Fair Play -lehti: Pitää otteessaan kuin Myllylän käsilukko
11.3.2020 10:01 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Pitää otteessaan kuin Myllylän käsilukko

Otin kirjan käteeni erittäin kyynisenä. Judo ei kuulu leipälajeihini, ja lastensuojelu on itselleni erittäin vierasta ja kaukaistakin. Seppo Myllylän muistan vain hämärästi lapsuuden Urheiluruuduista, ja niistäkin vahvin muistikuva on jo ajoilta, kun Myllylä oli oman aktiiviuransa jälkeen valmentaja. Minulla oli syytä epäillä, että lukukokemuksesta ei tule erityisen myönteinen.

Ja kuinkas sitten kävikään? Kirja pysäytti. Se piti otteessaan yömyöhään. Kirja oli lukijalle hieman kuin Myllylän bravuuriliike käsilukko. Siitä oli liki mahdotonta päästä irti.

Hillitöntä menoa on Myllylän elämäkerralle oiva nimi. "Olen aina ollut kaikessa hillitön. Mihin ikinä olen alkanut, olen ryhtynyt siihen täysillä. Varovainen, puolittainen tekeminen on minulle täysin tuntematonta", Myllylä kirjoittaa. Näin todella vaikuttaa olevan, oli kyse sitten judosta, rakastumisesta tai juhlimisesta. Rivien välistä voi jopa päätellä, että lähellekään kaikkea hillittömyyttä ei kirjassa edes kerrota.

Koukuttavimmillaan Myllylä on kerratessaan urheiluvuosiaan. Kun Myllylä muistelee hillittömiä ratkaisujaan – kuten vaikkapa 17-vuotiaana tekemäänsä treenimatkaa Japaniin junalla Neuvostoliiton halki – tekee hän sen elävästi ja kiinnostavasti. Edes se ei ole lukijalle ongelma, jos judo on hänelle vieras laji. Päinvastoin, kirjan myötä judosta sekä sen arvoista ja kovuudesta oppii paljon.

Lue lisää Tommi Roimelan kirjoittamasta Hillitöntä menoa – judoa ja lastensuojelua -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2020.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat