UL ja HUT onnittelee Lounasheimoa, 90
14.12.2010 18:58 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

UL ja HUT onnittelee Ilmo Lounasheimoa. Urheilutoimittajakunnan vanhin jäsen täyttää torstaina 16. joulukuuta 90 vuotta.

Lounasheimo_Miettinen2.jpg (480 x 300)

Kuva vasemmalla: Heikki Miettinen toi Urheilutoimittajien Liiton ja Helsingin kerhon onnittelutoivotukset syntymäpäiväsankarille.

Heikki Miettinen Urheilutoimittajain Liitosta ja Helsingin kerhosta ja Timo Mustonen Lounasheimon ystävänä onnittelivat päivänsankaria kaksi päivää etuajassa, kun juhlasankari viettää merkkipäiväänsä matkoilla.

Lounasheimo tuli koko kansan tuntemaksi ääneksi ja tv-kasvoksi, kun hän selosti ja raportoi maailman suurimpia nyrkkeilytapahtumia useina vuosikymmeninä.

Tuskin kukaan tuntee ammattilaisnyrkkeilyä Suomessa paremmin kuin Lounasheimo.
Lounasheimo seurasi marraskuussa, kun raskaan sarjan Robert Helenius otteli voitokkaasti Hartwall-areenassa.

”Helenius kestää hyvin iskuja, on ulottuva ja taitava”, Lounasheimo sanoi Pajamäen kodissaan. ”Uskon, että hänellä on mahdollisuuksia MM-otteluun kahden kolmen vuoden kuluessa. EM-tittelin näkisin mahdollisena ensi vuonna.”

Selostamisen ohella Lounasheimo kirjoitti nyrkkeilykirjoja, joista tunnetuin on Kehän sankarin. Iltalehteen ja sitä ennen Uuteen Suomeen Lounasheimo kirjoitti monella vuosikymmenellä.

”Iltalehteen kirjoittamisen lopetin 86-vuotiaana. Amin Asikainen oli silloin esillä ja tein juttuja”, Lounasheimo sanoi. ”Lopetin kirjoittamisen, kun ajattelin, että siellä lehdessä ajatellaan, etten ymmärrä lopettaa”, Lounasheimo sanoi nauraen.

Teksti: Heikki Miettinen
Kuvat: Timo Mustonen


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat