Fair Play -lehti: Myötäsukaan harjausta
17.3.2020 14:40 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Myötäsukaan harjausta

Oulun Heinäpää on tuottanut joukon Suomen raviurheilun ykkösnimiä. Jorma Kontio on valittu Urheilutoimittajain Liiton toimesta lajin parhaaksi yli 20 kertaa, viimeksi vuoden 2018 ansioista. Lähes 8 000 voiton Antti Teivainen puolestaan on Suomen toiseksi voitokkain ohjastaja, yli 11 000 voiton Kontion jälkeen.

Korvet puolestaan ovat Suomen kuuluisin ravisuku. Allan Korven viitoittamalla tiellä hevosmiehinä ovat jatkaneet veljekset Pekka, Heikki ja Ilkka. Ja onpa jo kolmattakin polvea alalla. Pekka Korpi on kenties Suomen arvostetuin ravivalmentaja. On mistä ammentaa.

Tarina soljuu eteenpäin, kirja imaisee raviurheilusta kiinnostuneen mukaansa. Haastateltavia on löytynyt kiitettävän laajasti, osaltani mielenkiintoisimmiksi osoittautuvat sukulaisnaiset tarkoilla havainnoillaan.

Teksti on kohteilleen myötäsukaista, ripaus tai reilumminkin lisää kriittisyyttä aineiston ja haastateltavien valintoihin olisi tasapainottanut kirjaa. Kaikenlaista on sattunut ja tapahtunut uriensa aikana ja elämässä myös raviurheilumme menestyneimmille ohjastajille ja valmentajille.

Kirja kertoo myös Korven veljesten isän Allanin hevosista ja urasta oululaisesta ajurista etelään muuttavaksi ravivalmentajaksi. Etelään ansion perässä käyvät myös poikain tiet. Ja myöhemmin useimpien myös ulkomaille, esimerkiksi Kontio toki vaikuttaa vieläkin Ruotsissa.

Lue lisää Jarkko Nissisen kirjoittamasta Heinäpään ravisankarit – Kontio, Korpi ja Teivainen -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2020.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat