Fair Play -lehti: Vuoden Valmentajan hattutemppu – Markku Kanerva sai palkinnon jo kolmannen kerran
24.2.2020 13:56 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Vuoden Valmentajan hattutemppu – Markku Kanerva sai palkinnon jo kolmannen kerran

Vuoden Valmentaja -palkinnon Urheilugaalassa vastaanottanut Markku Kanerva sai Urheilutoimittajain Liiton tunnustuksen jo kolmannen kerran. Aiemmat valinnat tulivat vuosien 2008 ja 2018 saavutuksista.

Kanerva johdatti alle 21-vuotiaiden maajoukkueen nuorten EM-kilpailuihin Ruotsiin 2009, toissa vuonna A-maajoukkueen Kansojen liigan lohkon voittoon ja sai maajoukkueen nousukiitoon kohti EM-karsintoja.

– Tuntuu uskomattomalta saada kolmannen kerran tällainen tunnustus. Kiitos vielä valitsijoille. Olen nöyrästi ylpeä näistä palkinnoista, ja nämä tunnustukset motivoivat ja inspiroivat minua jatkossa työssäni.

Kommentti tukee hyvin julkisuuteen välittynyttä mielikuvaa työhönsä paneutuvasta, nöyrästä ja yhteistyön voimaan luottavasta valmentajasta.

– Teemme asioita tiiminä pelaajat keskiössä. Olen kiitollinen, että olen saanut kasattua ammattitaitoisen taustatiimin itseni ja pelaajien avuksi. Tiimini jäsenet tulevat hyvin toimeen keskenään ja pelaajien kanssa, mikä on tärkeää oikeanlaisen positiivisen kehitystä edistävän ilmapiirin luomisessa.

Aika ei riitä kaikkeen

Suomen A-maajoukkueen lopputurnaustaival jalkapallon EM-kilpailuissa alkaa 13. kesäkuuta 2020 klo 19.00 Suomen aikaa ottelulla Tanskaa vastaan. Sitä ennen valmistautuminen lopputurnaukseen pitää Kanervan taustajoukkoineen kiireisenä myös median suhteen. Jostakin on siis tingittävä.

– Mielellään haluaisi palvella kaikkia tahoja mahdollisimman hyvin. Valitettavasti aika ei ihan kaiken hoitamiseen riitä, jotta ydintoimintani eli joukkueen
kehittäminen ei häiriinny. On silti upeaa, että toimintamme ja menestymisemme on lisännyt median kiinnostavuutta minua, Huuhkajia ja samalla koko suomalaista jalkapalloa kohtaan, Kanerva iloitsee.

Päävalmentaja seuraa urheilumedioita sen minkä työltään ennättää. Aamunsa hän aloittaa monen pääkaupunkiseudulla asuvan tapaan lukemalla Helsingin Sanomat. Lukemisen hän aloittaa aina urheilusivuilta. Hän seuraa myös Ylen Urheiluruutua ja MTV:n Tulosruutua sekä selailee ampparit.comista kiinnostavia urheilujuttuja.

– En voi sanoa seuraavani urheilumediaa hirveän tarkasti – toki etenkin jalkapallouutisia päivittäin – mutta niistä valitsen ne, jotka kiinnostavat minua tai liittyvät työhöni. Luen myös uutisia muista urheilulajeista, jos aikaa löytyy.

Lue lisää Markku Kanervan ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2020.


Suosio ja näkyvyys eivät näytä sekoittavan Vuoden
Valmentajan ajatuksia, vaikka kiirettä on pitänyt.
Markku Kanerva osaa myös iloita joukkueensa menestyksestä
kaikkien suomalaisten näkökulmasta.
– Olen äärimmäisen otettu siitä, mitä historiallinen saavutuksemme
on ihmisille merkinnyt. Nekin, jotka eivät ole urheilua seuranneet,
ovat innostuneet jalkapallon kautta urheilusta.
Kuva: Jussi Eskola.
   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat