Helsinki jyräsi Tukholman junnut
3.12.2009 21:03 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Järjestyksessä 58:s Helsingin ja Tukholman urheilutoimittajien välinen jalkapallo-ottelu pelattiin Talin hallissa 27. marraskuuta. Lopputulos 3-1 jatkoi tuttua kotivoittojen sarjaa.

Sto-Hki.jpg (600 x 376)Tukholma ilmestyi hallille lähes parinkymmenen pelaajan voimin, ja joukossa oli peräti yhdeksän ensikertalaista. Toimittajien sukupolvenvaihdos on yltänyt jo klassikko-otteluunkin. Joukkueen keski-ikä oli alhainen eivätkä laivamatkan tunnetut rasitukset juuri näkyneet päälle.

Jotain pysyvää oli silti jäljellä: joukkueen manageri oli Ruotsin arvostetuimpiin futistoimittajiin kuuluva Svenska Dagbladetin legenda, Bernt "Rosa" Rosqvist. Häneltä on jäänyt sitten vuoden 1982 aloituksen jälkeen väliin vain pari hassua ottelua.

Helsinki ei toki jäänyt valmistautumisessa jälkeen. Oma "nestorikin" löytyi, niin ikään lähes kaikissa peleissä mukana ollut Jukka Suomela.

Puoliaika.jpg (600 x 536)Helsingin puolustusta johti Veikkausliigaakin pelannut toimittajaottelun debytantti, Urheilukanavan selostaja Tero "Verokarhu" Karhu, loput hoiteli maalivahti Ilkka Laitinen. Tauolla isännät johtivat Saku-Pekka Sundelinin maalilla 1-0, ja toisella puoliajalla tahti vain parani.

Topi Tiihonen lisäsi luvut Suomelan syötöstä 2-0:aan, ja HIFK:n kakkosdivarijoukkueen ja YLE Urheilun Henri Määttä onnistui lukuisten maalipaikkojen jälkeen viimeistelemään 3-0:aan. Tukholman kavennus tuli lisäajalla juuri ennen loppuvihellystä, mutta kotivoitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna.

Tuomarihommat hoiteli sopivan rennolla otteella monivuotinen liigaerotuomari Mika Peltola. Nestetasapainokin pysyi yllä, kiitos Hartwallin tarjoamien urheilujuomien.

Teksti: Mikko Innanen
Kuvat: Jesse Terho


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat