Kekäläinen hioo yksityiskohtia Jokereissa
20.10.2010 18:21 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat
Elokuussa Jokerien toimitusjohtajana aloittanut Jarmo Kekäläinen vannoo yksityiskohtien hiomisen tärkeyteen, jotta Jokerit voi palata voittajaksi.

IMG_0498.jpg (600 x 600)- Se on oppi, jonka haluan tuoda tänne NHL:stä. Ei ole pikkumaisuutta, että välitetään asioista, Kekäläinen sanoi 20. lokakuuta HUT:n lounastilaisuudessa ravintola Mamma Rosassa.

Kekäläinen veti täyden salin, ja jonotuslistalle jäi vielä useita halukkaita. Enempää kuin 25 ihmistä tilaan ei mahdu.
Yksityiskohtien hiomisen tarvetta on Kekäläisen mukaan jääkiekkoseuran organisaation jokaisella tasolla, sillä asiat voi aina tehdä paremmin.

- Päivittäisen työn tekemisen tason pitää olla korkea. Olen hurahtanut maratonjuoksuun, eikä siinäkään voi lintsata. Jos harjoituslenkkejä jää tekemättä, se näkyy heti vauhdissa ja ajoissa, Kekäläinen vertasi.

Jokerien lajissa lopputulos ei toki aina ole kiinni vain omasta tekemisestä, sillä vastustajalla on myös roolinsa. Toimitusjohtajan mukaan Jokereissa voi kuitenkin tehdä kaikkensa, jotta oma ruutu on kunnossa.

Kekäläinen perää kurinalaisuutta ammattilaisurheilijoilta. Pelaaja pystyy vaikuttamaan muun muassa omaan ravintoonsa, rasvaprosenttiin ja lepoon, jotta olisi ammattinsa vaatimassa terässä. Viisi ylimääräistä kiloa vyötäröllä on aina peliesityksestä pois.

- Voittamisen kulttuuri lähtee siitä, että on hoidettu ne asiat kunnolla, jotka voidaan hoitaa. Pelaajien pitää muistaa, että heillä on etuoikeus pelata jääkiekkoa ammatikseen. Se etuoikeus pitää ansaita antamalla joukkueelle kaikkensa joka päivä, Kekäläinen linjasi.

Hänen mielestään Jokereista uupuu vielä ammattiylpeyttä, joten työsarkaa riittää.
 
Intohimo on lahjakkuutta
 
Kekäläinen oli ennen Jokeri-pestiä pitkään maailmalla, viimeksi St. Louis Bluesin varatoimitusjohtajana. Hänen vastuullaan oli muun muassa nuorten pelaajien kartoitus ja heidän opastamisensa kohti NHL-ammattilaisuutta.

Hän on nähnyt urallaan monenlaisia nuoria pelaajia ja pitää työn tekemisen lahjakkuutta pelaajien tärkeimpänä voimavarana.

- Tärkeä osa lahjakkuutta lähtee päästä ja sydämestä. Täytyy olla työmoraalia ja intohimoa, se on paljon tärkeämpää kuin taito.

Hän haki esimerkin 1990-luvun lopun HIFK:sta, jossa toimi 1997-98 urheilutoimenjohtajana.

- Meillä oli Jarkko Ruutu, jolla oli kivikautiset kädet, mutta aivan valtava tahto. Sitten oli Jan Caloun, jolla oli aivan maailmanluokan taito, mutta henkinen kovuus ei ollut yhtä hyvä kuin Ruudulla. Kumpi on tehnyt paremman uran?
 
Putkimiehiäkin tarvitaan
 
Pelaajien roolit toki vaihtelevat joukkueessa. Tarvitaan myös kolmos- tai nelosketjun ”putkimiehiä”, jotka ovat valmiita likaiseen työhön. Oli rooli mikä hyvänsä, se pitää tehdä viimeisen päälle.

IMG_0546.jpg (480 x 300)- Jos hoitaa omat hommansa kunnolla joka päivä, voi myös nousta pukukopissa ylös ja sanoa vieruskaverille suoraan, jos on sitä mieltä, ettei tämä hoida omaa rooliaan.

Vaikka Kekäläinen puhuu mielellään jääkiekon pelillisistäkin asioista, hän sanoo pysyttelevänsä sivussa Jokerien valmennuksesta. Valmentajat valmentavat, mutta Kekäläinen on mielellään valmentajien managerin roolissa.

Toimitusjohtajankin täytyy tietää, mitä joukkueeseen kuuluu. Muuten seuran johtaminen ja vaikkapa markkinointistrategioiden luominen on mahdotonta.

- Jos tuote jäällä ei ole kunnossa, markkinointi ei pelkästään auta, Kekäläinen muistutti.

HUT:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Miettinen antoi Jarmo Kekäläiselle
kiitokseksi esitelmästään kravaatin.
 
Teksti: Kaija Yliniemi
Kuvat: Anu Karttunen


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat