Fair Play -lehti: Vuoden Nuori Urheilija 2019 Kaapo Kakko – Humauksessa valokeilaan
28.2.2020 11:42 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Vuoden Nuori Urheilija 2019 Kaapo Kakko – Humauksessa valokeilaan

Kaapo Kakon nousu huippujuniorista miesten pelien ratkaisijaksi oli unohtumaton. Hän nousi humauksessa vuonna 2019 Suomen seuratuimpien urheilijoiden joukkoon.

Vuoden parhaiden valinta on muuttuu, kun kyseessä on nuori urheilija. Kakko teki tehtävän harvinaisen helpoksi vuonna 2019. Kakko aloitti vuoden heti räväkästi, kun hän teki voittomaalin nuorten MM-kilpailujen finaalissa USA:ta vastaan. Vakuuttava tahti jatkui MM-kilpailujen jälkeen SM-liigassa. Vaikka TPS pelasi joukkueena vaisusti, Kakko loisti illasta toiseen ja iski maaleja kovaan tahtiin. Osumia kertyi lopulta 22, joka on viisi enemmän kuin maalitykkinä tunnetulla Patrik Laineella saman ikäisenä Tapparassa mestaruuskaudella 2015–2016. Samalla Kakko otti nimiinsä alle 18-vuotiaana yhdellä kaudella SM-liigassa tehtyjen maalien ennätyksen Aleksander Barkovilta, joka iski 21 osumaa kaudella 2012–2013.

Kakon nopea kehitys ei jäänyt huomaamatta myöskään Leijonien päävalmentajalta Jukka Jaloselta, joka valitsi hänet leiritykseen. huutoon, kehittyi viikko viikolta ja valtasi paikan Suomen MM-joukkueesta. Eikä mistä tahansa roolista, vaan Suomen ykköskentällisen laidasta.

– Pojan pitää päästä käyttämään vahvuuksiaan. Olen varma, että hän pystyy hoitamaan tonttinsa, Jalonen perusteli ratkaisuaan.

Epäilijät eivät ehtineet teroittaa edes kyniään, kun Kakko pani shownsa jo pystyyn.

Ikimuistoiset kultajuhlat

Kakko oli jo ennen MM-kilpailuja kärkipään nimi kesän 2019 NHL Draftia ajatellen. Huikeat esitykset miehiä vastaan nostivat hänet vakavaksi ehdokkaaksi taistelemaan ykkösvarauksen paikasta. MM-kilpailut päättyivät Suomen kultajuhliin. Kakko oli turnauksessa Suomen toiseksi paras pistemies (6+1=7). Hänen plusmiinuslukemansa oli huikea +10. Ei hassummin vasta 18-vuotiaalta nuorukaiselta.

Kultajuhlat kotimaassa olivat ikimuistoiset. Kansa kokoontui sankoin joukoin toreille monessa kaupungissa. Miltä suosio kultajuhlissa tuntui?

– On se tietenkin ensimmäistä kertaa koettuna outoa, kun sinut tunnetaan joka paikassa, mutta mieleen ei ole jäänyt mitään negatiivisia kokemuksia. Huikea saavutus, sen mukaiset myös juhlat.

Saitko Turussa liikkua missään nimmareita jakamatta?

– Turussa on sen verran kovia pelimiehiä, nykyisiä ja entisiä, että ei siellä mitään sen isompaa fanitusta minua kohtaan ole, Kakko kuittaa.

Lue lisää Kaapo Kakon ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2020.


Kaapo Kakko ei päässyt Urheilugaalaan juhlimaan valintaansa,
mutta lähetti videon välityksellä terveisensä juhlayleisölle.
Kuva: Jussi Eskola.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat