Lehtinen ja Kolmonen taitavimmat keilaajat
3.1.2011 12:16 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

keilajoulu.jpg (600 x 399)

Jarmo Lehtinen (oikealla) ja Reijo Kolmonen olivat taitavimmat keilaajat. Keskellä tuurikinkun voittanut Pasi Peltola.

Lehtinen ja Kolmonen taitavimmat keilaajat

Jarmo Lehtinen ja Reijo Kolmonen voittivat joulukinkut lehdistön perinteisessä Kinkkukilpailussa 20. joulukuuta Helsingin Ruusulassa. Ylestä tuttu Lehtinen keilasi komean 740 pisteen tasoituksellisen tuloksen ja jätti tasoituskisassa toiseksi tulleen Marius Turulan 30 pisteen päähän.

Lehtinen heitti kolmeen sarjaan puhtaan tuloksen 446 pistettä, ja kun siihen lisättiin tasoituksia 294 pistettä, saatiin kasaan voittotulos.

- Voi olla, että voiton salaisuus piili siinä, että valmentaja (Sopulit-seuran puheenjohtaja Pertti Tapola) ei neuvonut tällä kertaa yhdessäkään heitossa, Lehtinen naurahti.

Hän pelasi samalla radalla Tapolan kanssa, jonka kanssa keilaa parina myös Ylen joukkueessa lehdistöliigassa. Sen seuraavissa otteluissa tammikuussa Lehtisellä on jo nykyistä pienempi tasoitus.

Tasoituksellisessa kisassa yli 700 pisteen pääsi myös Kuvajutun Matti Erkkilä tuloksella 705. Tapola keilasi 699 pistettä ja oli neljäs.

Toisen pelaamalla hankitun kinkun voitti Helsingin Sanomien Reijo Kolmonen, jonka puhdas tulos 560 oli kisan komein kolmen sarjan lukema. Matti Erkkilä oli lähellä 555 pisteellään. Suomenmaan Seppo Kuisma oli kolmas (524).

Kautta aikojen 49. Kinkkukeilailussa oli mukana 24 pelaajaa. Taitokinkkujen lisäksi jaossa oli perinteinen tuurikinkku, ja sen voitti freetoimittaja Pasi Peltola.

Ensi vuonna keilataan 50. Kinkkukeilailu. Melkoinen perinne, joka huipentui tälläkin kertaa maittavaan jouluateriaan.

 

Teksti: Kaija Yliniemi

Kuva: Matti Erkkilä

 


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat