Tulokulmia tietokirjallisuuteen – keskustelutilaisuus ja apurahakahvila Helsingissä 30.3.
4.3.2020 8:52 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Tulokulmia tietokirjallisuuteen – keskustelutilaisuus ja apurahakahvila Helsingissä 30.3.

PERUTTU KORONAVIRUKSEN VUOKSI!

Tietokirjan tie tekijältä lukijalle vaatii monen ammattilaisen työtä. Miten hyvä idea löytää tiensä kustannusohjelmaan? Millä tietokirjailija rahoittaa työskentelynsä? Miten määritellään teoksen yleisö – ja voisiko se löytyä kansainvälisiltä markkinoilta? Tulokulmia tietokirjallisuuteen – keskustelutilaisuus ja apurahakahvila järjestetään 30. maaliskuuta 2020 klo 13.00-16.00 Helsingissä (Tieteiden talo, Kirkkokatu 6).

Mukana keskustelemassa ovat tutkimuspäällikkö Mikko Grönlund (Turun yliopisto / Brahea-keskus), toimittaja ja tietokirjailija Jaana Kanninen, kustannusjohtaja Tero Norkola (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura), toimittaja, tietokirjailija ja väitöskirjatutkija Kukka Ranta sekä kustannustoimittaja Kaisa Uusipaikka. Keskustelua johdattelee Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan puheenjohtaja Katja Bargum.

Mikko Grönlund on toteuttanut viime vuonna ilmestyneen Suomen tietokirjailijat ry:n Mitä tietokirjailija tienaa? -tutkimuksen. Pitkän linjan toimittajilta ja tietokirjailijoilta Jaana Kanniselta ja Kukka Rannalta ilmestyi viime vuonna kirja Vastatuuleen (S&S). Tero Norkola on SKS:n kustannusjohtaja, joka on työskennellyt vuodesta 1997 tietokirjallisuuden kustantamisen parissa. Kaisa Uusipaikka kartoittaa tällä hetkellä vuorotteluvapaalla keinoja, joilla edistää kansainvälisesti myyntikelpoisen tietokirjan syntyä.

Keskustelun päätteeksi on luvassa tietoisku tiedonjulkistamisen apurahoista ja apurahakahvila, jossa voi kysyä 1.5. avautuvasta apurahahausta. Paikalla on myös aiemmin apurahan saaneita apurahavinkkareita jakamassa kokemuksiaan.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista: Ilmoittautumislomake.
Lisätiedot: Tulokulmia tietokirjallisuuteen.

Järjestäjä: Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta.

Lähde: TJSK:n tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat