Fair Play -lehti: Kuka olikaan Huvi Tuiskunen?
18.3.2020 13:03 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Kuka olikaan Huvi Tuiskunen?

Jokainen vähänkään Suomen historiaa tunteva – ainakin varttuneempi väki – tuntee nimet Eugen Schauman ja Karl Fazer. Mutta moniko tiesi, että sekä senaatin ylimääräinen kopisti että sokerileipuri olivat myös aktiivisia ampumaurheilun harrastajia? Schauman ampui muitakin kuin kenraalikuvernöörejä, ja Fazer puolestaan oli olympia-ampuja vuosimallia 1912.

Mutta kuka olikaan Huvi Tuiskunen? Oikea vastaus kuuluu, että helsinkiläinen talonomistaja ja vuonna 1907 järjestettyjen Suomen ensimmäisten ampumamestaruuskilpailujen voittaja. Tämäkin tieto löytyy Urheilutoimittajain Liiton ex-puheenjohtaja Kalle Virtapohjan kokoamasta Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) ”tyhjentävän kattavasta historiatiiliskivestä”.

Virtapohjalla on ihailtava, suorastaan kadehdittava taito kaivaa jo pergamentinhauraiksi ja -värisiksi muuttuneiden vanhojen pöytäkirjojen ja kirjeiden riveiltä ja ennen muuta rivien väleistä esille tietoa, joka saa lajiin – tässä tapauksessa ampumaurheiluun – vihkiytymättömänkin kiinnostumaan kirjoitetusta tekstistä.

Lue lisää Asko Tanhuanpään kirjoittamasta Sata tarkkaa vuotta -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2020.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat