Fair Play -lehti: Onnistunut uudistus
10.3.2020 6:58 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Onnistunut uudistus

Vuoden Urheilija -äänestys laitettiin menneen syksyn aikana uuteen uskoon. Näkyvimpinä muutoksina olivat äänestysalustan päivittäminen nykyaikaan ja ns. ehdokaslistan typistäminen. Ilman pisarankaan vertaa jälkiviisautta voin kertoa, että olisin jo etukäteen voinut lyödä vetoa, että johtamani valiokunnan laatima, monivaiheisen prosessin myötä syntynyt TOP25-lista tulee pitämään äänestyksessä pintansa. Niin myös kävi. Sijalle 26 sijoittunut urheilija ei saanut puoliakaan sijalle 25 sijoittuneen pistemäärästä.

On toki selvää, että Oma valinta -vaihtoehto on monelle äänestäjälle toissijainen. Joka tapauksessa katson, että tuossa kohtaa uudistus meni nappiin. Tarkoitushan oli nimenomaan, että ”todelliset” vaihtoehdot löytyvät TOP25:stä. Äänestystulos osoittaa myös kiistattomasti, että Vuoden Urheilija -valiokunta oli tehtäviensä tasalla. Haluankin lämpimästi kiittää jokaista valiokunnan jäsentä erinomaisesti tehdystä työstä!

Joukkuetta oli periaatteessa mahdollista äänestää Vuoden Urheilijaksi vuosina 1989–2018. Kertaakaan joukkue ei voittanut. Lähimmäksi pääsi miesten MM-jääkiekkomaajoukkue vuonna 2011 kolmannella sijallaan.

Sinänsä ironista, että viime vuonna, kun kansainvälistä joukkuemenestystä ropisi Suomeen laskentatavasta riippuen kenties enemmän kuin koskaan, oli jo ennen ropinan alkamista tehty periaatepäätös, ettei joukkuetta voi enää äänestää Vuoden Urheilijaksi. Ainakin miesten jalkapallomaajoukkue ja miesten MM-jääkiekkojoukkue olisivat todennäköisesti olleet vahvoilla.

Lue lisää Matti Hannulan kolumnista uusimmasta Fair Play -lehdestä:Fair Play -lehti 1/2020.


Matti Hannula.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat