Fair Play -lehti: Huuhkajat Vuoden Joukkueeksi – Median kiinnostuksessa rikotaan nyt ennätyksiä
27.2.2020 14:43 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Huuhkajat Vuoden Joukkueeksi – Median kiinnostuksessa rikotaan nyt ennätyksiä

Yhtenäinen, itseensä uskova, omilla vahvuuksillaan menestyvä ja tunteitaan näyttävä. Näin voi kuvata Vuoden Joukkueeksi valittua miesten jalkapallon A-maajoukkuetta.

MTV Urheilun toimittaja Timo Innanen on seurannut A-maajoukkuetta äärimmäisen tarkasti ainakin 15 vuotta. Hänellä on vahva näkemys siitä, mikä sai urheilutoimittajat äänestämään lempinimellä Huuhkajat tunnetun joukkueen vuoden 2019 palkinnon voittajaksi.

– Päävalmentaja Markku Kanerva on saanut luotua joukkueelleen realistisen ja riittävän simppelin pelitavan, jossa yksilöiden vahvuudet korostuvat.
Osaavan ja pelaajamateriaalinsa tuntevan päävalmentajan lisäksi myös joukkueen henkisessä ilmapiirissä on tapahtunut muutos.

Näkyvyys kasvussa

Media on kiinnostunut miesten maajoukkueesta parin viime vuoden menestyksen myötä uudella tavalla. Tammikuun Urheilugaalassa jokainen toimittaja halusi haastatella niin Vuoden Urheilija Teemu Pukkia kuin päävalmentaja Markku Kanervaakin. Kun tätä mahdollisuutta ei läheskään jokaiselle halukkaalle tarjoutunut, kelpasivat Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahdenkin kommentit joukkueesta ja sen päävalmentajasta. Maajoukkuepelaajia on aiemminkin ollut hankala saada haastatteluihin, mutta Innanen on huomannut tässä suhteessa pienen muutoksen.

– Pelaajat ovat hiukan paremmin saatavilla median haastatteluihin, mutta mielestäni Palloliiton pitäisi silti nähdä maajoukkueen ja median yhteistyö vieläkin enemmän mahdollisuutena kuin uhkana.

Kokeneen jalkapallotoimittajan mukaan medianäkyvyys parantaa pelaajien ja joukkueen tunnettavuutta, mikä ei saavutuksista huolimatta ole vielä sillä tasolla kuin se voisi olla.

– Ymmärrän, että ottelutapahtumien yhteydessä pelaajia on vaikea saada median käyttöön, mutta ehkä pelaajia on yritetty suojella liikaakin, ja siksi he eivät ole olleet niin paljon esillä.

Lue lisää Suomen miesten jalkapallon A-maajoukkueesta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2020.


Joukkuelajit ja etenkin jalkapallo juhlivat Urheilugaalassa.
Markku Kanerva kävi joukkoineen pokkaamassa Vuoden
Joukkue -palkinnon. Jalkapallon miesten A-maajoukkue vei
voiton jääkiekon miesten MM-kulta joukkueen nenän edestä
311 pisteen erolla. Kuva: Jussi Eskola.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat