HUT:n kiri toi vierasvoiton Tukholmassa
6.5.2010 18:10 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat
Helsinkiläisten urheilutoimittajien hurja loppukiri takasi vierasvoiton HUT:n ja tukholmalaisten urheilutoimittajien perinteisessä jalkapallokohtaamisessa. HUT venyi 3–2 (1–0) -voittoon Brommapojkarna-seuran stadionilla 6. toukokuuta. Ottelu pelattiin loistokuntoisella tekonurmella.
Voittomaalin teki toppari Kim Sandén vajaat viisi minuuttia ennen loppuvihellystä. Hyökkäyksen avuksi noussut Sandén laukoi pallon maaliin kymmenestä metristä, tarkasti maalivahdin jalkojen välistä. Tilanteen alusti mainion pelin pelannut Mikko Korhonen, ex-liigapelaaja.

Ennen ratkaisevaa maalia HUT oli mennyt tasaisessa kamppailussa avauspuoliajalla johtoon. Kapteeni Mikko Innanen ja HUT:n uusin jäsen Janne Vakio saivat pallon komean kuvion päätteeksi Timo Simoselle, joka puski vieraat 1–0-etumatkalle.
HUT:lla oli ennen taukoa useitakin paikkoja, mutta osattomaksi ei jäänyt Tukholman joukkuekaan. HUT:n puolustus pelasi kuitenkin tarkasti, takimmaisena lukkonaan maalivahti Ilkka Laitinen.

Toisella puoliajalla Tukholma tasoitti Expressenin Kalle Karlssonin upeasta vapaapotkusta, ja aiemminkin näissä otteluissa kunnostautunut Tukholman tähtipelaaja Robert Laul kasvatti kotijoukkueen johdon 2–1:een rangaistuspilkulta. Tukholma sai rankkarin Sandénin epäonnisen käsivirheen takia.

Toppari Sandén paikkasi kuitenkin erheensä, kun HUT kiri rajusti. Ensin Vakio hankki joukkueelleen rangaistuspotkun, jonka Saku-Pekka Sundelin laukoi hienosti sisään. Ja ottelun lopussa Sandén viimeisteli HUT:n vierasvoiton.

HUT oli matkassa vain parilla vaihtomiehellä, kun kaksi pelaajaa oli sivussa loukkaantumisten takia. Mika Wickström ehti pelata lentolippusähläyksen takia vain seitsemän minuuttia, mutta hyvä että edes sen verran.

Enimmäkseen omakustanteisella matkalla HUT:n futisjoukkue pääsi lepuuttamaan mahdollisesti kivistäneitä lihaksiaan seuraamalla kiihkeän ottelun jälkeen Djurgårdenin ja GAIS:n pääsarjapelin.

HUT:n ja Tukholman jalkapallopelejä on pelattu vuodesta 1982 lähtien. Perinne jatkuu loppusyksystä Helsingissä.

   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat