Fair Play -lehti: Ihminen löytyi kauniilta hautausmailta
3.6.2020 9:28 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Ihminen löytyi kauniilta hautausmailta

Kuvitellaan maailmaa kymmeniä vuosia eteenpäin. Kaksi kokenutta toimittajaa keskustelee. He ovat hautausmaalla. Yhdessä hautakivessä lukee Jouko Vuolle, toisessa Arto Teronen. Toimittajat muistelevat heitä.

– Vuolle ja Teronen tekivät pitkän uran toimittajina, ja mukaan mahtui monenlaista. Silti heidät muistetaan erityisesti Kiveen hakatut -radiosarjasta ja -kirjoista, keskustelijoista toinen korostaa.

– Niin se on. Idea kulkea hautausmailla muistelemassa jotain urheilijaa, jotain ihmistä, oli aivan loistava. Se kantoi huikeaksi sarjaksi. Vuolle ja Teronen tekivät sitä vuosikausia aikana, jolloin radiossa ei enää juuri esitetty pitkäkestoisia sarjoja, keskustelun toinen osapuoli jatkaa.

Ihminen, tarinat, historia

Palataan tähän päivään. Vuolteen ja Terosen Kiveen hakatut -sarjan tuntevat tosiaan kaikki. Tässä vaiheessa Ylen sarja on kestänyt 176 radio-ohjelmaa ja seitsemän kirjaa. Sarjaa on kuunneltu, luettu, kehuttu ja kiitelty. Timanttinen idea syntyi Ateenan olympialaisissa 2004.

– Ilta oli venynyt pitkään, kun kisat olivat jatkuneet yli puoliyön. Oli pimeä yö, jossa oli kuitenkin monenlaisia valoja. Kirkas kuu loimutti taivaalla. Alettiin sitten pohtia, että kun yleensä ihmisten elämää tutkitaan kohdusta hautaan, niin voisiko sen tehdä toisinpäin. Siitä se ajatus lähti, Vuolle muistelee.

– Tiesin kyllä, että idea on hyvä, sillä ihminen on kiinnostunut ihmisestä. Mutta enhän minä ikinä olisi uskonut, että tätä näin kauan tehdään ja että se saavuttaa näin suuren suosion, Teronen myöntää.

Ihminen on kiinnostunut ihmisestä. Se on todellakin idean punainen lanka. Ihminen, tarinat, historia. Ne kiehtovat vuosi vuodelta monia tulosten ja voittotuuletusten sijaan.

Lue lisää Jouko Vuolteen ja Arto Terosen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2020.


Jouko Vuolle (vas.) ja Arto Teronen ovat urakoineet
176 Kiveen hakatut -radio-ohjelmaa ja seitsemän kirjaa.

Kuva: Esko Lämsä.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat