Laura Lepistö toistamiseen Pääkaupunkiseudun paras
14.12.2010 16:54 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat
Taitoluistelija Laura Lepistö on Pääkaupunkiseudun paras urheilija toisena vuonna peräkkäin. HUT palkitsi hänet maanantaina 13. joulukuuta yhteistyökumppaninsa Fonectan isännöimässä tilaisuudessa Helsingissä.

JPVuori.jpg (370 x 480)

Kuva vasemmalla: Illan isäntä, Fonectan markkinointi- ja viestintäjohtaja Jukka-Pekka Vuori ja Pääkaupunkiseudun parhaalle sekä vuoden urheiluteosta annettavat pokaalit.

Lepistö, 22, ansaitsi pokaalinsa ja tittelin erinomaisella menestyksellään viime kauden jäillä. Lepistö oli EM-kisojen kakkonen, parhaana eurooppalaisena olympialaisten kuutonen ja huipensi keväänsä luistelemalla pronssille MM-kisoissa. Mitali oli suomalaisnaisten kaikkien aikojen ensimmäinen MM-tasolla.

– MM-pronssi kruunasi kauden, mutta oli hienoa luistella uran paras suoritus jo olympialaisissa, Lepistö muisteli palkitsemistilaisuudessa. Vancouverissa hän keräsi tuomareilta ennätyspisteensä 187,97.

Lepistö on HUT:n 31. valinta Pääkaupunkiseudun parhaaksi. Hän on palkinnon historiassa vasta neljäs urheilija, joka on valittu parhaaksi useammin kuin kerran. Hiihtäjä Marjo Matikainen saavutti neljä valintaa vuosina 1986–1989, uimari Antti Kasvio kaksi valintaa (1993–94) ja F1-kuljettaja Mika Häkkinen niin ikään kaksi valintaa (1998–99).

Lepistön syksy on kulunut akillesjännevammaa kuntouttaessa. Hän ei osaa vielä sanoa, koska pääsee pysyvästi takaisin jääharjoittelun pariin tai pystyykö hän kilpailemaan tämän kauden arvokisoissa. Taitoluisteluliitto on varannut Lepistölle paikan tammikuussa Bernissä luisteltavissa EM-kisoissa, ja maaliskuussa odottavat MM-kisat Tokiossa.

– Lauralla on nyt intoa enemmän kuin hän pystyy tekemään, mutta tällaiset tilanteet pitää pystyä käsittelemään. Aallonpohjasta aallonharjalle, Lepistön valmentaja Virpi Horttana tiivisti tulevaisuuden suunnitelmat.

PK-35 Vantaan naiset tekivät
vuoden urheiluteon

HUT palkitsi Lepistön lisäksi PK-35 Vantaan naisjoukkueen vuoden urheiluteosta. Palkintoa on jaettu vuodesta 1989, ja PK-35 Vantaa oli sen 22. saaja.

PK-35 Vantaa yllätti kesän jalkapalloliigassa, kun se sarjanousijana venyi heti mestaruuteen. Kultamitalit ratkesivat 1–0-voitolla päätöskierroksen vieraspelissä Ahvenanmaalla.

– Alkukaudesta emme vielä osanneet ajatella mestaruutta, tavoitteemme oli mitali, sanoi keskikenttäpelaaja Susanna Hokkanen. Hän oli noutamassa palkintoa yhdessä keskikenttäpelaaja Eveliina Kivekkään, päävalmentaja Timo Lounion ja manageri Tom Källströmin kanssa.

Louniolle mestaruus oli valmentajauran kahdeksas, mutta ensimmäinen, joka tuli HJK:n ulkopuolella.

– Kyllä tämä oli rakas mestaruus, kun pääsi tekemään yllätystä, ensi kaudeksi Honkaan siirtynyt Lounio sanoi.

HJK:n valmentaja Jutta Rautiainen kritisoi syksyllä PK-35 Vantaan pelitapaa huonoksi, koska joukkue ratkaisi useita otteluita erikoistilanteista. Lounio kuittasi kritiikin tyynesti.

– Pelasimme jalkapallon sääntöjen mukaisesti, hän totesi.

PK-35.jpg (480 x 270)Källströmin mukaan PK-35 Vantaa on iskukykyinen myös ensi kaudella, sillä joukkueen runko pysyy kasassa. Viisitoista pelaajaa kesän mestarijoukkueesta jatkaa seurassa.

Teksti: Kaija Yliniemi
Kuvat: Matti Erkkilä

Jalkapallon naisten Suomen mestaruuden voittanut PK-35 Vantaa ilahdutti kotikaupungissaan, sillä sen mestaruus oli ensimmäinen Vantaalle tullut aikuistason jalkapallomestaruus. Vuoden urheiluteko -palkintoa olivat noutamassa Susanna Hokkanen (kolmas vasemmalta), Eveliina Kivekäs sekä päävalmentaja Timo Lounio (toinen vasemmalta) ja manageri Tom Källström.


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat