Suomela puolusti menestyksekkäästi HUT:n golfmestaruuttaan
31.8.2010 18:15 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat
Jukka Suomelalla on kyky pelata parasta golfiaan silloin kuin pitääkin. Maanantaina 30. elokuuta Suomela puolusti Helsingin Urheilutoimittajien mestaruuskisoissa Kullo Golfissa menestyksekkäästi viiimevuotista mestaruuttaan.

voit2.jpg (480 x 320)

Kuvateksti yllä: HUT:n mestaruuskisan kärkikolmikko Kullossa. Voittaja Jukka Suomela (keskellä) keräsi 38 pistettä, Seppo Jolkkonen jäi Suomelan tuloksesta pisteen ja Mikko Innanen kaksi pistettä.

HUT:n mestaruuskisoihin liittyy myös Mercedes-Benz Trophy -kisa, jonka voitti Seppo Jolkkonen tasoituksella lyöntipelituloksella 71. Jukka Suomela oli toinen (71) ja Timo Pasanen kolmas (72).

-Kunnon ajoitus osui jälleen näköjään kohdalleen, sillä olen pelannut kahtena vuotena peräkkäin kesän parhaan kierroksen näissä kisoissa, Suomela kertoi.

Voiton avaimet löytyivät Suomelan mukaan pelikaveri Matti Erkkilästä.

-Matti on niin rauhallinen, että hän sai minutkin keskittymään peliin enemmän kuin yleensä. Nyt katsoin puttilinjat molemmilta puolilta, mitä ei tule harjoituskierroksilla tehtyä, neljännen HUT:n mestaruutensa saavuttanut Suomela sanoi.

38 bogipistettä saavuttaneen Suomelan voitto oli niukka, sillä toiseksi sijoittunut Seppo Jolkkonen hävisi Suomelalle vain pisteen ja kolmanneksi sijoittunut Mikko Innanen kaksi pistettä.

Parhaan lyöntipelituloksen (78) pelannut Jolkkonen putsasi kuitenkin kisan palkintopöydän, sillä hän voitti samassa kisassa käydyn Mercedes-Benz Openin ja Helsingin Urheilutoimittajien avoimen mestaruuskisan. Edellinen pelattiin tasoituksellisena lyöntipelinä, jälkimmäinen puolestaan tasoituksettomana lyöntipelinä. Notkuvasta palkintopöydästä Jolkkonen valitsi mukaansa Savonlinnan oopperajuhlien liput.

- Oli helkkarin kiva pelata, sillä kenttä oli loistavassa kunnossa. Olen pelannut tänä vuonna paljon, ja kierrosluvut ovat pyörineet siinä 80 lyönnin molemmin puolin. Pienenä bonuksena tänä vuonna on ollut paikka seniorimaajoukkueessa, vuoden alussa eläkkeelle jäänyt Jolkkonen kertoi.

Veikkauksen järjestämän lähimmäs lippua -kisan voitti Pekka Mikkonen, joka löi pallon 155 metristä reilun puolentoista metrin päähän reiästä.

Bridgestonen Golfin draivikisan voittopallot päätettiin ojentaa Wilhelmiina Kinnuselle. 16-vuotias tulevaisuudenlupaus oli kisassa tutustumassa, millaisia ovat urheilijan ja median väliset tiedotustilaisuudet. Esimerkkiä Kinnuselle näytti naisten Yhdysvaltain-kiertueella pelaava Minea Blomqvist.

Tiedotustilaisuuden ohessa oopperasopraano Marjukka Tepponen viihdytti yleisöä upealla laulullaan. Kun joku pelaajista kysyi, miten Tepponen huutaisi kentällä "fore", tuli sopraanon esimerkkihuuto niin korkealta, että se kuuluisi varmasti jokaisella väylällä.

Tapahtuman pääsponsoreina toimivat nimiyhteistyökumppani Mercedes-Benz, Veho ja Elämyksien näyttämöllä -hanke sekä voit3b.jpg (480 x 320)Veikkaus. Kiitos myös palkintoja lahjoittaneille Bridgestone Golfille, Kulloon yhteisölle - kartanolle, ravintolalle ja golfkentälle, K-citymarketille, Savonlinnan Oopperajuhlille, Suomen Golfliitolle, Viking Linelle sekä EMG:lle ja monille muille.

Kilpailun tulevaisuus on turvattu - kiitos Mercedes-Benzin - aina vuoteen 2014 saakka, jolloin juhlitaan kisan 25-vuotista taivalta.

Teksti: Antti Tiri

HUT:n avoimen mestaruuskisan voiton nappasi helsinkiläiskerhon jäsen, kun Seppo Jolkkonen (keskellä) pelasi Kullon kentän komeasti 78 lyönnillä. Tampereen Eero Rautio (vasemmalla) jäi Jolkkosesta lyönnin ja Helsingin kerhon Timo Pasanen kaksi lyöntiä.

HUT:n sisäinen mestaruuskilpailu, 21. Helsinki Press Golf Trophy, pistebogey

1. Jukka Suomela38 pistettä 
2. Seppo Jolkkonen 37 
3. Mikko Innanen 36 
4. Timo Pasanen 36 
5. Jussi-Pekka Reponen 34 
6. Anssi Kukkonen 32 
7. Hannu-Pekka Hänninen 31 
8. Kaija Yliniemi 31 
9. Antti Nieminen 30 
10. Kari Hagfors 29 
Mukana 20 pelaajaa.

HUT:n avoin mestaruuskilpailu, 21. Helsinki Press Golf Open, tasoitukseton

1. Seppo Jolkkonen 78 
2. Eero Rautio 79 
3. Timo Pasanen 80 
4. Pertti Koivunen  82 
5. Jussi-Pekka Reponen 83 
6. Mikko Innanen 85 
7. Kai Kilappa  85 
8. Pekka Mikkonen  85 
9. Jukka Suomela  86 
10. Lasse Miettinen  93 

Mukana 27 pelaajaa.

Mercedes-Benz Press Golf Open, tasoituksellinen

1. Seppo Jolkkonen71 
2. Jukka Suomela 71 
3. Timo Pasanen 72 
4. Mikko Innanen 72 
5. Petteri Linnavalli 74 
6. Eero Rautio 74 
7. Jussi-Pekka Reponen 74 
8. Pertti Koivunen 75 
9. Jaakko Malinen 76 
10. Anssi Kukkonen 76 

Lähimmäksi lippua -kilpailu
Pekka Mikkonen

Pisin draivi
Jaakko Malinen (lahjoitti palkinnon Wilhelmiina Kinnuselle).


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat