Fair Play -lehti: Eläköön pohjoismainen yhteistyö
4.3.2020 9:24 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Eläköön pohjoismainen yhteistyö

Viiden tähden loistohotelli. Täysi ylläpito. Kaikki matkat maksetaan. Hienoja illallisia. Ministereitä ja muita silmää tekeviä puhumassa. Yli sata osallistujaa maailman joka kolkasta. Loistava tilaisuus verkostoitumiseen ja alan uusimpien virtausten kuulemiseen.

Kaikki yllä kirjoitettu pitää paikkansa kansainvälisen urheilutoimittajajärjestön AIPS:n kongressin suhteen Budapestissa helmikuun alkupäivinä, mutta kolikolla on myös se kuuluisa kääntöpuolensa.

Päivät ovat täysiä ja pitkiä. Ohjelma alkaa viimeistään klo 9.00 ja jatkuu joka päivä puolille öin. Istumalihaksia koetellaan toden teolla. Ison, erilaisista kulttuureista tulevan delegaattijoukon hallinnointi ei varmasti ole helppoa, mutta silti jämäkämpi ote aikataulujen pitämisessä olisi paikallaan. Kun naputtelen tätä tekstiä kongressin lomassa, ohjelma on jo 50 minuuttia myöhässä – ja ollaan vasta puolessa päivässä. Täyteen ahdetussa kolmen päivän ohjelmassa on muutamia mielenkiintoisia paneeleita ja esityksiä, mutta tiivistämisen varaa olisi.

Ohjelmarunkoa rasittaa se, että esitysaikaa on varattu yllättävän laajasti tietyille kansainvälisille lajiliitoille, kuten esimerkiksi kehonrakennus, uinti, judo ja käsipallo. Jännästi sattuvat olemaan samoja lajeja, jotka löytyvät AIPS:n budjetista maksumiesten puolelta.

Raikkaan tuulahduksen kongressiohjelmaan toi muutama paneelikeskustelu, teemana oli mm. tutkiva urheilujournalismi. Olympiavuonna myös kansainvälisen Olympiakomitean (IOC) mediavastaava Lucia Montanarella toi tuoreet terveiset Tokion olympialaisten osalta.

Yhteisiä linjauksia

Kokemus kongressista kääntyy kuitenkin isosti plussan puolelle viimeistään niiden yhteisten keskusteluhetkien ansiosta, joita pidimme muiden pohjoismaiden ja Viron edustajien kanssa. Huomasimme ajattelevamme asioista hyvin samalla tavalla.

AIPS:n tämänvuotisessa kongressissa äänestettiin myös yksi jäsen Euroopan Urheilutoimittajien Liiton (UEPS) hallitukseen. Ennen äänestystä pidimme pohjoismaiden ja Viron edustajien kanssa yhteisen pikakokouksen, jonka ansiosta varmistui mielestämme parhaan ehdokkaan, hollantilaisen Gio Lippensin, valinta hallitukseen. Seuraava askel on saada skandinaavinen jäsen hallitukseen.

Lue lisää AIPS-kongressista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2020.


Photo: MSÚSZ/Peter Cseh.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat