Laura Lepistö luisteli Pääkaupunkiseudun parhaaksi
15.12.2009 0:53 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Taitoluistelun Euroopan mestaruus nosti Laura Lepistön Pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi vuonna 2009. Lepistö sai palkintonsa Fonectan isännöimässä tilaisuudessa Königissä 14. joulukuuta.

IMG_2780.jpg (446 x 600)- Monet aiemmin tämän palkinnon saaneet urheilijat ovat olleet nuoruuden esikuviani, palkinnosta tyytyväinen Lepistö kommentoi.

Hän nimesi esimerkiksi Mika Häkkisen ja Hanna-Maria Seppälän sellaisiksi aiemmiksi palkituiksi, joiden tekemisiä on tullut seurattua.

Espoolainen Lepistö, 21, on HUT:n 30:s Pääkaupunkiseudun paras urheilija. Palkitsemisten perinne alkoi vuonna 1980, jolloin Tallinnan vesillä olympiakultaa purjehtinut Esko Rechardt sai ensimmäisenä nimensä pokaaliin. Nyt kiertää jo toinen kiertopalkinto, se on ollut käytössä vuodesta 1992.

Lepistö voitti viime tammikuussa EM-kultaa kotikisoissa Helsingissä ja jatkoi menestystä kevään MM-kisoissa sijoittumalla kuudenneksi ennätyspisteillään. Myös tänä talvena tavoitteet ovat kovat: mielessä kangastelevat Euroopan mestaruuden puolustaminen ja olympialaiset.

Suomen kovasta naisluistelijoiden kolmikosta olympialaisiin pääsee vain kaksi, ja valinta tehdään yksiselitteisesti Tallinnassa tammikuun lopulla luisteltavien EM-kisojen tulosluettelon perusteella.

- Kova peli se on, sillä kaikki kolme olisivat olympiavalinnan arvoisia. Sama valintaperuste on toki ollut ennenkin käytössä, kun on nimetty luistelijat MM-jäälle, Lepistö muistutti.

IMG_2799.jpg (600 x 550)Palkinto Koskelle yhtä iso yllätys kuin MM-kulta

Vuoden 2009 urheiluteosta HUT palkitsi lumilautailija Markku Kosken. Helsingissä asuva Koski voitti viime talvena lumilautailun big air -hyppyjen maailmanmestaruuden Etelä-Koreassa.

- Vuoden urheiluteko -palkinto on yhtä suuri yllätys kuin viime vuoden MM-kulta, Koski viestitti palkitsemistilaisuuden osallistujille Etelä-Koreasta, jossa hän oli jälleen menestyksekkäällä kilpailumatkalla. Nyt saaliina oli maailmancupin kolmas sija big airista.

Kosken puolesta palkinnon nouti Lumilautaliiton toiminnanjohtaja Mats Lindfors. Hänen mielestään Markku Koskessa kiteytyy lumilautailijan olemus: rento ja vaatimaton tyyppi.

Koski, 28, oli kilpaillut big airissa vain kerran ennen MM-kisoja. Hänen mestaruutensa arvoa nostaa myös se, että hänen osallistumisensa koko MM-kisoihin oli vaarassa polven tärähdysvamman takia.


HUT on jakanut vuoden urheiluteko -palkinnon 21 kertaa, vuodesta 1989 lähtien.

Teksti: Kaija Yliniemi
Kuvat: Lauri Karppinen

Kuvatekstit:

Ylhäällä oikealla: Taitoluistelun Euroopan mestari Laura Lepistö on Pääkaupunkiseudun paras 2009. Monet aiemmat Pääkaupunkiseudun parhaat urheilijat ovat olleet Lepistön nuoruuden esikuvia ja urheilijoita, joiden uraa hän on seurannut. Lepistö itse on 30:s Pääkaupunkiseudun parhaaksi valittu urheilija.

Alhaalla vasemmalla: Lumilautaliiton toiminnanjohtaja Mats Lindfors edusti vuoden urheiluteon tehnyttä Markku Koskea HUT:n palkitsemistilaisuudessa. Koski oli jälleen menestyksekkäällä kilpailumatkalla Etelä-Koreassa.


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat