Jäsenkirjeet

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 1/2020

HUT:n vuosikokous 4. maaliskuuta Myllypurossa Arena Centerissä

Helsingin Urheilutoimittajat ry:n vuosikokous on keskiviikkona 4. maaliskuuta Myllypurossa Arena Centerissä osoitteessa Alakiventie 2. Kokoustilana toimii VIP-saunaosasto rakennuksen 4. kerroksessa. Iltaa isännöi salibandyn MM2020-organisaatio. Tilaisuus alkaa kello 18 ja vuosikokous n. kello 19.15. Vuosikokouksen asialistalla on normaalin kokousprotokollan lisäksi muun muassa Urheilutoimittajain Liiton vuosikokousta (16.3.) koskevat asiat. Ennen kokoustamme salibandyn MM2020-organisaatiosta tapahtumajohtaja Hanne Pirkola sekä markkinointi- ja viestintäpäällikkö Minna Koivisto kertovat joulukuussa Helsingissä pelattavista miesten MM-kisoista. Sen jälkeen, ennen vuosikokoustamme, nautimme Salibandyliiton tarjoamasta ruokailusta.

Arena Centeriin pääsee näppärästi metrolla. Myllypuron metroasemalta on vain muutaman sadan metrin kävelymatka. Autolla saapuvat voivat pysäköidä Arena Centerin puomilla rajatulle pysäköintialueelle ja ilmoittaa rakennuksen ala-aulan palvelupisteelle tulevansa HUT:n vuosikokoukseen. Tällöin pysäköinti on osallistujille maksuton. Lisäksi Alakiventien varrella on maksuttomia pysäköintipaikkoja.

Kevään teatterina Westerbergin Sinivalas

HUT:n kevään teatterina on Kansallisteatterissa esitettävä, Paavo Westerbergin ohjaama näytelmä Sinivalas. Päärooleissa ovat mm. Eero Aho, Kristiina Halttu, Elena Leeve ja Emmi Parviainen. Olemme varanneet lippuja maanantaille 30. maaliskuuta. Esitys alkaa kello 19.00. Ilmoittautumiset jo perjantaihin 21. helmikuuta mennessä HUT:n teatterivastaava Riitta Koivurannalle sähköpostiin riliko@saunalahti.fi. HUOM! Kerro ilmoittautuessasi, mihin osoitteeseen haluat liput postitettavan. Jäsenen omavastuu on 20 euroa, avecin 25 euroa (1 avec/jäsen). Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä kolmisenkymmentä tulijaa.

Leijonaluotsi Jukka Jalonen lounasvieraana

Miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen tulee lounasvieraaksemme ravintola Mamma Rosan kabinettiin keskiviikkona 1. huhtikuuta. Hän kertoo muun muassa valmistautumisprosessista kevään MM-kisoihin ja tuoreeltaan Pohjois-Amerikkaan suuntautuneiden tarkkailumatkojen annista. Lounaspaikka on siis perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti, ja aika perinteiseen tapaan kello 12.00. Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fi. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia.

Anttila ja Kanerva palkittiin

HUT palkitsi vuoden päätteeksi perinteiseen tapaan Pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan ja Vuoden Urheiluteon. Parhaana urheilijana 2019 palkittiin Helsingissä asuva ja Jokereita jääkiekkoliiga KHL:ssä edustava Marko Anttila, joka teki MM-kisoissa puolivälierässä Ruotsia vastaan 4–4-tasoituksen Suomen pelatessa ilman maalivahtia, vastasi välierässä Venäjää vastaan ottelun ainoasta maalista ja viimeisteli Suomen 3–1-voittoon päättyneessä loppuottelussa Kanadaa vastaan sekä 1–1-tasoitus- että 2–1-voittomaalin. Anttila oli myös maailmanmestarijoukkueen kapteeni.

HUT on jakanut Pääkaupunkiseudun parhaan palkinnon 40 kertaa, vuodesta 1980 lähtien. Vuoden urheiluteko -palkinnon HUT on jakanut nyt 31 kertaa, vuodesta 1989 lähtien. Vuoden urheiluteosta palkittiin tällä kertaa Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen helsinkiläinen päävalmentaja Markku Kanerva, jonka luotsaamana Suomi selvitti tiensä ensimmäistä kertaa karsinnoista arvokisoihin. Suomen paikka ensi kesänä pelattaviin EM-kisoihin vieläpä varmistui osuvasti Helsingissä, sillä ratkaisuottelu Liechtensteinia vastaan pelattiin 15.11. Töölön jalkapallostadionilla.

Pääkaupunkiseudun paras -palkitsemistilaisuus pidettiin 12.12. Grano Oy:n pääkonttorissa Helsingissä. Anttila oli paikalla, mutta Kanervalla työeste. HUT:n puheenjohtaja Matti Hannula kävi palkitsemassa Kanervan 13.1. Töölön jalkapallostadionilla Palloliiton sisäisen tapahtuman yhteydessä.

Moskito vei HUT:n salibandymestaruuden

HUT:n salibandymestaruusturnaus pelattiin tammi-helmikuun vaihteessa 14. kerran. Ensi kertaa mukana ollut Moskito otti kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa, kun se kukisti loppuottelussa Laajasalon opiskelijajoukkueen 6–2. Pronssiottelussa MTV löi viime vuoden mestarin Viasatin 3–2. Kolmena päivänä pelattuun turnaukseen osallistuivat lisäksi Yle ja HEO, jotka jäivät alkulohkoissaan kolmansiksi. HUT kiittää turnausjärjestelyistä tälläkin kertaa vastannutta Kaija Yliniemeä, perinteisesti isona turnausapuna ollutta ja mitalipelipäivään palkintojakin lahjoittanutta Salibandyliittoa sekä kaikki turnauspelit taas mallikkaasti tuomaroinutta Salibandyliiton entistä erotuomaripäällikköä Jukka Parviaista.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee lähes kaikille jäsenille sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 3/2019

Pääkaupunkiseudun paras -palkitsemistilaisuus 12. joulukuuta Grano Oy:n tiloissa

Helsingin Urheilutoimittajat ry. palkitsee Pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan ja Vuoden 2019 urheiluteon torstaina 12. joulukuuta 2019 alkaen kello 18. Tilaisuutta isännöi kahden edellisvuoden tapaan HUT:n pääyhteistyökumppani Grano Oy. Tilaisuus on Grano Oy:n pääkonttorissa os. Kuortaneenkatu 1, 00520 Helsinki. Tule katsomaan, kuka on HUT:n hallituksen mielestä ollut Pääkaupunkiseudun paras urheilija vuonna 2019 ja mikä on samojen päättäjien mielestä Vuoden 2019 urheiluteko! Luvassa on aiempien vuosien tapaan lämminhenkinen ja mukava ilta, ja meitä odottavat perinteiseen tapaan myös herkulliset iltapalatarjoilut. Tilaisuus on avoin kaikille HUT:n jäsenille, eikä osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Keilailuliitto kutsuu kinkkukisaan

Suomen Keilailuliiton järjestämä 58. Lehdistön kinkkukisa keilataan Ruusulan keilahallissa maanantaina 16.12.2019 klo 11.00–13.00. Pelimuotona on kolme sarjaa, ja kisa kestää kullakin pelaajalla noin tunnin. Ensimmäinen erä alkaa kello 11 ja toinen kello 12. Kilpailu keilataan tasoituksin, joten pelitasolla ei ole tässä kilpailussa merkitystä. Jos ei ole käynyt ennen keilaamassa kilpailua, tasoitus arvioidaan. Kilpailussa palkitaan kolme parasta keilaajaa kinkkulahjakorteilla (paras puhdas tulos, paras tasoituksellinen sekä arvontakinkku). Kilpailun jälkeen, noin kello 13, Suomen Keilailuliitto tarjoaa osallistujille joululounaan Ruusulan keilahallin saunakabinetissa, missä on myös palkintojenjako sekä saunomismahdollisuus. Ilmoittautumiset sähköpostiosoitteella olli.pakonen@keilailu.fi. Kerro ilmoittautuessa peliaikatoiveesi!

HUT:n salibandymestaruudesta pelataan taas

Tammikuun lopulla ratkotaan taas HUT:n salibandymestaruus. Mukaan ovat jo ilmoittautuneet hallitseva mestari Viasat, MTV, Yle, HEO ja Laajasalon opisto. Mukaan mahtuu vielä, ja jotta saamme aikaiseksi järkevän sarjajärjestelmän, olisi toivottavaakin, että vähintään yksi työyhteisöjoukkue vielä ilmoittautuisi allekirjoittaneelle.

Maaliskuussa vuosikokous ja teatteri-ilta

Merkitse jo nyt kalenteriisi HUT:n vuosikokous 2020. Se pidetään 4.3. Myllypurossa Arena Centerissä. Isäntänämme on Salibandyn MM2020-organisaatio. Tilaisuus alkaa kello 18 ja vuosikokous n. kello 19.15. Teatterin ystävien kannattaa jo tehdä ’Save the day’ maanantaille 30.3. HUT:n kevään teatterina on Paavo Westerbergin Kansallisteatteriin ohjaama näytelmä Sinivalas. Rooleissa ovat muun muassa Elena Leeve, Emmi Parviainen ja Eero Aho. Näistä maaliskuun tapahtumista tarkemmin uutiskirjeessä 1/2020.

Muista äänestää Vuoden Urheilijaa!

Vuoden Urheilija -äänestys alkaa uudistetuin kuvioin keskiviikkona 11. joulukuuta klo 12.00. Jokainen Helsingin Urheilutoimittajien / Urheilutoimittajain Liiton jäsen saa Urheilutoimittajain Liitolta sähköpostiinsa rekisteröintikutsun eli linkin Vuoden Urheilija -äänestykseen sekä äänestysohjeet. Jokaisen äänestäjän tulee ensin rekisteröityä, jotta pääsee äänestämään.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee lähes kaikille jäsenille sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi). HUOM! Mikäli sähköpostiosoite puuttuu tai se on päivittämättä liiton jäsenrekisteriin, ei Vuoden Urheilija -äänestys onnistu, koska äänestäminen tapahtuu ainoastaan sähköpostikutsulla.

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 2/2019

Sanoista tekoihin naisten jalkapallossa

Naisten jalkapallo on suositumpaa kuin koskaan. Ranskassa pelattua MM-finaalia seurasi Ylen kanavilta yli 600 000 ihmistä, ja peli, tapahtumat sekä ihmiset sen ympärillä puhuttivat kahvipöydissä, lenkkipoluilla, illanistujaisissa, työpaikoilla ja puistoissa.
Nyt on aika ottaa seuraava askel myös Suomessa, edetä sanoista ja puheista tekoihin.

Helsingin Urheilutoimittajat kutsuu jäsenensä mukaan Naisten Liigan uudenlaiseen Sanoista teoksi -ottelutapahtumaan. Lauantaina 28. syyskuuta kello 14.00 alkaen pelataan Helsingissä Telia 5G Areenalla yläloppusarjan ottelu HJK–KuPS. Ottelun lisäksi tarjolla on mielenkiintoisia alustuksia. Palloliitossa Naisten liigan kehityspäällikkönä kesäkuussa aloittanut Heidi Pihlaja kertoo omasta työstään muun muassa Naisten Liigan kaupallistamisen näkökulmasta. HJK:n päävalmentaja Joonas Rantanen kertoo HJK:n naisten joukkueelle luodusta toimintaympäristöstä.
HUT tarjoaa ennakkoon mukaan ilmoittautuville urheilutoimittajille mielenkiintoisen ottelun ja alustusten lisäksi pientä purtavaa. Lisäksi osallistuvien kesken arvotaan Suomen maajoukkueiden pelipaita. Tarjoilut, ohjelma ja pelipaidan arvonta ovat tarjolla 20:lle ensimmäisenä ilmoittautuneelle. Ilmoittautumiset perjantaihin 20.9. mennessä osoitteella taru.nyholm@gmail.com. Ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat saapumisohjeet tiistaina 24.9.

Syksyn teatteriesityksenä Täydellinen lauantai

HUT:n syksyn teatterina on Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2) esitettävä, Jaakko Saariluoman ohjaama komedia Täydellinen lauantai, jonka rooleissa ovat Pekka Strang, Vuokko Hovatta, Arttu Kapulainen, Jouko Klemettilä, Sixten Lundberg, Vappu Nalbantoglu ja Matti Rasila. Olemme varanneet lippuja keskiviikolle 16. lokakuuta. Esitys alkaa kello 19.00.
Ilmoittautumiset jo perjantaihin 13. syyskuuta mennessä HUT:n teatterivastaava Riitta Koivurannalle sähköpostiin riliko@saunalahti.fi. HUOM! Kerro ilmoittautuessasi, mihin osoitteeseen haluat liput postitettavan. Jäsenen omavastuu on 20 euroa, avecin 25 euroa (1 avec/jäsen). Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 30 tulijaa.

Jokerien toimitusjohtaja Eveliina Mikkola lounasvieraana 13. marraskuuta

Jääkiekkoliiga KHL:ssä pelaavan Jokerien tuore toimitusjohtaja Eveliina Mikkola tulee lounasvieraaksemme ravintola Mamma Rosan kabinettiin keskiviikkona 13. marraskuuta. Aika on perinteiseen tapaan kello 12.00. Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fi. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia.

Helsinki murjoi Tukholman

Tukholman ja Helsingin urheilutoimittajat jatkoivat keskinäistä jalkapallo-otteluperinnettään muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. HUT:n joukkue kävi 19. elokuuta hakemassa vierasvoiton Djurgårdenin harjoituskentällä Kaknäsissä pelatusta ottelusta. Tulos oli 3–6 (2–3). Helsingin maaleista sekä Antti Salo että Ville Kuusinen viimeistelivät kaksi, Tommi Paavola ja Tero Karhu kumpikin yhden. Kuusinen syötti lisäksi kaksi osumaa, kuten myös Janne Vakio. Ottelun yhteydessä sovittiin, että perinnettä pyritään vastedes jatkamaan kerran vuodessa, touko-kesäkuussa, vuorotellen Helsingissä ja Tukholmassa.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee lähes kaikille jäsenille sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 1/2019

HUT:n vuosikokous 5. maaliskuuta Pitäjänmäellä Taitoluisteluliiton isännyydessä

Helsingin Urheilutoimittajat ry:n vuosikokous on tiistaina 5. maaliskuuta Pitäjänmäellä osoitteessa Valimotie 8 (Taitotalo, kokoustila Visio). Tilaisuus alkaa kello 18 ja vuosikokous n. kello 19.15. Vuosikokouksen asialistalla on normaalin kokousprotokollan lisäksi muun muassa puheenjohtajan valinta kahdelle seuraavalle vuodelle sekä Urheilutoimittajain Liiton vuosikokousta (20.3.) koskevat asiat.

Tilaisuuden isäntänä on Suomen Taitoluisteluliitto. Ennen kokoustamme Taitoluisteluliitto kertoo kuulumisiaan. Suomihan isännöi huhtikuussa muodostelmaluistelun MM-kisoja. Tietoiskun kisoista tarjoavat STLL:n toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo sekä markkinointi- ja viestintäpäällikkö Mila Kajas-Virtanen. Lisäksi Helsinki Rockettesin kolminkertainen maailmanmestarivalmentaja Kaisa Arrateig avaa meille lajin syvempiä saloja. Taitoluisteluliiton osuuden jälkeen, ennen vuosikokoustamme, nautimme Taitoluisteluliiton tarjoamasta ruokailusta.

Valimotielle pääsee näppärästi A-junalla (Valimon seisake). Omalla autolla tuleville tiedoksi, että viereisen Sporttitalon pihalla olevat vieraspaikat ovat maksullisia (automaatti tai EasyPark-koodi 896). Valimotien ja Hiomotien varrella pysäköinti on maksutonta.

Aikkua sekä oikeasti että näytellysti

HUT:n kevään teatterina on Helsingin Kaupunginteatterissa esitettävä, Aino-Kaisa Saarisen samannimiseen elämäkertakirjaan pohjautuva, Aina Bergrothin käsikirjoittama ja Sini Pesosen ohjaama näytelmä Tahto, jonka päärooleissa ovat mm. Sanna-June Hyde, Linda Zilliacus, Rauno Ahonen ja Risto Kaskilahti.

Olemme varanneet lippuja keskiviikolle 28. maaliskuuta. Esitys alkaa kello 19.00.

Ilmoittautumiset jo perjantaihin 22. helmikuuta mennessä HUT:n teatterivastaava Riitta Koivurannalle sähköpostiin riliko@saunalahti.fi. HUOM! Kerro ilmoittautuessasi, mihin osoitteeseen haluat liput postitettavan. Jäsenen omavastuu on 20 euroa, avecin 25 euroa (1 avec/jäsen). Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 30 tulijaa.

Kaikki teatteriin tulevat ovat ennen teatteriesitystä, kello 17 alkaen, tervetulleita ravintola Il Gabbianon kabinettiin, os. Eläintarhantie 12. Siellä vieraanamme on Aino-Kaisa Saarinen, ja kuulemme Aikun mietteitä muun muassa Tahto-näytelmän valmistumisprosessista. Il Gabbianon antimista voi nauttia omakustanteisesti.

SUEKin tutkintapäällikkö Ikonen lounasvieraana 24. huhtikuuta

Suomen Urheilun Eettisen keskuksen SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen tulee lounasvieraaksemme ravintola Mamma Rosan kabinettiin keskiviikkona 24. huhtikuuta. Hänen päätehtävinään SUEKissa ovat antidoping- ja kilpailumanipulaatiotutkinnat. Alustuksessaan Ikonen myös kertoo yleisesti SUEKin toiminnasta.

Lounaspaikka on siis perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti, ja aika perinteiseen tapaan kello 12.00. Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fi. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi.

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia. HUOM! Samalla voit myös lähettää Jouko Ikoselle etukäteen kysymyksiä.

Padelia pelaamaan!

Padel on mailapeli, joka kasvattaa koko ajan suosiotaan. Padel Club Finland järjestää Urheilutoimittajain Liiton jäsenille ilmaisen lajikokeilun torstaina 28. helmikuuta klo 14.00–16.00 Vantaan Porttipuistossa, Porttisuontie 7 (n. 150 m Ikeasta). Mukaan tarvitset sisäpelijalkineet (tenniskenkä paras vaihtoehto) sekä mieluiten taskulliset verkkarit tai shortsit. Samalla klubilla pelataan padelin SM-kilpailut 9.–10.3. ja 5.–6.7. Suomi osallistuu syksyllä sekä miesten että naisten EM-kilpailuihin.

Jos padel on lajina tuntematon, niin linkistä www.youtube.com/watch?v=Rzn4l4rwDpw löytyy lajin maailmanhuippujen otteita. Ilmoittautumiset padelin kokeiluun 25.2. mennessä Nina Jakoselle sähköpostiin toimisto@urheilutoimittajat.fi.

Viasat vei HUT:n salibandymestaruuden

HUT:n salibandymestaruusturnaus pelattiin tammikuussa 13. kerran. Viasat otti kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa, kun se kukisti loppuottelussa Laajasalon opiston 5–2. Pronssiottelussa YLE Urheilu murjoi Iltalehden numeroin 8–1. Turnaukseen osallistui myös mestaruutta puolustanut HEO, joka kuitenkin putosi Laajasalolle 4–3, kun opiskelijajoukkueet turnauspäivän aluksi pelasivat keskenään neljännestä välieräpaikasta.

HUT kiittää turnausjärjestelyistä tälläkin kertaa vastannutta Kaija Yliniemeä, muun muassa maalivahdinvarusteita lainannutta Salibandyliittoa sekä kaikki turnauspelit mallikkaasti tuomaroinutta Salibandyliiton erotuomarikoordinaattoria Gabriel Airaksista.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi

HUT:n kaikkien hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.urheilutoimittajat.fi/toiminta/23/519/hallitus

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 3/2018

Pääkaupunkiseudun paras -palkitsemistilaisuus 12. joulukuuta Grano Oy:n tiloissa

Helsingin Urheilutoimittajat ry. palkitsee Pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan ja Vuoden 2018 urheiluteon keskiviikkona 12. joulukuuta 2018 alkaen kello 18.

Tilaisuutta isännöi viime vuoden tapaan HUT:n pääyhteistyökumppani Grano Oy. Tilaisuus on Grano Oy:n pääkonttorissa os. Kuortaneenkatu 1, 00520 Helsinki.

Tule katsomaan, kuka on HUT:n hallituksen mielestä ollut Pääkaupunkiseudun paras urheilija vuonna 2018 ja mikä on samojen päättäjien mielestä Vuoden 2018 urheiluteko!

Luvassa on aiempien vuosien tapaan lämminhenkinen ja mukava ilta, ja meitä odottavat perinteiseen tapaan myös herkulliset iltapalatarjoilut.
Tilaisuus on avoin kaikille HUT:n jäsenille, eikä osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Vielä muutama paikka vapaana lounastilaisuuteen 21. marraskuuta

Suomen Lentopalloliiton toimitusjohtaja Keijo Säilynoja tulee lounasvieraaksemme ravintola Mamma Rosan kabinettiin keskiviikkona 21. marraskuuta.
Alustuksen ja keskustelun pääpaino on Suomen lentopallomaajoukkueiden viimeaikaisissa edesottamuksissa ja tulevissa haasteissa. Saamme myös tuoreet terveiset tällä viikolla Meksikossa pidettävästä maailman lentopalloliiton kongressista.

Lounaspaikka on siis perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti, ja aika perinteiseen tapaan kello 12.00. Vielä muutama paikka on vapaana. Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fi. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia.

Vierailu Olympiastadionin työmaalle 26. marraskuuta

HUT:n jäsenet pääsevät maanantaina 26.11. vierailemaan Olympiastadionin työmaalla. Mukaan mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kokoontuminen kello 12.45 Paavo Nurmen patsaalla. Tilaisuuden kesto työturvallisuusperehdytyksineen 1,5 tuntia. Asu vapaa, turvavarustus rakennuttajalta. Kuvata saa, muttei ihmisiä. Ei suuria reppuja yms. mukaan. Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fikeskiviikkoon 21.11. mennessä.

Koulutusstipendit haettavana 26. marraskuuta asti

HUT jakaa taas koulutusstipendejä jäsenistölleen. Stipendiä voi anoa ammatilliseen tai muuten vain itseään kehittävään koulutukseen. Työmatkoihin sitä ei myönnetä.
Vapaamuotoiset anomukset puheenjohtaja Matti Hannulalle sähköpostiin matti.hannula@primastory.inet.fi marraskuun 26. päivään mennessä.
Stipendi maksetaan vuonna 2019 kuitteja vastaan. Stipendin saaja sitoutuu kirjoittamaan jutun stipendin käyttötarkoituksesta Fair Play -lehteen.

HUT:n salibandymestaruudesta pelataan taas

Tammikuun puolivälin jälkeen ratkotaan taas HUT:n salibandymestaruus. Viimekertaisiin osallistujajoukkueisiin (HEO, Viasat, Sanoma, MTV Sport, Yle Urheilu ja Laajasalon opisto) tullaan lähipäivinä olemaan asiasta yhteydessä. Jos löytyy muita halukkaita, välittömästi yhteys allekirjoittaneeseen.

Taitoluisteluliitto isännöi HUT:n vuosikokousta 5. maaliskuuta

Merkitse jo nyt kalenteriisi HUT:n vuosikokous. Se pidetään 5.3.2019 Pitäjänmäellä. Isäntänämme on Suomen Taitoluisteluliitto. Tilaisuus alkaa kello 18 ja vuosikokous n. kello 19.15. Tästä tarkemmin uutiskirjeessä 1/2019.

HUT on nyt myös Facessa!

Monipuolistaaksemme tiedotuskanaviamme olemme perustaneet HUT:n jäsenille tarkoitetun Facebook-ryhmän. Tiedotamme ryhmässä tulevista tapahtumista, jaamme mielenkiintoisia artikkeleita ja muuten vain kommentoimme urheilun ilmiöitä. Löydät meidät osoitteesta https://www.facebook.com/groups/HginUrheilutoimittajat/
Koska ryhmä on suljettu, odota kuittausta päästäksesi jäseneksi.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi

HUT:n kaikkien hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.urheilutoimittajat.fi/toiminta/23/519/hallitus

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 2/2018

Teatteri-ilta Espoossa 24. lokakuuta

HUT:n syksyn teatteri-ilta on Espoon Kaupunginteatterissa keskiviikkona 24. lokakuuta. Perille pääsee siis kätevimmin metrolla. Näytelmänä on Esitystalous 3 – RADIO, Juha Jokelan käsikirjoittaman ja ohjaaman näytelmätrilogian viimeinen osa. Rooleissa ovat Martti Suosalo, Vera Kiiskinen, Ylermi Rajamaa, Ria Kataja, Henna Hakkarainen, Tommi Taurula ja Raimo Grönberg.

Esitys alkaa kello 19.00. Ilmoittautumiset jo perjantaihin 21. syyskuuta mennessä HUT:n teatterivastaava Riitta Koivurannalle sähköpostiin riliko@saunalahti.fi. HUOM! Kerro ilmoittautuessasi, mihin osoitteeseen haluat liput postitettavan. Jäsenen omavastuu on 20 euroa, avecin 25 euroa (1 avec/jäsen). Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 35 tulijaa.

Lentopalloliiton tj. Keijo Säilynoja lounasvieraana 21. marraskuuta

Suomen Lentopalloliiton toimitusjohtaja, entinen maajoukkuejääkiekkoilija Keijo Säilynoja tulee lounasvieraaksemme ravintola Mamma Rosan kabinettiin keskiviikkona 21. marraskuuta.

Alustuksen ja keskustelun pääpaino on Suomen lentopallomaajoukkueiden viimeaikaisissa edesottamuksissa ja tulevissa haasteissa. Saamme myös tuoreet terveiset edeltävällä viikolla Meksikossa pidettävästä maailman lentopalloliiton kongressista.

Lounaspaikka on siis perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti, ja aika perinteiseen tapaan kello 12.00. Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fi. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi.
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia.

HUT:n ylivoimaa golfkisoissa

Kesäkuun alussa Linna Golfissa pelatussa Urheilutoimittajain Liiton golfmestaruuskisassa HUT:n edustajat ottivat kolmoisvoiton sekä tasoituksettomassa että tasoituksellisessa sarjassa. Tasoituksettomassa Henri Inki oli ykkönen, Krister Jalonen kakkonen ja Kristofer Andersson Ruotsalo kolmonen. Tasoituksellisessa HCP-sarjassa järjestys oli Jalonen, Andersson Ruotsalo, Inki. Tasoituksettomassa kisassa Hannu Jalonen vielä täydensi HUT:n menestystä neljännellä sijallaan.

Joukkuekilpailuakin hallitsivat tietysti HUT:n joukkueet. Ykkösjoukkue (Henri Inki, Hannu Jalonen, Krister Jalonen) voitti tuloksella 199. Kakkosjoukkue (Kristofer Andersson Ruotsalo, Jussi-Pekka Reponen, Seppo Jolkkonen) tuli toiseksi kerättyään yhden pisteen voittajatrioa vähemmän.

Jo 14. kerran pelattu Muun Suomen ja Helsingin välinen golfin joukkuekilpailu, Ryder Cup, oli tällä kertaa HUT:n joukkueen täydellistä hallintaa. Helsinki (Kristofer Andersson Ruotsalo, Thomas Hallbäck, Henri Inki, Hannu Jalonen, Riitta Koivuranta, Timo Pasanen, Ari Pusa, Jussi-Pekka Reponen) kukisti Tampereen kerhon isännöimässä, Lakeside Golfin kentällä 23.8. pelatussa ottelussa Muun Suomen joukkueen murskaavasti 10­–2.

HUT:n sisäisestä golfmestaruudesta pelattiin 3.9. Kullo Golfissa. Mestariksi pelasi 22 vuoden tauon jälkeen Harri Nyman. Ykköstila oli hänelle kaikkiaan kolmas. Nymanin pistebogitulos oli 38. Markus Borenius oli pisteen Nymania heikompi, Antti Nieminen kaksi.

Menneen kesäkauden golfkisoista tarkemmin verkossa osoitteessa http://www.urheilutoimittajat.fi/toiminta/23

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi

HUT:n kaikkien hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.urheilutoimittajat.fi/toiminta/23/519/hallitus

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 1/2018

HUT:n vuosikokous 7. maaliskuuta Pitäjänmäellä Ampumaurheiluliiton isännyydessä

Helsingin Urheilutoimittajat ry:n vuosikokous on keskiviikkona 7. maaliskuuta Pitäjänmäellä osoitteessa Valimotie 10. Tilaisuus alkaa kello 18 ja vuosikokous n. kello 19. Asialistalla on normaalin kokousprotokollan lisäksi muun muassa Urheilutoimittajain Liiton vuosikokousta (14.3.) koskevat asiat.

Tilaisuuden isäntänä on Suomen Ampumaurheiluliitto. Ennen kokoustamme pääsemme ensin tutustumaan Valimotie 10:n toimitiloihin, joihin lähes kaikki urheilujärjestöt ovat vastikään Pasilasta Radiokadulta muuttaneet. Tutustumiskierroksen jälkeen siirrymme Valimotien toisella puolella olevaan ravintolaan.

Ampumaurheiluliitosta ovat paikalla puheenjohtaja Vesa Nissinen, toiminnanjohtaja Anne Lantee ja viestintäpäällikkö Lassi Palo. Saamme tietoiskun mm. lähiaikojen tärkeistä ampumaurheilutapahtumista ja ampumalajien runsaasta kirjosta. Paikalla ovat myös sekä viime vuoden parhaaksi ampumaurheilijaksi valittu Teemu Rintala että parhaaksi nuoreksi ampumaurheilijaksi valittu Cristian Friman. Lisäksi Urheilutoimittajan Liiton puheenjohtaja, HUT:n jäsen Kalle Virtapohja kertoo urakastaan saattaa kansiin vuoden päästä 100 vuotta täyttävän Ampumaurheiluliiton historia.

Valimotielle pääsee näppärästi A-junalla (Valimon seisake). Omalla autolla tuleville tiedoksi, että talon pihalla olevat vieraspaikat ovat maksullisia (automaatti tai EasyPark-koodi 896). Hiomotien puolella kadunvarsipysäköinti on maksutonta.

Aki Riihilahti lounasvieraana 28. maaliskuuta

Helsingin Jalkapalloklubin toimitusjohtaja Aki Riihilahti tulee lounasvieraaksemme ravintola Mamma Rosan kabinettiin keskiviikkona 28. maaliskuuta, puolisentoista viikkoa ennen Veikkausliigakauden avausta. Siitäkin toki puhutaan, mutta Riihilahden vierailun pääpointti on hänen varapuheenjohtajuutensa Euroopan seurajoukkueiden ylintä päätäntävaltaa käyttävän ECA:n (European Club Association) hallituksessa. Riihilahden kanssa ECA:n hallituksessa istuvat muun muassa Ajaxin, Arsenalin, Barcelonan, Bayern Münchenin, Manchester Unitedin ja PSG:n edustajat.

Lounaspaikka on siis perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti ja aika perinteiseen tapaan kello 12.00. Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fi. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi.
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia.

Arki ja kauhu HUT:n kevään teatterina 18. huhtikuuta

Q-teatterin Arki ja Kauhu on HUT:n kevään teatterina. Rooleissa Pirjo Lonka, Eero Ritala, Sonja Kuittinen ja Joonas Heikkinen. Olemme varanneet lippuja keskiviikolle 18. huhtikuuta. Esitys alkaa kello 19.00. Ilmoittautumiset jo torstaihin 8. maaliskuuta mennessä HUT:n teatterivastaava Riitta Koivurannalle sähköpostiin riliko@saunalahti.fi.

HUOM! Kerro ilmoittautuessasi, mihin osoitteeseen haluat liput postitettavan. Jäsenen omavastuu on 20 euroa, avecin 25 euroa (1 avec/jäsen). Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 30 tulijaa.

HEO vei HUT:n salibandymestaruuden

HUT:n salibandymestaruusturnaus pelattiin tammikuussa yhden välivuoden jälkeen nyt 12. kerran. Helsingin evankelinen opisto (HEO) nappasi kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa, kun se kukisti loppuottelussa Viasatin 1–0. Pronssiottelussa YLE Urheilu kukisti MTV Sportin 4–3. Turnaukseen osallistuivat myös Sanoma ja Laajasalon opisto. HUT kiittää turnausjärjestelyistä tälläkin kertaa vastannutta Kaija Yliniemeä, muun muassa maalivahdinvarusteita lainannutta Salibandyliittoa sekä kaikki turnauspelit tuomaroinutta Jukka Parviaista.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi

HUT:n kaikkien hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät tästä.
http://www.urheilutoimittajat.fi/toiminta/23/519/h...

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 4/2017

Pääkaupunkiseudun paras -palkitsemistilaisuus 11.12. Grano Oy:n tiloissa
Helsingin Urheilutoimittajat ry. palkitsee Pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan ja Vuoden 2017 urheiluteon maanantaina 11. joulukuuta 2017 alkaen kello 18.
Tilaisuutta isännöi nyt ensimmäistä kertaa HUT:n tuore pääyhteistyökumppani Grano Oy. Tilaisuus on Grano Oy:n pääkonttorissa os. Kuortaneenkatu 1, 00520 Helsinki.
Tule katsomaan, kuka on HUT:n hallituksen mielestä ollut Pääkaupunkiseudun paras urheilija vuonna 2017 ja mikä on samojen päättäjien mielestä Vuoden 2017 urheiluteko!
Luvassa on aiempien vuosien tapaan lämminhenkinen ja mukava ilta, jossa on muutakin ohjelmaa kuin palkitsemiset. HUT:n myöntämät stipendit jaetaan, Granon oma trubaduuri viihdyttää, ja meitä odottavat perinteiseen tapaan myös herkulliset iltapalatarjoilut. Illan juontaa Laura Ruohola. Tilaisuus on avoin kaikille HUT:n jäsenille, eikä osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Yhteistyösopimus Grano Oy:n kanssa jatkuu
Helsingin Urheilutoimittajat ja Grano Oy ovat sopineet viime keväänä tehdyn 1+1 -mallisen yhteistyösopimuksen optiovuoden käyttämisestä. Grano Oy on siis HUT:n pääyhteistyökumppani myös ensi vuoden ja isännöi Pääkaupunkiseudun paras -tilaisuuden myös joulukuussa 2018.

Ampumaurheiluliitto isännöi HUT:n vuosikokousta 7. maaliskuuta
Merkitse jo nyt kalenteriisi HUT:n vuosikokous. Se pidetään 7. maaliskuuta Pitäjänmäellä, minne monet lajiliitot Länsi-Pasilasta Olympiakomitean talosta (ent. SLU-talo, ent. Valo-talo) alkuvuodesta 2018 muuttavat. Isäntänämme Pitäjänmäellä on Suomen Ampumaurheiluliitto. Tilaisuus alkaa kello 18 ja vuosikokous n. kello 19.15. Tästä tarkemmin uutiskirjeessä 1/2018.

HUT:n salibandymestaruudesta pelataan taas

Yhden välivuoden jälkeen päästään taas ratkomaan HUT:n salibandymestaruutta, kun neljä joukkuetta (Yle, Viasat, HEO ja Laajasalon Opisto) on ilmoittautunut tammikuussa pelattavaan turnaukseen. Jos vielä löytyy muita halukkaita, välittömästi yhteys allekirjoittaneeseen.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta
HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,
Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi

HUT:n hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät tästä.

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 3/2017

Pormestari Vapaavuori lounasvieraaksi 5. lokakuuta

Syksyn lounasvieraamme on kerhomme pääreviirin terävimmältä huipulta. Helsingin pormestarina kesäkuussa aloittanut Jan Vapaavuori tulee vieraaksemme torstaina 5. lokakuuta. Paikka on perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti, ja aika 12.00. Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi.

Ryhmäteatterin Muodonmuutos HUT:n syksyn teatterina 23. marraskuuta

Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän kirjoittama, Esa Leskisen ohjaama näytelmä Muodonmuutos on HUT:n syksyn teatterina. Rooleissa Vesa Vierikko, Santtu Karvonen, Minna Suuronen, Robin Svanström, Sari Mällinen ja Taisto Oksanen. Olemme varanneet lippuja keskiviikolle 23. marraskuuta. Esitys alkaa kello 19.00 Ryhmäteatterissa (Helsinginkatu 25). Ilmoittautumiset teatteri-iltaan jo maanantaihin 25. syyskuuta mennessä HUT:n teatterivastaava Riitta Koivurannalle sähköpostiin riliko@saunalahti.fi. HUOM! Kerro ilmoittautuessasi, mihin osoitteeseen haluat liput postitettavan. Jäsenen omavastuu on vain 15 euroa, avecin 20 euroa (1avec/jäsen). Mukaan mahtuu 30 nopeinta ilmoittautujaa.

Reposesta HUT:n golfmestari

HUT:n golfmestaruuskilpailusta Kullo Golfissa Porvoossa 4.9. tuli Jussi-Pekka Reposen ja Kristofer Anderssonin kova kaksinkamppailu. Mestaruus ratkaistiin pistebogey-kilpailuna. Molemmat saivat kokoon 36 pistettä, mutta mestaruuspokaalin pääsi pokkaamaan Reponen, koska hän pelaa alhaisemmalla slope-tasoituksella kuin Andersson. Reponen oli Anderssonia parempi myös lyöntipelissä, mikä takasi tasoituksellisena lyöntipelinä pelatun Veho Mercedes Benz Press Golf Open -kilpailun voiton. Reponen pelasi kentän 82 lyönnillä, Andersson 83:lla. Kolmanneksi HUT:n mestaruuskilpailuissa sijoittui Jukka Suomela (34 p.), joka vastasi jälleen kerran tapahtuman onnistuneista järjestelyistä. Kisasta lisää HUT:n nettisivuilla.

Yhteistyökumppanimme Granon tervehdys

Lue tämän jäsenkirjeen lopusta HUT:n tuoreen yhteistyökumppanin, Granon, kaupallisen johtajan Jukka-Pekka Vuoren tervehdys. Kuten jo jäsenkirjeessä 2/2017 mainittiin, Granon ja HUT:n sopimus on mallia 1+1. Grano isännöi Pääkaupunkiseudun paras -tapahtumaa joulukuussa. Siitä tarkemmin vuoden viimeisessä, marraskuussa lähetettävässä jäsenkirjeessä.

Koulutusstipendit haettavana 3.11. asti

HUT jakaa taas koulutusstipendejä jäsenistölleen. Stipendiä voi anoa ammatilliseen tai muuten vain itseään kehittävään koulutukseen. Työmatkoihin sitä ei myönnetä. Vapaamuotoiset anomukset puheenjohtaja Matti Hannulalle sähköpostiin matti.hannula@primastory.inet.fi marraskuun 3. päivään mennessä. Stipendi maksetaan vuonna 2018 kuitteja vastaan. Stipendin saaja sitoutuu kirjoittamaan jutun stipendin käyttötarkoituksesta Fair Play -lehteen.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,
Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula(a)primastory.inet.fi

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 2/2017

Grano Oy on HUT:n uusi yhteistyökumppani

Helsingin Urheilutoimittajat ry. ja sisältöpalveluyritys Grano Oy ovat tehneet 1+1 -mallisen yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä saamamme taloudellisen tuen lisäksi Grano isännöi joulukuussa Pääkaupunkiseudun paras -tilaisuuden toimitiloissaan Kuortaneenkadulla, Helsingin Vallilassa. Grano on Suomen monipuolisin sisältöpalvelujen osaaja. Se auttaa asiakkaitaan toteuttamaan liiketoimintaa tukevat sisältöhankkeet alusta loppuun, luovasta suunnittelusta tuotantoon, julkaisuun, tulosten mittaamiseen ja aineistonhallintaan – kaikissa asiakkaan kohdeyleisölle olennaisissa printti- ja digitaalisissa kanavissa. Grano palvelee valtakunnallisesti 23 paikkakunnalla Helsingistä Ouluun. Yhtiössä työskentelee 820 ammattilaista. Liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa. Grano ja HUT ovat sopineet, että optiovuodesta päätetään tämän vuoden syyskuun loppuun mennessä.

HUT:n jalkapallojoukkueelle kylmää kyytiä Tukholmassa

Helsingin Urheilutoimittajien jalkapallojoukkue matkusti toukokuun lopulla Tukholmaan pelaamaan perinteisen ystävyysottelun sikäläisiä urheilutoimittajia vastaan. Kotiintuomiset jäivät tuloksen osalta ohuiksi, sillä Tukholman kivikova joukkue voitti ottelun maalein 4–0. Tarkempi raportti ottelusta HUT:n nettisivuilla.

Jalonen ja Nieminen iskussa viheriöillä

HUT:n kannalta paremmin kulki Urheilutoimittajan Liiton golfmestaruuskisoissa Salossa 5.–6. kesäkuuta. Mestaruuden voitti HUT:n Hannu Jalonen, joka oli paras myös tasoituksellisessa A-sarjassa. B-sarjan voitti HUT:n Antti Nieminen. Tarkemmin HUT:n nettisivuilla. HUT:n mestaruudesta pelataan 4.9. Kullo Golfin kentällä, ja 18.9. pelataan Talmassa perinteinen Helsinki – Muu Suomi -ottelu.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Hyvää kesää,
Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi
HUT:n hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät tästä

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 1/2017

HUT:n vuosikokous 8. maaliskuuta Espoossa

Helsingin Urheilutoimittajat ry:n vuosikokous on 8. maaliskuuta Tapiolan urheilupuistossa, Esport Areenan tiloissa (Koivu-Mankkaantie 5, 02200 Espoo). Isäntänä on Olarin Voimistelijat. Ennen kokousta kuulemme Espoon kaupungin liikuntatoimen kuulumiset, esittelyn Esport Areenan toiminnasta ja tietopaketin toukokuun 2017 lopulla Helsingin jäähallissa pidettävistä joukkuevoimistelun MM-kilpailuista. Oheisohjelman päätteeksi on tutustumiskierros Esport Centerissä, missä MM-kilpailuihin valmistautuva OVO Team harjoittelee viime elokuussa valmistuneissa kansainvälisen tason olosuhteissa.

Tilaisuus alkaa kello 17 ja vuosikokous n. kello 18. Asialistalla normaalin kokousprotokollan lisäksi muun muassa Urheilutoimittajain Liiton vuosikokousta (22.3.) koskevat asiat, esimerkiksi ehdokasasettelu UL:n uudeksi puheenjohtajaksi.

Perille Tapiolan urheilupuistoon pääsee muun muassa Kampin terminaalista laiturista 45 klo 16.18 lähtevällä bussilla numero 109.
Jos on halua/tarvetta kimppakyyteihin henkilöautolla startaten esim. Kisahallin pysäköintipaikalta klo 16, laittakaa hyvissä ajoin viestiä allekirjoittaneelle. Myös ne omalla autolla Espooseen menevät, joille koukkaus Kisahallin kautta ei aiheuta ongelmia, voivat ilmoittautua. Katsotaan sitten, miten kysyntä ja tarjonta kohtaavat.

Tenorit liemessä HUT:n kevään teatterina 30. maaliskuuta

Ken Ludwigin kirjoittama, Reita Lounavuoren suomentama ja Jaakko Saariluoman ohjaama farssi Tenorit liemessä on HUT:n kevään teatterina. Rooleissa Taneli Mäkelä, Santeri Kinnunen, Iikka Forss, Eero Saarinen, Riitta Havukainen, Oona Airola ja Jonna Järnefelt.

Olemme varanneet lippuja torstaille 30. maaliskuuta. Esitys alkaa kello 19.00 Arena-teatterissa (Hämeentie 2, Kaupunginteatterin väistötila). Ilmoittautumiset jo perjantaihin 24. helmikuuta mennessä HUT:n teatterivastaava Riitta Koivurannalle sähköpostiin riliko@saunalahti.fi. HUOM! Kerro ilmoittautuessasi, mihin osoitteeseen haluat liput postitettavan. Jäsenen omavastuu on 20 euroa, avecin 25 euroa (1 avec/jäsen). Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 30 tulijaa.

Markku Kanerva lounasvieraaksi 31. maaliskuuta

Heti teatteri-iltaa seuraavana päivänä, 31. maaliskuuta, Suomen jalkapallon A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva tulee lounasvieraaksemme. Siis vain muutama päivä Turkkia (MM-karsinta) ja Itävaltaa vastaan pelattavien vierasmaaottelujen jälkeen.

Lounaspaikka on perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti ja aika perinteiseen tapaan kello 12.00. Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi

HUT:n hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät tästä http://www.urheilutoimittajat.fi/toiminta/23/519/h...


HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 4/2016

Pääkaupunkiseudun paras -palkitsemistilaisuus 12. joulukuuta Ravintola Perhossa

Helsingin Urheilutoimittajat palkitsee Pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan ja Vuoden 2016 urheiluteon maanantaina 12. joulukuuta 2016 alkaen kello 18.

Tilaisuutta isännöi jo viidettä kertaa HUT:n pääyhteistyökumppani Helmi Liiketalousopisto. HUOM! Tilaisuus on tällä kertaa Ravintola Perhon tiloissa Töölössä os. Mechelininkatu 7. (Kts. Helmi Liiketalousopiston oma tiedote alla.)

Tule katsomaan, kuka perii Pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan valtikan jääkiekkoilija Teuvo Teräväiseltä ja mikä on HUT:n hallituksen mielestä ollut Vuoden 2016 urheiluteko!

Luvassa on viime vuosien tapaan lämminhenkinen ja mukava ilta, jossa on muutakin ohjelmaa kuin palkitsemiset. Ja kun olemme Perhossa, niin on varmaa, että meitä odottavat taas myös herkulliset iltapalatarjoilut. Ohjelmassa on perinteinen tietokilpailukin hienoine palkintoineen. Tilaisuus on avoin kaikille HUT:n jäsenille, eikä osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Vierailu Urheilumuseossa 23. tammikuuta

Tiedätkö, minkä lajiliiton alaisuudessa ampumahiihto järjestäytyi Suomessa aluksi? Entä kuka on voittanut mäkihypyn maailmancupin kokonaiskilpailun suurimmalla piste-erolla seuraavaan ja millä kaudella tämä tapahtui? Minkä lajin Suomen mestaruudet ratkottiin viimeisen kerran marraskuussa 1950 Haagan työväentalolla?

Vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin saamme 23. tammikuuta 2017 kello 17 Urheilumuseossa alkavassa tilaisuudessa. Urheilumuseo on kutsunut Helsingin Urheilutoimittajat tutustumaan Olympiastadionin remontin aikaisiin väistötiloihinsa osoitteeseen Vanha Talvitie 3 C (lähellä Kalasataman metroasemaa).

Tarjolla on neuvoja, miten Urheilumuseon kirjastoa ja tietopalvelua voi hyödyntää, jos kirjoittaa urheiluseuran tai -liiton historiasta lehtijuttua tai kirjaa, ja millaisista aiheista Urheilumuseon tietopalvelusta saa tämän päivän urheilusta tietoa esim. lehtijuttuun.

Ilmoittautumiset Urheilumuseo-vierailulle 16.1.2017 mennessä osoitteella matti.hannula@primastory.inet.fi. Mukaan mahtuu 25 nopeinta. Virvoketarjoilu.

HUT:n vuosikokous 8. maaliskuuta Espoossa

Merkitse jo nyt kalenteriisi myös HUT:n vuosikokous. Se pidetään 8. maaliskuuta Esport Areenan tiloissa. Isäntänä on Olarin Voimistelijat. Ennen kokousta kuulemme Espoon liikuntatoimikunnan kuulumiset, esittelyn Esport Areenan toiminnasta ja tietopaketin toukokuun 2017 lopulla Helsingin jäähallissa pidettävistä joukkuevoimistelun MM-kilpailuista. Oheisohjelman päätteeksi on tutustumiskierros Esport Centerissä, missä MM-kilpailuihin valmistautuva OVO Team harjoittelee viime elokuussa valmistuneissa kansainvälisen tason olosuhteissa. Tilaisuus alkaa kello 17 ja vuosikokous n. kello 18.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula(a)primastory.inet.fi

HUT:n hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät tästä

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 3/2016

Jussi Salonoja lounasvieraaksi 26. lokakuuta
Vahvan paluun espoolaisen joukkueurheilun taustalle tehnyt Jussi Salonoja tulee lounasvieraaksemme keskiviikkona 26. lokakuuta. Paikka on perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti, ja aika perinteiseen tapaan kello 12.00.
Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fi.
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi.

Q-teatterin Kevyttä mielihyvää HUT:n syksyn teatterina
Antti Hietalan kirjoittama ja ohjaama näytelmä Kevyttä mielihyvää on HUT:n kevään teatterina. Kevyttä mielihyvää on hypnoottinen näytelmä miehestä, joka epäilee, että todellisuus on manipulaatio. Rooleissa Tommi Korpela, Minna Haapkylä, Jani Volanen, Jussi Nikkilä ja Pia Andersson. Olemme varanneet lippuja tiistaille 15. marraskuuta. Esitys alkaa kello 19.00 Q-teatterissa (Tunturikatu 16).

Ilmoittautumiset jo perjantaihin 14. lokakuuta mennessä HUT:n teatterivastaava Riitta Koivurannalle sähköpostiin riliko@saunalahti.fi. HUOM! Kerro ilmoittautuessasi, mihin osoitteeseen haluat liput postitettavan. Jäsenen omavastuu on 20 euroa, avecin 25 euroa (1 avec/jäsen). Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 35 tulijaa.

HUT isännöi UL:n keilamestaruuskilpailuja
Helsingin Urheilutoimittajat isännöi Urheilutoimittajain Liiton keilamestaruuskilpailuja keskiviikkona 9. marraskuuta. Kilpailupaikkana on BowlCircus Ruusula (Ruusulankatu 3-5). Kisa alkaa kello 13. Pelimuotona on kuusi sarjaa amerikkalaisittain, henkilökohtainen kisa puhtaana ja parikilpailu tasoituksin. Osallistumisoikeus on UL:n ja sen paikalliskerhojen jäsenillä.

Osallistumismaksu on 30 euroa, joka on maksettava 4.11. mennessä HUT:n tilille FI67 8000 1770 1153 10. Viesti-kohtaan on merkittävä "UL:n keilamestaruus" ja osallistujan nimi. Lisäksi on ilmoittauduttava 4.11. mennessä Timo Järviölle sähköpostiosoitteella timo.jarvio@pp.inet.fi tai puhelimitse 040 534 5869. Ilmoittautumisen yhteydessä on mainittava, onko ”rekisteröity keilaaja” vai ”ei rekisteröity”, rekisteröidyiltä myös seura.
Timo Järviö vastaa tiedusteluihin. Kisaan mahtuu mukaan 20 kilpailijaa.

Koulutusstipendit haettavana 18.11. mennessä
HUT jakaa taas koulutusstipendejä jäsenistölleen. Stipendiä voi anoa ammatilliseen tai muuten vain itseään kehittävään koulutukseen. Työmatkoihin sitä ei myönnetä.
Vapaamuotoiset anomukset puheenjohtaja Matti Hannulalle sähköpostiin matti.hannula@primastory.inet.fi marraskuun 18. päivään mennessä.
Stipendi maksetaan vuonna 2017 kuitteja vastaan. Stipendin saaja sitoutuu kirjoittamaan jutun stipendin käyttötarkoituksesta Fair Play -lehteen.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta
HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula(a)primastory.inet.fi

UUTISKIRJE 2/2016

Shefki Kuqi lounasvieraaksi 6. huhtikuuta

Jalkapallon Veikkausliigakausi pyörähtää käyntiin 2. huhtikuuta. Neljä päivää myöhemmin, keskiviikkona 6. huhtikuuta, sarjatulokas PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi tulee lounasvieraaksemme. Paikka on perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti, mutta aika on puoli tuntia perinteistä myöhäisempi, eli kello 12.30.

Ilmoittautumiset 1.4. mennessä Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo(a)yle.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi.

Kerhon 40-vuotisjuhlat 16. kesäkuuta

Helsingin Urheilutoimittajat ry:n 40-vuotisjuhlat järjestetään torstaina 16. kesäkuuta Kipinässä (Kolmas linja 34, Helsinki) klo 18.00 alkaen. Tarjolla on pientä purtavaa ja virvokkeita. Lisäksi Kipinän baaritiski palvelee normaalisti koko illan. Luvassa on teemaan liittyvää pientä vapaaehtoista kisailua sekä rentoa ohjelmaa. Koska kyseessä on sporttibaari, myös jalkapallon EM-kisojen seuraaminen onnistuu Kipinässä – joskin ainakin alkuillasta äänettömästi. Pukukoodi: Smart casual

Tapahtuma on maksuton, ja toivomme mahdollisimman monen HUT:n jäsenen pääsevän juhlimaan kerhon pyöreitä vuosia ja samalla tutustumaan kollegoihin entistä paremmin.
Jos illan päätteeksi riittää virtaa, jatkot tanssitaan tuttuun torstaitapaan Kallessa (Kasarmikatu 40).

Ilmoittautua voi jo nyt ja viimeistään 31. toukokuuta. Ilmoittautumiset osoitteeseen nina.vanhatalo(a)yle.fi.

Timo Innanen ja Jarmo Niemenkari HUT:n hallitukseen

TUL:n isännöimässä HUT:n vuosikokouksessa 7. maaliskuuta valittiin hallituksen uusiksi jäseniksi Timo Innanen (MTV) ja Jarmo Niemenkari (free). Erovuoroisista jatkavat Matti Lehtisaari ja Nina Vanhatalo. Hallituksessa jatkavat myös Matti Hannula (pj.), Jarmo Färdig, Jani Merimaa, Taru Nyholm ja Antti Salo. Hallitus valitsi keskuudestaan varapuheenjohtajaksi Nina Vanhatalon.

HUT:n hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät tästä.

Asiamiestehtävät jakoon

Erovuoroisista hallituksessa eivät jatka vpj. Janne Vakio ja Kaija Yliniemi, jonka kahdeksan vuoden mittaisesta pyyteettömästä uurastuksesta asiamiehenä lämpimät kiitokset! Koska emme onnistuneet löytämään Kaijan paikalle henkilöä samoilla ”ehdoilla”, päätti HUT:n hallitus jakaa asiamiestehtävät seuraavasti: Matti Lehtisaari hoitaa kokoushallinnon, Taru Nyholm nettisivujen päivityksen, Nina Vanhatalo lounastilaisuuksien järjestelyt ja Matti Hannula uutiskirjeiden laatimisen, Pääkaupunkiseudun paras -tilaisuudet sekä muun yhteistyön HUT:n yhteistyökumppanien kanssa.

HUT:n taloushallinnon hoitaa jatkossa Urheilutoimittajain Liiton pääsihteeri Nina Jakonen. Tästä koituu HUT:lle kustannuksia, jotka on UL:n kanssa sovittu vähennettäviksi HUT:n vuotuisesta toiminta- ja koulutusavustuksesta. Hallitus toivoo jäsenistöltä ymmärrystä mahdollisissa alkuvaikeuksissa. Jos on epäselvyyttä, kenen puoleen kääntyä, ota yhteyttä puheenjohtaja Matti Hannulaan (yhteystiedot kirjeen lopussa).

Hannula ja Vanhatalo jatkavat UL:n hallituksessa

Urheilutoimittajain Liiton vuosikokous pidettiin Viking Linen Mariella-laivalla (satamassa) 16. maaliskuuta. HUT:n edustajista olivat UL:n hallituksessa erovuoroisia Matti Hannula ja Nina Vanhatalo. Molemmat äänestettiin jatkamaan. UL:n puheenjohtaja, HUT:n Heikki Miettinen, ei ollut erovuorossa.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto(a)urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula(a)primastory.inet.fi   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat