Fair Play -lehti: Vuoden tiedottaja Jussi Salminen palvelee mediaa monella tavalla
29.5.2020 14:40 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Vuoden tiedottaja Jussi Salminen palvelee mediaa monella tavalla

Urheilutoimittajain Liiton valinta vuoden tiedottajaksi on Uimaliiton tiedottaja Jussi Salminen. Salmisen työtä ohjaa samaistuminen toimittajan työhön. Siinä auttaa mennyt työhistoria.

– Työni lähtökohtana on, että pyrin ajattelemaan, millaista apua, faktoja ja teemoja itse kaipaisin toimittajan työssä lajista, jota ei ole resursseja itse seurata täysipainoisesti. Sitä pyrin tarjoamaan pieteetillä ja helposti lähestyttävästi, Salminen sanoo.

Salminen on vastannut Uimaliiton viestinnästä jo vuodesta 2007, jolloin hän ensin sai pestin Uinti-lehden päätoimittajana ja sen jälkeen toimenkuva laajeni hyvinkin nopeasti täysipäiväiseksi tiedottajaksi ja viestintävastaavaksi.

Työfilosofiassaan Salminen onkin onnistunut, sillä Vuoden tiedottajan valinnan perusteluissa häntä kiiteltiin siitä, miten “Suomalaisen uinnin tiedotus on nopeaa ja laadukasta. Erityisesti uinnin arvokisoissa Uimaliiton viestintäkanavat ovat toimineet mallikkaasti. Salminen on helpottanut työllään merkittävällä tavalla uinnista uutisointia.”

Osaltaan Salmisen ansiosta uinti onkin lajina säilyttänyt vielä paikkansa mediassa, vaikka niistä todellisista kulta-ajoista on jo aikaa, eikä media ole
enää samaan tapaan lajin piirissä raportoimassa kuin mitä vielä esimerkiksi 1990-luvulla, jolloin Antti Kasvio ja Jani Sievinen hallitsivat altaita.

Sen ajan Salminen muistaa hyvin. Oma uintiura loppui 1990-luvun lopulla, mutta sitä ennen vapaa- ja selkäuimarina kunnostautunut Salminen ehti
kiertää samoja kilpailuja itseään vanhempien Kasvion ja Sievisen kanssa. Medianäkyvyys oli silloin huipussaan ja Ylekin lähetti SM-uinnit televisiossa. Median läsnäolo oli tuttua.

– Muistan kun mentiin johonkin Seinäjoelle, mikä oli sinällään pieni halli. Mutta silloin se oli täyteen pakattu, lisäkatsomoita ja kisarakennelmia. Se oli
sellainen vau-efekti itselle, että ai, tällaisia nämä isot kisat on. Oli kamerat paikalla ja isot pojat uimassa vierellä, Salminen muistelee.

Lue lisää Jussi Salmisen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2020.


Kun Jussi Salmiselle vapautui vuonna 2007 mahdollisuus
hakea paikkaa Uimaliitosta Uinti-lehden päätoimittajaksi, ei
Salminen epäröinyt. Hän pääsi yhdistämään oman intohimonsa
ja ammatin eli työskentelemään rakkaan lajin uinnin parissa
ja tekemään siitä juttuja. Kuva: Riku Riikonen.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat