karhu sijoitti pallon varmasti verkkoon ohi Tukholman parhaan pelaajan, maalivahti Tobias Rosvallin.
Karhu täräytti hetkeä myöhemmin nahkakuulan tolpan ja yläriman yhtymäkohtaan. Kun Vakiokin kokeili tolpan kestävyyttä läpiajonsa päätteeksi, niin voidaan sanoa Helsingin johtaneen ansaitusti ottelua tauolla 1-0.
2.puoliaika oli vielä selvempää Helsingin näytöstä. Jesse Terho sooloili Helsingin 2-0-johtoon jakson alkuvaiheilla. Ottelun ykköstuhlari Vakio pääsi jälleen nokikkain maalivahti Roswallin kanssa (kapteeni Innasen läpisyötön jälkeen), mutta jälleen tolppa kesti.
Jussi Eskolallakin oli pari loistopaikkaa, mutta tällä kertaa ei tärpännyt. Lisäajan viimeisellä sekunnilla kotijoukkue sai kavennuksensa ainoasta paikastaan, mutta kavennus oli lähinnä kosmeettinen.
Tukholman joukkue tarjosi kunniamanagerinsa Berndt Rosqvistin johdolla lounaan Fridhemsplanilla, jossa tunnelma nousi kummasti parin rentouttavan virvokkeen jälkeen.
Metromatkalla Solnaan vannottiin Suomen nimiin, mutta toisin kävi; svenskit tyrmäsivät meikäläiset täysin. 5-0 ei jättänyt mitään seliteltävää. Tosin seuraavan päivän paluumatkalla punaisella laivalla EM-karsintamatsikin ilmeisesti kääntyi voitoksi.

Syksyllä juhlapelin aika

Tuleva Helsingin ottelu Talin hallissa on järjestyksessä 60:s. Ottelu pelataan marraskuussa Urheilutoimittajien liiton 80-vuotisjuhlien yhteydessä, tai vaihtoehtoisesti lokakuussa Suomen pelatessa kotikentällä EM-karsintaa Ruotsia vastaan.
Pari mielenkiintoista tulokasta on tyrkyllä stadilaisten miehistöön, joten lähdemme syksyllä ilman muuta jälleen kaatamaan läntisiä naapureitamme. Kansainvälisiä voittojahan ei ole härmäläisfutiksessa koskaan liikaa.

Teksti: Mikko Innanen
Kuva: Jesse Terho


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat