Helsingin Urheilutoimittajat ry

Helsingin Urheilutoimittajat (HUT) on noin 400 jäsenellään Urheilutoimittajain Liiton (UL) suurin paikalliskerho. Yhdistyksen jäsenistä noin puolet on A-jäseniä ja puolet B-jäseniä. A-jäsenet ovat päätoimisia urheilutoimittajia ja alalla pitkään olleita. B-jäsenistä suuri osa on medioissa avustajina toimivia.

Pääkaupunkiseudulla vaikuttavat UL:n A-jäsenet ovat valtaosin myös HUT:n. Yhdistyksen tarkoituksena on (sääntöjen 2 pykälä) UL:n paikallisyhdistyksenä olla Helsingin ja lähiympäristön urheilutoimittajien yhdyssiteenä, valvoa heidän ammatillisia etujaan, kehittää heidän ammattitaitoaan sekä ylläpitää ja edistää keskinäistä yhteydenpitoa ja yhteisymmärrystä.


Historia

Helsingin Urheilutoimittajat ry perustettiin 15. kesäkuuta 1976 hotelli Hesperian kabinetissa numero 4. Yhdistyksen elinkaaren voi kuitenkin katsoa alkaneen jo vuonna 1931, jolloin Urheilutoimittajien Kerho ry perustettiin. Perustajina olivat parikymmentä Helsingissä työskennellyttä urheilutoimittajaa ja lehtien urheiluavustajaa.

Kerho muuttui liitoksi (Urheilutoimittajain liitto ry UL), kun järjestäydyttiin Kansainvälisen urheilutoimittajaliiton AIPSin jäseneksi ennen vuoden 1952 olympialaisia. Lopullisen sysäyksen yhdistyksen perustamiselle antoi liiton sääntömuutos 1974. Tuolloin liittoon katsottiin kuuluvan vain niin sanotut A-jäsenet ja paikalliskerhot.


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat