Jäsenkirjeet

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 1/2019

HUT:n vuosikokous 5. maaliskuuta Pitäjänmäellä Taitoluisteluliiton isännyydessä

Helsingin Urheilutoimittajat ry:n vuosikokous on tiistaina 5. maaliskuuta Pitäjänmäellä osoitteessa Valimotie 8 (Taitotalo, kokoustila Visio). Tilaisuus alkaa kello 18 ja vuosikokous n. kello 19.15. Vuosikokouksen asialistalla on normaalin kokousprotokollan lisäksi muun muassa puheenjohtajan valinta kahdelle seuraavalle vuodelle sekä Urheilutoimittajain Liiton vuosikokousta (20.3.) koskevat asiat.

Tilaisuuden isäntänä on Suomen Taitoluisteluliitto. Ennen kokoustamme Taitoluisteluliitto kertoo kuulumisiaan. Suomihan isännöi huhtikuussa muodostelmaluistelun MM-kisoja. Tietoiskun kisoista tarjoavat STLL:n toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo sekä markkinointi- ja viestintäpäällikkö Mila Kajas-Virtanen. Lisäksi Helsinki Rockettesin kolminkertainen maailmanmestarivalmentaja Kaisa Arrateig avaa meille lajin syvempiä saloja. Taitoluisteluliiton osuuden jälkeen, ennen vuosikokoustamme, nautimme Taitoluisteluliiton tarjoamasta ruokailusta.

Valimotielle pääsee näppärästi A-junalla (Valimon seisake). Omalla autolla tuleville tiedoksi, että viereisen Sporttitalon pihalla olevat vieraspaikat ovat maksullisia (automaatti tai EasyPark-koodi 896). Valimotien ja Hiomotien varrella pysäköinti on maksutonta.

Aikkua sekä oikeasti että näytellysti

HUT:n kevään teatterina on Helsingin Kaupunginteatterissa esitettävä, Aino-Kaisa Saarisen samannimiseen elämäkertakirjaan pohjautuva, Aina Bergrothin käsikirjoittama ja Sini Pesosen ohjaama näytelmä Tahto, jonka päärooleissa ovat mm. Sanna-June Hyde, Linda Zilliacus, Rauno Ahonen ja Risto Kaskilahti.

Olemme varanneet lippuja keskiviikolle 28. maaliskuuta. Esitys alkaa kello 19.00.

Ilmoittautumiset jo perjantaihin 22. helmikuuta mennessä HUT:n teatterivastaava Riitta Koivurannalle sähköpostiin riliko@saunalahti.fi. HUOM! Kerro ilmoittautuessasi, mihin osoitteeseen haluat liput postitettavan. Jäsenen omavastuu on 20 euroa, avecin 25 euroa (1 avec/jäsen). Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 30 tulijaa.

Kaikki teatteriin tulevat ovat ennen teatteriesitystä, kello 17 alkaen, tervetulleita ravintola Il Gabbianon kabinettiin, os. Eläintarhantie 12. Siellä vieraanamme on Aino-Kaisa Saarinen, ja kuulemme Aikun mietteitä muun muassa Tahto-näytelmän valmistumisprosessista. Il Gabbianon antimista voi nauttia omakustanteisesti.

SUEKin tutkintapäällikkö Ikonen lounasvieraana 24. huhtikuuta

Suomen Urheilun Eettisen keskuksen SUEKin tutkintapäällikkö Jouko Ikonen tulee lounasvieraaksemme ravintola Mamma Rosan kabinettiin keskiviikkona 24. huhtikuuta. Hänen päätehtävinään SUEKissa ovat antidoping- ja kilpailumanipulaatiotutkinnat. Alustuksessaan Ikonen myös kertoo yleisesti SUEKin toiminnasta.

Lounaspaikka on siis perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti, ja aika perinteiseen tapaan kello 12.00. Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fi. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi.

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia. HUOM! Samalla voit myös lähettää Jouko Ikoselle etukäteen kysymyksiä.

Padelia pelaamaan!

Padel on mailapeli, joka kasvattaa koko ajan suosiotaan. Padel Club Finland järjestää Urheilutoimittajain Liiton jäsenille ilmaisen lajikokeilun torstaina 28. helmikuuta klo 14.00–16.00 Vantaan Porttipuistossa, Porttisuontie 7 (n. 150 m Ikeasta). Mukaan tarvitset sisäpelijalkineet (tenniskenkä paras vaihtoehto) sekä mieluiten taskulliset verkkarit tai shortsit. Samalla klubilla pelataan padelin SM-kilpailut 9.–10.3. ja 5.–6.7. Suomi osallistuu syksyllä sekä miesten että naisten EM-kilpailuihin.

Jos padel on lajina tuntematon, niin linkistä www.youtube.com/watch?v=Rzn4l4rwDpw löytyy lajin maailmanhuippujen otteita. Ilmoittautumiset padelin kokeiluun 25.2. mennessä Nina Jakoselle sähköpostiin toimisto@urheilutoimittajat.fi.

Viasat vei HUT:n salibandymestaruuden

HUT:n salibandymestaruusturnaus pelattiin tammikuussa 13. kerran. Viasat otti kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa, kun se kukisti loppuottelussa Laajasalon opiston 5–2. Pronssiottelussa YLE Urheilu murjoi Iltalehden numeroin 8–1. Turnaukseen osallistui myös mestaruutta puolustanut HEO, joka kuitenkin putosi Laajasalolle 4–3, kun opiskelijajoukkueet turnauspäivän aluksi pelasivat keskenään neljännestä välieräpaikasta.

HUT kiittää turnausjärjestelyistä tälläkin kertaa vastannutta Kaija Yliniemeä, muun muassa maalivahdinvarusteita lainannutta Salibandyliittoa sekä kaikki turnauspelit mallikkaasti tuomaroinutta Salibandyliiton erotuomarikoordinaattoria Gabriel Airaksista.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi

HUT:n kaikkien hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.urheilutoimittajat.fi/toiminta/23/519/hallitus

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 3/2018

Pääkaupunkiseudun paras -palkitsemistilaisuus 12. joulukuuta Grano Oy:n tiloissa

Helsingin Urheilutoimittajat ry. palkitsee Pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan ja Vuoden 2018 urheiluteon keskiviikkona 12. joulukuuta 2018 alkaen kello 18.

Tilaisuutta isännöi viime vuoden tapaan HUT:n pääyhteistyökumppani Grano Oy. Tilaisuus on Grano Oy:n pääkonttorissa os. Kuortaneenkatu 1, 00520 Helsinki.

Tule katsomaan, kuka on HUT:n hallituksen mielestä ollut Pääkaupunkiseudun paras urheilija vuonna 2018 ja mikä on samojen päättäjien mielestä Vuoden 2018 urheiluteko!

Luvassa on aiempien vuosien tapaan lämminhenkinen ja mukava ilta, ja meitä odottavat perinteiseen tapaan myös herkulliset iltapalatarjoilut.
Tilaisuus on avoin kaikille HUT:n jäsenille, eikä osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Vielä muutama paikka vapaana lounastilaisuuteen 21. marraskuuta

Suomen Lentopalloliiton toimitusjohtaja Keijo Säilynoja tulee lounasvieraaksemme ravintola Mamma Rosan kabinettiin keskiviikkona 21. marraskuuta.
Alustuksen ja keskustelun pääpaino on Suomen lentopallomaajoukkueiden viimeaikaisissa edesottamuksissa ja tulevissa haasteissa. Saamme myös tuoreet terveiset tällä viikolla Meksikossa pidettävästä maailman lentopalloliiton kongressista.

Lounaspaikka on siis perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti, ja aika perinteiseen tapaan kello 12.00. Vielä muutama paikka on vapaana. Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fi. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia.

Vierailu Olympiastadionin työmaalle 26. marraskuuta

HUT:n jäsenet pääsevät maanantaina 26.11. vierailemaan Olympiastadionin työmaalla. Mukaan mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kokoontuminen kello 12.45 Paavo Nurmen patsaalla. Tilaisuuden kesto työturvallisuusperehdytyksineen 1,5 tuntia. Asu vapaa, turvavarustus rakennuttajalta. Kuvata saa, muttei ihmisiä. Ei suuria reppuja yms. mukaan. Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fikeskiviikkoon 21.11. mennessä.

Koulutusstipendit haettavana 26. marraskuuta asti

HUT jakaa taas koulutusstipendejä jäsenistölleen. Stipendiä voi anoa ammatilliseen tai muuten vain itseään kehittävään koulutukseen. Työmatkoihin sitä ei myönnetä.
Vapaamuotoiset anomukset puheenjohtaja Matti Hannulalle sähköpostiin matti.hannula@primastory.inet.fi marraskuun 26. päivään mennessä.
Stipendi maksetaan vuonna 2019 kuitteja vastaan. Stipendin saaja sitoutuu kirjoittamaan jutun stipendin käyttötarkoituksesta Fair Play -lehteen.

HUT:n salibandymestaruudesta pelataan taas

Tammikuun puolivälin jälkeen ratkotaan taas HUT:n salibandymestaruus. Viimekertaisiin osallistujajoukkueisiin (HEO, Viasat, Sanoma, MTV Sport, Yle Urheilu ja Laajasalon opisto) tullaan lähipäivinä olemaan asiasta yhteydessä. Jos löytyy muita halukkaita, välittömästi yhteys allekirjoittaneeseen.

Taitoluisteluliitto isännöi HUT:n vuosikokousta 5. maaliskuuta

Merkitse jo nyt kalenteriisi HUT:n vuosikokous. Se pidetään 5.3.2019 Pitäjänmäellä. Isäntänämme on Suomen Taitoluisteluliitto. Tilaisuus alkaa kello 18 ja vuosikokous n. kello 19.15. Tästä tarkemmin uutiskirjeessä 1/2019.

HUT on nyt myös Facessa!

Monipuolistaaksemme tiedotuskanaviamme olemme perustaneet HUT:n jäsenille tarkoitetun Facebook-ryhmän. Tiedotamme ryhmässä tulevista tapahtumista, jaamme mielenkiintoisia artikkeleita ja muuten vain kommentoimme urheilun ilmiöitä. Löydät meidät osoitteesta https://www.facebook.com/groups/HginUrheilutoimittajat/
Koska ryhmä on suljettu, odota kuittausta päästäksesi jäseneksi.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi

HUT:n kaikkien hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.urheilutoimittajat.fi/toiminta/23/519/hallitus

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 2/2018

Teatteri-ilta Espoossa 24. lokakuuta

HUT:n syksyn teatteri-ilta on Espoon Kaupunginteatterissa keskiviikkona 24. lokakuuta. Perille pääsee siis kätevimmin metrolla. Näytelmänä on Esitystalous 3 – RADIO, Juha Jokelan käsikirjoittaman ja ohjaaman näytelmätrilogian viimeinen osa. Rooleissa ovat Martti Suosalo, Vera Kiiskinen, Ylermi Rajamaa, Ria Kataja, Henna Hakkarainen, Tommi Taurula ja Raimo Grönberg.

Esitys alkaa kello 19.00. Ilmoittautumiset jo perjantaihin 21. syyskuuta mennessä HUT:n teatterivastaava Riitta Koivurannalle sähköpostiin riliko@saunalahti.fi. HUOM! Kerro ilmoittautuessasi, mihin osoitteeseen haluat liput postitettavan. Jäsenen omavastuu on 20 euroa, avecin 25 euroa (1 avec/jäsen). Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 35 tulijaa.

Lentopalloliiton tj. Keijo Säilynoja lounasvieraana 21. marraskuuta

Suomen Lentopalloliiton toimitusjohtaja, entinen maajoukkuejääkiekkoilija Keijo Säilynoja tulee lounasvieraaksemme ravintola Mamma Rosan kabinettiin keskiviikkona 21. marraskuuta.

Alustuksen ja keskustelun pääpaino on Suomen lentopallomaajoukkueiden viimeaikaisissa edesottamuksissa ja tulevissa haasteissa. Saamme myös tuoreet terveiset edeltävällä viikolla Meksikossa pidettävästä maailman lentopalloliiton kongressista.

Lounaspaikka on siis perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti, ja aika perinteiseen tapaan kello 12.00. Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fi. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi.
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia.

HUT:n ylivoimaa golfkisoissa

Kesäkuun alussa Linna Golfissa pelatussa Urheilutoimittajain Liiton golfmestaruuskisassa HUT:n edustajat ottivat kolmoisvoiton sekä tasoituksettomassa että tasoituksellisessa sarjassa. Tasoituksettomassa Henri Inki oli ykkönen, Krister Jalonen kakkonen ja Kristofer Andersson Ruotsalo kolmonen. Tasoituksellisessa HCP-sarjassa järjestys oli Jalonen, Andersson Ruotsalo, Inki. Tasoituksettomassa kisassa Hannu Jalonen vielä täydensi HUT:n menestystä neljännellä sijallaan.

Joukkuekilpailuakin hallitsivat tietysti HUT:n joukkueet. Ykkösjoukkue (Henri Inki, Hannu Jalonen, Krister Jalonen) voitti tuloksella 199. Kakkosjoukkue (Kristofer Andersson Ruotsalo, Jussi-Pekka Reponen, Seppo Jolkkonen) tuli toiseksi kerättyään yhden pisteen voittajatrioa vähemmän.

Jo 14. kerran pelattu Muun Suomen ja Helsingin välinen golfin joukkuekilpailu, Ryder Cup, oli tällä kertaa HUT:n joukkueen täydellistä hallintaa. Helsinki (Kristofer Andersson Ruotsalo, Thomas Hallbäck, Henri Inki, Hannu Jalonen, Riitta Koivuranta, Timo Pasanen, Ari Pusa, Jussi-Pekka Reponen) kukisti Tampereen kerhon isännöimässä, Lakeside Golfin kentällä 23.8. pelatussa ottelussa Muun Suomen joukkueen murskaavasti 10­–2.

HUT:n sisäisestä golfmestaruudesta pelattiin 3.9. Kullo Golfissa. Mestariksi pelasi 22 vuoden tauon jälkeen Harri Nyman. Ykköstila oli hänelle kaikkiaan kolmas. Nymanin pistebogitulos oli 38. Markus Borenius oli pisteen Nymania heikompi, Antti Nieminen kaksi.

Menneen kesäkauden golfkisoista tarkemmin verkossa osoitteessa http://www.urheilutoimittajat.fi/toiminta/23

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi

HUT:n kaikkien hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://www.urheilutoimittajat.fi/toiminta/23/519/hallitus

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 1/2018

HUT:n vuosikokous 7. maaliskuuta Pitäjänmäellä Ampumaurheiluliiton isännyydessä

Helsingin Urheilutoimittajat ry:n vuosikokous on keskiviikkona 7. maaliskuuta Pitäjänmäellä osoitteessa Valimotie 10. Tilaisuus alkaa kello 18 ja vuosikokous n. kello 19. Asialistalla on normaalin kokousprotokollan lisäksi muun muassa Urheilutoimittajain Liiton vuosikokousta (14.3.) koskevat asiat.

Tilaisuuden isäntänä on Suomen Ampumaurheiluliitto. Ennen kokoustamme pääsemme ensin tutustumaan Valimotie 10:n toimitiloihin, joihin lähes kaikki urheilujärjestöt ovat vastikään Pasilasta Radiokadulta muuttaneet. Tutustumiskierroksen jälkeen siirrymme Valimotien toisella puolella olevaan ravintolaan.

Ampumaurheiluliitosta ovat paikalla puheenjohtaja Vesa Nissinen, toiminnanjohtaja Anne Lantee ja viestintäpäällikkö Lassi Palo. Saamme tietoiskun mm. lähiaikojen tärkeistä ampumaurheilutapahtumista ja ampumalajien runsaasta kirjosta. Paikalla ovat myös sekä viime vuoden parhaaksi ampumaurheilijaksi valittu Teemu Rintala että parhaaksi nuoreksi ampumaurheilijaksi valittu Cristian Friman. Lisäksi Urheilutoimittajan Liiton puheenjohtaja, HUT:n jäsen Kalle Virtapohja kertoo urakastaan saattaa kansiin vuoden päästä 100 vuotta täyttävän Ampumaurheiluliiton historia.

Valimotielle pääsee näppärästi A-junalla (Valimon seisake). Omalla autolla tuleville tiedoksi, että talon pihalla olevat vieraspaikat ovat maksullisia (automaatti tai EasyPark-koodi 896). Hiomotien puolella kadunvarsipysäköinti on maksutonta.

Aki Riihilahti lounasvieraana 28. maaliskuuta

Helsingin Jalkapalloklubin toimitusjohtaja Aki Riihilahti tulee lounasvieraaksemme ravintola Mamma Rosan kabinettiin keskiviikkona 28. maaliskuuta, puolisentoista viikkoa ennen Veikkausliigakauden avausta. Siitäkin toki puhutaan, mutta Riihilahden vierailun pääpointti on hänen varapuheenjohtajuutensa Euroopan seurajoukkueiden ylintä päätäntävaltaa käyttävän ECA:n (European Club Association) hallituksessa. Riihilahden kanssa ECA:n hallituksessa istuvat muun muassa Ajaxin, Arsenalin, Barcelonan, Bayern Münchenin, Manchester Unitedin ja PSG:n edustajat.

Lounaspaikka on siis perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti ja aika perinteiseen tapaan kello 12.00. Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fi. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi.
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia.

Arki ja kauhu HUT:n kevään teatterina 18. huhtikuuta

Q-teatterin Arki ja Kauhu on HUT:n kevään teatterina. Rooleissa Pirjo Lonka, Eero Ritala, Sonja Kuittinen ja Joonas Heikkinen. Olemme varanneet lippuja keskiviikolle 18. huhtikuuta. Esitys alkaa kello 19.00. Ilmoittautumiset jo torstaihin 8. maaliskuuta mennessä HUT:n teatterivastaava Riitta Koivurannalle sähköpostiin riliko@saunalahti.fi.

HUOM! Kerro ilmoittautuessasi, mihin osoitteeseen haluat liput postitettavan. Jäsenen omavastuu on 20 euroa, avecin 25 euroa (1 avec/jäsen). Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 30 tulijaa.

HEO vei HUT:n salibandymestaruuden

HUT:n salibandymestaruusturnaus pelattiin tammikuussa yhden välivuoden jälkeen nyt 12. kerran. Helsingin evankelinen opisto (HEO) nappasi kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa, kun se kukisti loppuottelussa Viasatin 1–0. Pronssiottelussa YLE Urheilu kukisti MTV Sportin 4–3. Turnaukseen osallistuivat myös Sanoma ja Laajasalon opisto. HUT kiittää turnausjärjestelyistä tälläkin kertaa vastannutta Kaija Yliniemeä, muun muassa maalivahdinvarusteita lainannutta Salibandyliittoa sekä kaikki turnauspelit tuomaroinutta Jukka Parviaista.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi

HUT:n kaikkien hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät tästä.
http://www.urheilutoimittajat.fi/toiminta/23/519/h...

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 4/2017

Pääkaupunkiseudun paras -palkitsemistilaisuus 11.12. Grano Oy:n tiloissa
Helsingin Urheilutoimittajat ry. palkitsee Pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan ja Vuoden 2017 urheiluteon maanantaina 11. joulukuuta 2017 alkaen kello 18.
Tilaisuutta isännöi nyt ensimmäistä kertaa HUT:n tuore pääyhteistyökumppani Grano Oy. Tilaisuus on Grano Oy:n pääkonttorissa os. Kuortaneenkatu 1, 00520 Helsinki.
Tule katsomaan, kuka on HUT:n hallituksen mielestä ollut Pääkaupunkiseudun paras urheilija vuonna 2017 ja mikä on samojen päättäjien mielestä Vuoden 2017 urheiluteko!
Luvassa on aiempien vuosien tapaan lämminhenkinen ja mukava ilta, jossa on muutakin ohjelmaa kuin palkitsemiset. HUT:n myöntämät stipendit jaetaan, Granon oma trubaduuri viihdyttää, ja meitä odottavat perinteiseen tapaan myös herkulliset iltapalatarjoilut. Illan juontaa Laura Ruohola. Tilaisuus on avoin kaikille HUT:n jäsenille, eikä osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Yhteistyösopimus Grano Oy:n kanssa jatkuu
Helsingin Urheilutoimittajat ja Grano Oy ovat sopineet viime keväänä tehdyn 1+1 -mallisen yhteistyösopimuksen optiovuoden käyttämisestä. Grano Oy on siis HUT:n pääyhteistyökumppani myös ensi vuoden ja isännöi Pääkaupunkiseudun paras -tilaisuuden myös joulukuussa 2018.

Ampumaurheiluliitto isännöi HUT:n vuosikokousta 7. maaliskuuta
Merkitse jo nyt kalenteriisi HUT:n vuosikokous. Se pidetään 7. maaliskuuta Pitäjänmäellä, minne monet lajiliitot Länsi-Pasilasta Olympiakomitean talosta (ent. SLU-talo, ent. Valo-talo) alkuvuodesta 2018 muuttavat. Isäntänämme Pitäjänmäellä on Suomen Ampumaurheiluliitto. Tilaisuus alkaa kello 18 ja vuosikokous n. kello 19.15. Tästä tarkemmin uutiskirjeessä 1/2018.

HUT:n salibandymestaruudesta pelataan taas

Yhden välivuoden jälkeen päästään taas ratkomaan HUT:n salibandymestaruutta, kun neljä joukkuetta (Yle, Viasat, HEO ja Laajasalon Opisto) on ilmoittautunut tammikuussa pelattavaan turnaukseen. Jos vielä löytyy muita halukkaita, välittömästi yhteys allekirjoittaneeseen.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta
HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,
Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi

HUT:n hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät tästä.

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 3/2017

Pormestari Vapaavuori lounasvieraaksi 5. lokakuuta

Syksyn lounasvieraamme on kerhomme pääreviirin terävimmältä huipulta. Helsingin pormestarina kesäkuussa aloittanut Jan Vapaavuori tulee vieraaksemme torstaina 5. lokakuuta. Paikka on perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti, ja aika 12.00. Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi.

Ryhmäteatterin Muodonmuutos HUT:n syksyn teatterina 23. marraskuuta

Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän kirjoittama, Esa Leskisen ohjaama näytelmä Muodonmuutos on HUT:n syksyn teatterina. Rooleissa Vesa Vierikko, Santtu Karvonen, Minna Suuronen, Robin Svanström, Sari Mällinen ja Taisto Oksanen. Olemme varanneet lippuja keskiviikolle 23. marraskuuta. Esitys alkaa kello 19.00 Ryhmäteatterissa (Helsinginkatu 25). Ilmoittautumiset teatteri-iltaan jo maanantaihin 25. syyskuuta mennessä HUT:n teatterivastaava Riitta Koivurannalle sähköpostiin riliko@saunalahti.fi. HUOM! Kerro ilmoittautuessasi, mihin osoitteeseen haluat liput postitettavan. Jäsenen omavastuu on vain 15 euroa, avecin 20 euroa (1avec/jäsen). Mukaan mahtuu 30 nopeinta ilmoittautujaa.

Reposesta HUT:n golfmestari

HUT:n golfmestaruuskilpailusta Kullo Golfissa Porvoossa 4.9. tuli Jussi-Pekka Reposen ja Kristofer Anderssonin kova kaksinkamppailu. Mestaruus ratkaistiin pistebogey-kilpailuna. Molemmat saivat kokoon 36 pistettä, mutta mestaruuspokaalin pääsi pokkaamaan Reponen, koska hän pelaa alhaisemmalla slope-tasoituksella kuin Andersson. Reponen oli Anderssonia parempi myös lyöntipelissä, mikä takasi tasoituksellisena lyöntipelinä pelatun Veho Mercedes Benz Press Golf Open -kilpailun voiton. Reponen pelasi kentän 82 lyönnillä, Andersson 83:lla. Kolmanneksi HUT:n mestaruuskilpailuissa sijoittui Jukka Suomela (34 p.), joka vastasi jälleen kerran tapahtuman onnistuneista järjestelyistä. Kisasta lisää HUT:n nettisivuilla.

Yhteistyökumppanimme Granon tervehdys

Lue tämän jäsenkirjeen lopusta HUT:n tuoreen yhteistyökumppanin, Granon, kaupallisen johtajan Jukka-Pekka Vuoren tervehdys. Kuten jo jäsenkirjeessä 2/2017 mainittiin, Granon ja HUT:n sopimus on mallia 1+1. Grano isännöi Pääkaupunkiseudun paras -tapahtumaa joulukuussa. Siitä tarkemmin vuoden viimeisessä, marraskuussa lähetettävässä jäsenkirjeessä.

Koulutusstipendit haettavana 3.11. asti

HUT jakaa taas koulutusstipendejä jäsenistölleen. Stipendiä voi anoa ammatilliseen tai muuten vain itseään kehittävään koulutukseen. Työmatkoihin sitä ei myönnetä. Vapaamuotoiset anomukset puheenjohtaja Matti Hannulalle sähköpostiin matti.hannula@primastory.inet.fi marraskuun 3. päivään mennessä. Stipendi maksetaan vuonna 2018 kuitteja vastaan. Stipendin saaja sitoutuu kirjoittamaan jutun stipendin käyttötarkoituksesta Fair Play -lehteen.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,
Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula(a)primastory.inet.fi

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 2/2017

Grano Oy on HUT:n uusi yhteistyökumppani

Helsingin Urheilutoimittajat ry. ja sisältöpalveluyritys Grano Oy ovat tehneet 1+1 -mallisen yhteistyösopimuksen. Sopimuksen myötä saamamme taloudellisen tuen lisäksi Grano isännöi joulukuussa Pääkaupunkiseudun paras -tilaisuuden toimitiloissaan Kuortaneenkadulla, Helsingin Vallilassa. Grano on Suomen monipuolisin sisältöpalvelujen osaaja. Se auttaa asiakkaitaan toteuttamaan liiketoimintaa tukevat sisältöhankkeet alusta loppuun, luovasta suunnittelusta tuotantoon, julkaisuun, tulosten mittaamiseen ja aineistonhallintaan – kaikissa asiakkaan kohdeyleisölle olennaisissa printti- ja digitaalisissa kanavissa. Grano palvelee valtakunnallisesti 23 paikkakunnalla Helsingistä Ouluun. Yhtiössä työskentelee 820 ammattilaista. Liikevaihto on noin 90 miljoonaa euroa. Grano ja HUT ovat sopineet, että optiovuodesta päätetään tämän vuoden syyskuun loppuun mennessä.

HUT:n jalkapallojoukkueelle kylmää kyytiä Tukholmassa

Helsingin Urheilutoimittajien jalkapallojoukkue matkusti toukokuun lopulla Tukholmaan pelaamaan perinteisen ystävyysottelun sikäläisiä urheilutoimittajia vastaan. Kotiintuomiset jäivät tuloksen osalta ohuiksi, sillä Tukholman kivikova joukkue voitti ottelun maalein 4–0. Tarkempi raportti ottelusta HUT:n nettisivuilla.

Jalonen ja Nieminen iskussa viheriöillä

HUT:n kannalta paremmin kulki Urheilutoimittajan Liiton golfmestaruuskisoissa Salossa 5.–6. kesäkuuta. Mestaruuden voitti HUT:n Hannu Jalonen, joka oli paras myös tasoituksellisessa A-sarjassa. B-sarjan voitti HUT:n Antti Nieminen. Tarkemmin HUT:n nettisivuilla. HUT:n mestaruudesta pelataan 4.9. Kullo Golfin kentällä, ja 18.9. pelataan Talmassa perinteinen Helsinki – Muu Suomi -ottelu.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Hyvää kesää,
Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi
HUT:n hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät tästä

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 1/2017

HUT:n vuosikokous 8. maaliskuuta Espoossa

Helsingin Urheilutoimittajat ry:n vuosikokous on 8. maaliskuuta Tapiolan urheilupuistossa, Esport Areenan tiloissa (Koivu-Mankkaantie 5, 02200 Espoo). Isäntänä on Olarin Voimistelijat. Ennen kokousta kuulemme Espoon kaupungin liikuntatoimen kuulumiset, esittelyn Esport Areenan toiminnasta ja tietopaketin toukokuun 2017 lopulla Helsingin jäähallissa pidettävistä joukkuevoimistelun MM-kilpailuista. Oheisohjelman päätteeksi on tutustumiskierros Esport Centerissä, missä MM-kilpailuihin valmistautuva OVO Team harjoittelee viime elokuussa valmistuneissa kansainvälisen tason olosuhteissa.

Tilaisuus alkaa kello 17 ja vuosikokous n. kello 18. Asialistalla normaalin kokousprotokollan lisäksi muun muassa Urheilutoimittajain Liiton vuosikokousta (22.3.) koskevat asiat, esimerkiksi ehdokasasettelu UL:n uudeksi puheenjohtajaksi.

Perille Tapiolan urheilupuistoon pääsee muun muassa Kampin terminaalista laiturista 45 klo 16.18 lähtevällä bussilla numero 109.
Jos on halua/tarvetta kimppakyyteihin henkilöautolla startaten esim. Kisahallin pysäköintipaikalta klo 16, laittakaa hyvissä ajoin viestiä allekirjoittaneelle. Myös ne omalla autolla Espooseen menevät, joille koukkaus Kisahallin kautta ei aiheuta ongelmia, voivat ilmoittautua. Katsotaan sitten, miten kysyntä ja tarjonta kohtaavat.

Tenorit liemessä HUT:n kevään teatterina 30. maaliskuuta

Ken Ludwigin kirjoittama, Reita Lounavuoren suomentama ja Jaakko Saariluoman ohjaama farssi Tenorit liemessä on HUT:n kevään teatterina. Rooleissa Taneli Mäkelä, Santeri Kinnunen, Iikka Forss, Eero Saarinen, Riitta Havukainen, Oona Airola ja Jonna Järnefelt.

Olemme varanneet lippuja torstaille 30. maaliskuuta. Esitys alkaa kello 19.00 Arena-teatterissa (Hämeentie 2, Kaupunginteatterin väistötila). Ilmoittautumiset jo perjantaihin 24. helmikuuta mennessä HUT:n teatterivastaava Riitta Koivurannalle sähköpostiin riliko@saunalahti.fi. HUOM! Kerro ilmoittautuessasi, mihin osoitteeseen haluat liput postitettavan. Jäsenen omavastuu on 20 euroa, avecin 25 euroa (1 avec/jäsen). Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 30 tulijaa.

Markku Kanerva lounasvieraaksi 31. maaliskuuta

Heti teatteri-iltaa seuraavana päivänä, 31. maaliskuuta, Suomen jalkapallon A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva tulee lounasvieraaksemme. Siis vain muutama päivä Turkkia (MM-karsinta) ja Itävaltaa vastaan pelattavien vierasmaaottelujen jälkeen.

Lounaspaikka on perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti ja aika perinteiseen tapaan kello 12.00. Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula@primastory.inet.fi

HUT:n hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät tästä http://www.urheilutoimittajat.fi/toiminta/23/519/h...


HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 4/2016

Pääkaupunkiseudun paras -palkitsemistilaisuus 12. joulukuuta Ravintola Perhossa

Helsingin Urheilutoimittajat palkitsee Pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan ja Vuoden 2016 urheiluteon maanantaina 12. joulukuuta 2016 alkaen kello 18.

Tilaisuutta isännöi jo viidettä kertaa HUT:n pääyhteistyökumppani Helmi Liiketalousopisto. HUOM! Tilaisuus on tällä kertaa Ravintola Perhon tiloissa Töölössä os. Mechelininkatu 7. (Kts. Helmi Liiketalousopiston oma tiedote alla.)

Tule katsomaan, kuka perii Pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan valtikan jääkiekkoilija Teuvo Teräväiseltä ja mikä on HUT:n hallituksen mielestä ollut Vuoden 2016 urheiluteko!

Luvassa on viime vuosien tapaan lämminhenkinen ja mukava ilta, jossa on muutakin ohjelmaa kuin palkitsemiset. Ja kun olemme Perhossa, niin on varmaa, että meitä odottavat taas myös herkulliset iltapalatarjoilut. Ohjelmassa on perinteinen tietokilpailukin hienoine palkintoineen. Tilaisuus on avoin kaikille HUT:n jäsenille, eikä osallistuminen vaadi ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Vierailu Urheilumuseossa 23. tammikuuta

Tiedätkö, minkä lajiliiton alaisuudessa ampumahiihto järjestäytyi Suomessa aluksi? Entä kuka on voittanut mäkihypyn maailmancupin kokonaiskilpailun suurimmalla piste-erolla seuraavaan ja millä kaudella tämä tapahtui? Minkä lajin Suomen mestaruudet ratkottiin viimeisen kerran marraskuussa 1950 Haagan työväentalolla?

Vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin saamme 23. tammikuuta 2017 kello 17 Urheilumuseossa alkavassa tilaisuudessa. Urheilumuseo on kutsunut Helsingin Urheilutoimittajat tutustumaan Olympiastadionin remontin aikaisiin väistötiloihinsa osoitteeseen Vanha Talvitie 3 C (lähellä Kalasataman metroasemaa).

Tarjolla on neuvoja, miten Urheilumuseon kirjastoa ja tietopalvelua voi hyödyntää, jos kirjoittaa urheiluseuran tai -liiton historiasta lehtijuttua tai kirjaa, ja millaisista aiheista Urheilumuseon tietopalvelusta saa tämän päivän urheilusta tietoa esim. lehtijuttuun.

Ilmoittautumiset Urheilumuseo-vierailulle 16.1.2017 mennessä osoitteella matti.hannula@primastory.inet.fi. Mukaan mahtuu 25 nopeinta. Virvoketarjoilu.

HUT:n vuosikokous 8. maaliskuuta Espoossa

Merkitse jo nyt kalenteriisi myös HUT:n vuosikokous. Se pidetään 8. maaliskuuta Esport Areenan tiloissa. Isäntänä on Olarin Voimistelijat. Ennen kokousta kuulemme Espoon liikuntatoimikunnan kuulumiset, esittelyn Esport Areenan toiminnasta ja tietopaketin toukokuun 2017 lopulla Helsingin jäähallissa pidettävistä joukkuevoimistelun MM-kilpailuista. Oheisohjelman päätteeksi on tutustumiskierros Esport Centerissä, missä MM-kilpailuihin valmistautuva OVO Team harjoittelee viime elokuussa valmistuneissa kansainvälisen tason olosuhteissa. Tilaisuus alkaa kello 17 ja vuosikokous n. kello 18.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula(a)primastory.inet.fi

HUT:n hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät tästä

HELSINGIN URHEILUTOIMITTAJIEN UUTISKIRJE 3/2016

Jussi Salonoja lounasvieraaksi 26. lokakuuta
Vahvan paluun espoolaisen joukkueurheilun taustalle tehnyt Jussi Salonoja tulee lounasvieraaksemme keskiviikkona 26. lokakuuta. Paikka on perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti, ja aika perinteiseen tapaan kello 12.00.
Ilmoittautumiset Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo@yle.fi.
Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi.

Q-teatterin Kevyttä mielihyvää HUT:n syksyn teatterina
Antti Hietalan kirjoittama ja ohjaama näytelmä Kevyttä mielihyvää on HUT:n kevään teatterina. Kevyttä mielihyvää on hypnoottinen näytelmä miehestä, joka epäilee, että todellisuus on manipulaatio. Rooleissa Tommi Korpela, Minna Haapkylä, Jani Volanen, Jussi Nikkilä ja Pia Andersson. Olemme varanneet lippuja tiistaille 15. marraskuuta. Esitys alkaa kello 19.00 Q-teatterissa (Tunturikatu 16).

Ilmoittautumiset jo perjantaihin 14. lokakuuta mennessä HUT:n teatterivastaava Riitta Koivurannalle sähköpostiin riliko@saunalahti.fi. HUOM! Kerro ilmoittautuessasi, mihin osoitteeseen haluat liput postitettavan. Jäsenen omavastuu on 20 euroa, avecin 25 euroa (1 avec/jäsen). Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 35 tulijaa.

HUT isännöi UL:n keilamestaruuskilpailuja
Helsingin Urheilutoimittajat isännöi Urheilutoimittajain Liiton keilamestaruuskilpailuja keskiviikkona 9. marraskuuta. Kilpailupaikkana on BowlCircus Ruusula (Ruusulankatu 3-5). Kisa alkaa kello 13. Pelimuotona on kuusi sarjaa amerikkalaisittain, henkilökohtainen kisa puhtaana ja parikilpailu tasoituksin. Osallistumisoikeus on UL:n ja sen paikalliskerhojen jäsenillä.

Osallistumismaksu on 30 euroa, joka on maksettava 4.11. mennessä HUT:n tilille FI67 8000 1770 1153 10. Viesti-kohtaan on merkittävä "UL:n keilamestaruus" ja osallistujan nimi. Lisäksi on ilmoittauduttava 4.11. mennessä Timo Järviölle sähköpostiosoitteella timo.jarvio@pp.inet.fi tai puhelimitse 040 534 5869. Ilmoittautumisen yhteydessä on mainittava, onko ”rekisteröity keilaaja” vai ”ei rekisteröity”, rekisteröidyiltä myös seura.
Timo Järviö vastaa tiedusteluihin. Kisaan mahtuu mukaan 20 kilpailijaa.

Koulutusstipendit haettavana 18.11. mennessä
HUT jakaa taas koulutusstipendejä jäsenistölleen. Stipendiä voi anoa ammatilliseen tai muuten vain itseään kehittävään koulutukseen. Työmatkoihin sitä ei myönnetä.
Vapaamuotoiset anomukset puheenjohtaja Matti Hannulalle sähköpostiin matti.hannula@primastory.inet.fi marraskuun 18. päivään mennessä.
Stipendi maksetaan vuonna 2017 kuitteja vastaan. Stipendin saaja sitoutuu kirjoittamaan jutun stipendin käyttötarkoituksesta Fair Play -lehteen.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta
HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto@urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula(a)primastory.inet.fi

UUTISKIRJE 2/2016

Shefki Kuqi lounasvieraaksi 6. huhtikuuta

Jalkapallon Veikkausliigakausi pyörähtää käyntiin 2. huhtikuuta. Neljä päivää myöhemmin, keskiviikkona 6. huhtikuuta, sarjatulokas PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi tulee lounasvieraaksemme. Paikka on perinteinen, ravintola Mamma Rosan alakerran kabinetti, mutta aika on puoli tuntia perinteistä myöhäisempi, eli kello 12.30.

Ilmoittautumiset 1.4. mennessä Nina Vanhatalolle sähköpostiin nina.vanhatalo(a)yle.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi.

Kerhon 40-vuotisjuhlat 16. kesäkuuta

Helsingin Urheilutoimittajat ry:n 40-vuotisjuhlat järjestetään torstaina 16. kesäkuuta Kipinässä (Kolmas linja 34, Helsinki) klo 18.00 alkaen. Tarjolla on pientä purtavaa ja virvokkeita. Lisäksi Kipinän baaritiski palvelee normaalisti koko illan. Luvassa on teemaan liittyvää pientä vapaaehtoista kisailua sekä rentoa ohjelmaa. Koska kyseessä on sporttibaari, myös jalkapallon EM-kisojen seuraaminen onnistuu Kipinässä – joskin ainakin alkuillasta äänettömästi. Pukukoodi: Smart casual

Tapahtuma on maksuton, ja toivomme mahdollisimman monen HUT:n jäsenen pääsevän juhlimaan kerhon pyöreitä vuosia ja samalla tutustumaan kollegoihin entistä paremmin.
Jos illan päätteeksi riittää virtaa, jatkot tanssitaan tuttuun torstaitapaan Kallessa (Kasarmikatu 40).

Ilmoittautua voi jo nyt ja viimeistään 31. toukokuuta. Ilmoittautumiset osoitteeseen nina.vanhatalo(a)yle.fi.

Timo Innanen ja Jarmo Niemenkari HUT:n hallitukseen

TUL:n isännöimässä HUT:n vuosikokouksessa 7. maaliskuuta valittiin hallituksen uusiksi jäseniksi Timo Innanen (MTV) ja Jarmo Niemenkari (free). Erovuoroisista jatkavat Matti Lehtisaari ja Nina Vanhatalo. Hallituksessa jatkavat myös Matti Hannula (pj.), Jarmo Färdig, Jani Merimaa, Taru Nyholm ja Antti Salo. Hallitus valitsi keskuudestaan varapuheenjohtajaksi Nina Vanhatalon.

HUT:n hallitusjäsenten yhteystiedot löytyvät tästä.

Asiamiestehtävät jakoon

Erovuoroisista hallituksessa eivät jatka vpj. Janne Vakio ja Kaija Yliniemi, jonka kahdeksan vuoden mittaisesta pyyteettömästä uurastuksesta asiamiehenä lämpimät kiitokset! Koska emme onnistuneet löytämään Kaijan paikalle henkilöä samoilla ”ehdoilla”, päätti HUT:n hallitus jakaa asiamiestehtävät seuraavasti: Matti Lehtisaari hoitaa kokoushallinnon, Taru Nyholm nettisivujen päivityksen, Nina Vanhatalo lounastilaisuuksien järjestelyt ja Matti Hannula uutiskirjeiden laatimisen, Pääkaupunkiseudun paras -tilaisuudet sekä muun yhteistyön HUT:n yhteistyökumppanien kanssa.

HUT:n taloushallinnon hoitaa jatkossa Urheilutoimittajain Liiton pääsihteeri Nina Jakonen. Tästä koituu HUT:lle kustannuksia, jotka on UL:n kanssa sovittu vähennettäviksi HUT:n vuotuisesta toiminta- ja koulutusavustuksesta. Hallitus toivoo jäsenistöltä ymmärrystä mahdollisissa alkuvaikeuksissa. Jos on epäselvyyttä, kenen puoleen kääntyä, ota yhteyttä puheenjohtaja Matti Hannulaan (yhteystiedot kirjeen lopussa).

Hannula ja Vanhatalo jatkavat UL:n hallituksessa

Urheilutoimittajain Liiton vuosikokous pidettiin Viking Linen Mariella-laivalla (satamassa) 16. maaliskuuta. HUT:n edustajista olivat UL:n hallituksessa erovuoroisia Matti Hannula ja Nina Vanhatalo. Molemmat äänestettiin jatkamaan. UL:n puheenjohtaja, HUT:n Heikki Miettinen, ei ollut erovuorossa.

Muista ilmoittaa sähköpostiosoitteen muutoksesta

HUT:n uutiskirje tulee valtaosalle jäsenistä sähköpostilla. Kirjeen postittaa yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ESLU. Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sekä Matti Hannulalle (sähköpostiosoite alla) että UL:n toimistoon (toimisto(a)urheilutoimittajat.fi).

Tapaamisiin HUT:n tapahtumissa,

Matti Hannula
puheenjohtaja
0400 845 590
matti.hannula(a)primastory.inet.fi

UUTISKIRJE 4/2015

HIFK:n Timo Everi lounasvieraaksi 18. marraskuuta

Millä mallilla on Helsingin IFK:n hallihanke? Nouseeko uusi halli Mäntymäen kentälle Kisahallin viereen vai lähemmäs nykyistä jäähallia? Onko jääkiekon Mestarien liiga CHL toistaiseksi vastannut liigan puuhamiehen ja hallitusjäsenen omia odotuksia, ja minkälaisia sarjan jatkokehityssuunnitelmia on olemassa?

Oy HIFK-Hockey Ab:n hallituksen puheenjohtaja Timo Everi tulee HUT:n lounasvieraaksi keskiviikkona 18. marraskuuta kello 12. Paikka on lounastilaisuuksista tuttu ravintola Mamma Rosa ja sen alakerran kabinetti.

Ilmoittautumiset 13.11. mennessä asiamies Kaija Yliniemelle sähköpostiin kaijayliniemi(a)hotmail.com. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin, pääruuaksi lihaa, kalaa vai kasviksia. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 25 jäsentä. Lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ lounastilaisuuden aluksi.

Pääkaupunkiseudun paras -tilaisuus 14. joulukuuta

Laita kalenteriisi jo maanantai 14. joulukuuta kello 18. HUT palkitsee silloin Pääkaupunkiseudun parhaan urheilijan ja Vuoden urheiluteon tekijän. Viime vuonna Pääkaupunkiseudun paras oli triathlonin MM-kakkonen Kaisa Lehtonen, ja urheiluteon tekivät HIFK:n jalkapalloilijat nousemalla Veikkausliigaan.

Tilaisuus järjestetään yhteistyökumppanimme Helmi Liiketalousopiston tiloissa Malmilla. Tarkempi kutsu on luvassa sähköpostitse myöhemmin.

HUT etsii asiamiestä ensi maaliskuusta lähtien

Helsingin Urheilutoimittajat kaipaa uutta asiamiestä ensi vuosikokouksesta lähtien, sillä Kaija Yliniemi aikoo jättää tehtävän kahdeksan vuoden pestin jälkeen.

Asiamies hoitaa yhdistyksen hallintoa, ylläpitää HUT:n nettisivuja ja pitää yhteyttä yhteistyökumppaneihin ja Urheilutoimittajain liittoon. Kokouksia on 6–7 vuodessa, B-jäsenten jäsenmaksulaskut laskutetaan keväisin ja tehtävään kuuluu myös yhdistyksen taloushallinto.

Tekemistä on sysäyksittäin, mutta ei kohtuuttomasti. Iso plussa on se, että oppii tuntemaan kollegoita.

Jos tunnet mielenkiintoa järjestötehtäviin, ota yhteyttä puheenjohtaja Matti Hannulaan tai asiamies Yliniemeen. Yhteystiedot ovat tämän kirjeen lopussa.

Koulutusstipendit haettavana 20.11. mennessä

HUT jakaa taas koulutusstipendejä jäsenistölleen. Stipendiä voi anoa ammatilliseen tai muuten vain itseään kehittävään koulutukseen. Työmatkoihin sitä ei myönnetä.

Vapaamuotoiset anomukset puheenjohtaja Matti Hannulalle sähköpostiin matti.hannula(a)primastory.inet.fi marraskuun 20. päivään mennessä.

Stipendi maksetaan vuonna 2016 kuitteja vastaan. Stipendin saaja sitoutuu kirjoittamaan jutun stipendin käyttötarkoituksesta Fair Play -lehteen.

Tukholma-jalkapallon vastavierailu ensi vuoden puolella

HUT kävi syyskuussa kärsimässä jalkapallossa karvaan 0–2-tappion tukholmalaisille kollegoille. Vastavierailu on yleensä ollut marras-joulukuussa, mutta nyt ruotsalaisilla on kiirettä EM-jatkokarsintojen takia. Siksi vastavierailu toteutunee vasta ensi vuoden puolella.

Joukkuetta kokoavat Antti Salo ja Mikko Innanen.

Raportin syyskuun ottelusta voit lukea täältä.

Linkki http://www.urheilutoimittajat.fi/toiminta/23/uutiset/3924/helsingin-urheilutoimittajilla-kunniakas-tappio-tukholmassa

Lisätietoa HUT:n toiminnasta löydät nettisivuilta www.urheilutoimittajat.fi, sivun oikeasta reunasta pääsee paikalliskerhojen sivuille.

HUT:n hallituksen yhteystiedot löytyvät tästä

Linkki http://www.urheilutoimittajat.fi/toiminta/23/519/hallitus

JÄSENKIRJE 3/2015

Jääkiekkoliitto kutsuu lounaalle 16. syyskuuta, Jukka Jalonen ja Timo Bäckman kertomassa MM-kisoista

Jääkiekkoliitto kutsuu HUT:n jäsenet lounastilaisuuteen keskiviikkona 16. syyskuuta kello 12. Lounaan aiheena ovat vuodenvaihteessa Helsingissä pelattavat alle 20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat, ja mukana lounastilaisuudessa ovat U20-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen, MM-kisojen pääsihteeri Timo Bäckman ja Jääkiekkoliiton viestintäpäällikkö Henna Malmberg.

Tilaisuus on Helsingin jäähallin Royal Clubissa, jonne on oma sisäänkäynti Nordenskiöldinkadun pääoven vasemmalla puolella, kulmauksessa. Ovet avautuvat klo 11.30. Tilaisuus ei ole info, vaan tarkoitettu taustatiedon välittämiseen ja keskusteluun. Kutsun saavat vain HUT:n postituslistalla olevat, joten jäsenyyttä karttaneita kollegoita kannattaa houkutella jäseniksi.

Ilmoittautuminen ja tieto mahdollisista erikoisruokavalioista HUT:n asiamiehelle Kaija Yliniemelle
9. syyskuuta mennessä sähköpostiin kaijayliniemi(a)hotmail.com. Mukaan mahtuu 50 jäsentä ilmoittautumisjärjestyksessä.


HUT:n syksyn teatteri loppuunvarattu, varaa teatterin jälkeen aikaa verkostoitumiselle

HUT:n syksyn teatteri eli KOM-teatterin Muuttomiehet 7. lokakuuta on loppuunvarattu. Teatteriin on tulossa 40 jäsentä/avecia. Seuraava teatteri-ilta on suunnitteilla ensi vuoden keväälle.

Jotta saisimme teatterista enemmän irti, kaipaamme teatteriin tulevien ja heidän aveciensa seuraa vielä teatteri-illan jälkeen. Mennään siis yhdessä istumaan hetkeksi alas johonkin KOM-teatterin läheiseen kuppilaan. Kokoonnumme teatterin ulko-ovella esiintymisen jälkeen.

HUT:n futisjoukkue matkaa Tukholmaan 23. syyskuuta

HUT pelaa perinteisen jalkapallo-ottelun Tukholman urheilutoimittajia vastaan 23. syyskuuta. Joukkuetta kokoavat Antti Salo (antti.salo(a)mtv.fi) ja Mikko Innanen (mikkoinnanen151(a)gmail.com).

HUT maksaa osan pelaajien matkakuluista.


Hannu Jalonen vei UL:n golfmestaruuden

Jääkiekon paristakin tuttu Hannu Jalonen voitti Urheilutoimittajain liiton golfmestaruuskilpailun kesäkuussa Kullo Golfin kentällä, Jukka Suomela järjesti 8.–9. kesäkuuta komeat 25-vuotisjuhlakisat, ja HUT jatkaa kisaisäntänä myös ensi vuonna. Jalosen lisäksi HUT:n jäsenistä Suomela menestyi, sillä hän voitti tasoituksellisen B-sarjan.

UL:n kisojen yhteydessä pelattiin 26. HUT:n mestaruudesta eli Helsinki Press Golf Trophy -palkinnosta. Sen saavutti Kalle Virtapohja, joka oli ykkönen myös kaikille median edustajille avoimessa tasoituksellisessa lyöntipelissä. Urheilutoimittajille avoimen Helsinki Press Golf Openin vei nimiinsä Hannu Jalonen.

Lisätietoa kisoista löydät täältä.


HUT isännöi golfin reikäpeliottelua 7. syyskuuta

HUT isännöi 7. syyskuuta Nevas Golfin kentällä urheilutoimittajien reikäpeliottelua Muun Suomen joukkuetta vastaan. Joukkueen on koonnut kapteeni Ari Pusa, jonka johdolla Helsinki otti viime vuonna Jämsässä kilpailuhistorian ensimmäisen vierasvoiton.

Voitot ovat Helsingille 6–4 vuonna 2005 alkaneessa kisahistoriassa.

JÄSENKIRJE 2/2015

Matti Hannula HUT:n puheenjohtajaksi

Helsingin Urheilutoimittajat siirtyi maaliskuussa Matti Hannulan aikaan, kun 10. maaliskuuta Helsingissä kokoontunut vuosikokous valitsi Hannulan yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi.

Hannula seuraa puheenjohtajana Christoffer Herbertsiä, joka päätti jättää puheenjohtajuuden neljän vuoden jälkeen.

Hannula on toiminut aiemmin muun muassa HUT:n varapuheenjohtajana ja luotsannut urheilupalkintovaliokuntaa, joka ruotii Pääkaupunkiseudun parhaan valinnan ja Vuoden urheiluteko -palkinnon saajan.

Hallitukseen kolme uutta jäsentä

HUT:n hallitus uusiutui vuosikokouksessa, kun mukaan tuli kolme uutta jäsentä. MTV Sportin Jani Merimaa ja Antti Salo sekä etenkin jalkapallotoimittamisen parista tuttu freelancer Taru Nyholm liittyivät hallitukseen kaksivuotisella pestillä.

Aiemmasta hallituksesta paikastaan luopuivat Herbertsin ohella Mikko Innanen ja Riitta Koivuranta. Innanen on luvannut jatkossakin olla mukana Tukholman urheilutoimittajia vastaan pelattavien jalkapallomatsien järjestelyissä, ja Koivuranta jatkaa HUT:n teatterivastaavana.

Erovuoroisista hallituksen jäsenistä uudelle kaksivuotiskaudelle valittiin Hesarin Jarmo Färdig. Hallituksessa jatkavat myös Matti Lehtisaari, Janne Vakio, Nina Vanhatalo ja asiamies Kaija Yliniemi.

HJK:n markkinointijohtaja Sari Mikkonen-Mannila lounasvieraaksi

Jalkapallon liigakausi on päässyt sopivasti käyntiin, kun on HUT:n lounastilaisuuden aika. HJK:n markkinointijohtaja Sari Mikkonen-Mannila tulee lounasvieraaksi ravintola Mamma Rosaan (Runeberginkatu 55) tiistaina 21. huhtikuuta kello 12.

Mitä HJK tavoittelee markkinoinnillaan ja millaista kautta HJK:n markkinointiosasto odottaa?

Luvassa on asiaa kotimaiselta huipulta, sillä HJK sai tammikuussa Urheilugaalassa palkinnon urheilumarkkinointiteosta. Palkinnon perusteina oli markkinointi, joka idealtaan ja toteutukseltaan erottui joukosta ja oli kannustava esimerkki muille.

Ilmoittaudu lounastilaisuuteen 15. huhtikuuta mennessä sähköpostiin kaijayliniemi(a)hotmail.com. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, syötkö alkuruuaksi keiton vai salaatin ja pääruuaksi kalaa, kasviksia vai lihaa.

Mukaan mahtuu 25 jäsentä. Pari tuntia kestävän lounaan omavastuu 10 euroa maksetaan KÄTEISELLÄ paikan päällä.

Jäsenmaksulaskut ja jäsenkortin vuositarrat tulevat kirjeessä

HUT postitti kerhojäsenten jäsenmaksulaskut ja jäsenkorttien vuositarrat 20. maaliskuuta. Ne tulevat kirjepostina yhteistyökumppanimme Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilun (ESLU) kuorissa.

Älä siis heitä kuorta roskikseen. Se ei ole mainospostia, vaan täyttä asiaa!

UL postittaa A-jäsenten laskut ja tarrat sekä vapaajäsenten vuositarrat oman vuosikokouksensa jälkeen.

UL:n vuosikokous 25. maaliskuuta

Urheilutoimittajain liiton vuosikokous on keskiviikkona 25. maaliskuuta kello 12 Olympiastadionin monitoimitilassa. UL tarjoaa ennen kokousta lounaan stadionin lounasravintolassa kello 11 alkaen.

Vuosikokouksen alussa julkistetaan Vuoden urheilutoimittaja ja Vuoden tiedottaja sekä jaetaan Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustus. Lisätietoja kokouksesta UL:n nettisivuilta www.urheilutoimittajat.fi.

JÄSENKIRJE 1/2015

Pesäpalloliitto isännöi HUT:n vuosikokousta 10. maaliskuuta

Helsingin Urheilutoimittajat ry:n vuosikokous pidetään tiistaina 10. maaliskuuta 2015 kello 18 Valo-talossa, osoitteessa Radiokatu 20, Helsinki. Kokouksen isäntänä on Pesäpalloliitto, jonka toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi ja Superpesis Oy:n toimitusjohtaja Jussi Pyysalo kertovat ennen kokouksen alkua ajankohtaisista pesäpalloasioista. Paikalla on myös Pesäpalloliiton uusi puheenjohtaja Ossi Savolainen.

Pesäpallon sarjakausi on maaliskuussa jo nurkan takana odottamassa. Mitä uutta on luvassa? Joukkueiden voimasuhteista on saatu juuri ennen kokouspäivää jo jonkinlaista kuvaa, kun hallipesiksen SM-lopputurnaukset on pelattu Kuopiossa.

HUT:n alueella Hyvinkäällä pelataan kesällä pesäpallon vuotuiset arvo-ottelut eli Itä–Länsi-pelit. Tule vuosikokoukseen kuulemaan, millainen tapahtuma Itä–Lännestä on odotettavissa!

HUT:n hallituspaikkoja jaossa vuosikokouksessa

Maaliskuun 10. päivä pidettävässä vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja muun muassa valitaan HUT:n hallitus täksi vuodeksi.

Erovuorossa ovat puheenjohtaja Christoffer Herberts ja hallituksen jäsenet Jarmo Färdig, Matti Hannula, Mikko Innanen ja Riitta Koivuranta. Ihan kaikki heistä eivät halua jatkaa enää hallituksessa, joten vuosikokouksessa on mahdollisuus päästä vaikuttamaan.

Hallituksessa jatkavat tämän vuoden Matti Lehtisaari, Janne Vakio, Nina Vanhatalo ja Kaija Yliniemi.

Vuosikokouksen esityslistan voit lukea HUT:n sivuilta.

MTV Sport pelasi salibandyn 10. mestariksi

HUT:n kymmenes salibandymestaruus ratkesi tammikuussa, ja uudeksi mestariksi pelasi MTV Sport. Maikkarilaiset kukistivat 28. tammikuuta pelatussa finaalissa YLE Urheilun 6–4. Voittajajoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu Henrik Lobbas teki loppuottelussa kaksi maalia, samoin kuin Eero Arkko.

Pronssiottelussa Helsingin Sanomat päihitti turnauksen viime vuosien kestomenestyjän Ilta-Sanomat/Urheilusanomat rl-kisassa. Ottelu päättyi HS:n voittoon 6–5.

Lisää turnauksesta HUT:n nettisivuilta.

Kevääksi suunnitteilla mm. SJK-vierailu ja lounastilaisuus

HUT:n kevätpuolen ohjelma painottuu loppukevääseen talvilajien arvokisojen kurimuksessa. Kevääksi kaavaillaan jalkapalloaiheista vierailua Seinäjoelle ja luonnollisesti perinteistä lounastilaisuutta.

Tulevasta toiminnasta on luvassa lisätietoa seuraavassa uutiskirjeessä maaliskuun loppupuolella. Sen yhteydessä HUT postittaa kirjeitse myös jäsenmaksulaskut ja jäsenkortin vuositarran kerhojäsenille. UL hoitaa liiton A-jäsenten laskutuksen ja tarrojen postituksen, mutta vasta oman vuosikokouksensa jälkeen. Sama pätee liiton vapaajäseniin, joille postitetaan vain vuositarra.

UL:n vuosikokous ja seminaari 25. maaliskuuta

Urheilutoimittajain liiton vuosikokous järjestetään 25. maaliskuuta. Samana päivänä UL järjestää Helsingissä henkiseen valmennukseen pureutuvan seminaarin.

Lisätietoa kokouksen ja seminaarin ohjelmasta ja aikataulusta tulee UL:n nettisivuille www.urheilutoimittajat.fi.

Sähköpostiosoitteet ajan tasalle

HUT:n uutiskirje lähetetään sähköpostitse valtaosalle jäsenistä. Kirjepostia menee enää noin 15 jäsenelle, joille ei ole sähköpostiosoitetta.

Muistathan kertoa, jos sähköpostiosoitteesi vaihtuu, jotta posti saadaan perille. Kerro toki myös, jos postiosoitteesi vaihtuu, jotta UL:n Fair Play -lehti tulee perille.


   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Heinäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat