Fair Play -lehti: Nyt on laadukas urheilujournalismi arvossaan
28.5.2020 14:46 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Nyt on laadukas urheilujournalismi arvossaan

Urheilutoimittajain Liiton puheenjohtaja Kari Linna kirjoittaa Fair Play -lehden pääkirjoituksessaan koronaviruksen vaikutuksista urheilutoimittajiin:

Urheilutoimittajain Liitolla oli ”kunnia” olla etulinjassa ottamassa vastaan tämän päivän vitsaus, koronavirus. Jouduimme perumaan sekä 16.3.2020 vuosikokouksen että Kevätseminaarin. Jälkikäteen nämä tuntuvat itsestäänselvyyksiltä, mutta maaliskuun alkupuolella tilanne oli toinen. Onneksi teimme oikean ja vastuullisen päätöksen.

Elämme tällä hetkellä todella poikkeuksellista aikaa. Emmekä edes tiedä, milloin tilanne normalisoituu. Monelle meistä koronavirus on aiheuttanut taloudellista epävarmuutta ja huolta tulevaisuudesta. Lomautukset ja yt-neuvottelut koskevat kollegoitamme kaikkialla.

Onneksi monelle on töitä riittänyt. Urheiluareenoiden hiljennyttyä päivittäisen tulosurheilun raportoinnin tarve on nollaantunut. Osaavat urheilutoimittajat ovat päässeet näyttämään, että on meistä muuhunkin kuin kertomaan Kärpät–Tappara 2–1. Olemme saaneet lukea hienoja taustajuttuja ja ajattomia artikkeleita. Esille on nostettu numeroiden ja tulosten takaa ihmisiä, ilmiöitä, taustoja, tarinoita. Juuri tähän suuntaan toivon kehityksen enenevässä määrin menevän myös tilanteen normalisoiduttua.

Lue lisää uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2020.


Kevään ja kesän kalenterit ovat monella tyhjentyneet.
Syksyyn pakkautuu siirrettyjä tapahtumia ja koulutuksia,
niin meilläkin. Liiton toiminnan osalta tavoitteena on järjestää
syksyllä vuosikokous ja Urheilutoimittajapäivät.
Kuva: Matti Hannula.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat