Selvitys jääkiekon liigavalmentajien työnkuvasta kaudella 2018–2019 julkistetaan Helsingissä 3.2.
23.1.2020 18:32 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Selvitys jääkiekon liigavalmentajien työnkuvasta kaudella 2018–2019 julkistetaan Helsingissä 3.2.

Harri Rindellin ja Heidi Packalenin tekemä ”Yksinäistä työtä joukkueen puolesta. Selvitys jääkiekon liigavalmentajien työnkuvasta kaudella 2018–2019” julkaistaan 3. helmikuuta 2020 klo 13.00-15.00 Helsingin jäähallin Royal Clubin tiloissa (Nordenskiöldinkatu 11–13).

Pelaajatarkkailija Harri Rindell ja psykoterapeutti, VTM Heidi Packalen toteuttivat selvityksen nostaakseen esiin huipputason jääkiekkovalmentajien näkemyksiä valmentamisesta suhteessa pelaajiin, itsensä kehittämiseen, organisaatiossa toimimiseen ja paineiden kestämiseen. Selvitykseen haastateltiin kaikki kaudella 2018–2019 jääkiekon SM-liigassa päävalmentajina toimineet henkilöt. Jokainen valmentaja kertoi näkemyksensä päävalmentajan työstä. Kertomukset käsiteltiin anonyymisti ja niistä koottiin selvitykseen valmentajan ammatin olennaisimmat asiat.

Valmentajana toimiminen on ristipaineissa elämistä. Valmentajat eivät valmenna ollakseen itse tähtiä, vaan kehittääkseen sellaisia pelaajista. Ammattiin liittyy hienoja tunnekokemuksia, mutta myös raadollisen haastavia tilanteita. Potkut saanut valmentaja on käytännössä täysin vailla organisoitua tukea tai apua. Tähän tarvitaan muutosta.

”Kuuden pelin tappioputkessa ei kukaan voi hyvin”

Ammattivalmentajien käsityksiä työstään ei ole aiemmin Suomessa selvitetty. Vaikka nyt tarkastelussa on jääkiekko, niin selvitys antaa laajemminkin aineksia ammattivalmentajien asemasta käytävään keskusteluun. Rindell ja Packalen haluavat selvityksellään tukea niin valmentajia kuin urheilutoimenjohtajia sekä seurojen johtotehtävissä olevia.

Rindellin ja Packalenin lisäksi julkistamistilaisuudessa omista valmentajakokemuksistaan kertoo Mikkelin Jukurien päävalmentajana kaudella 2018–2019 toiminut Pekka Kangasalusta. Lisäksi puheenvuoron pitää Jääkiekon SM-liiga Oy:n kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä.

Selvitys julkistetaan 3.2. klo 13.00 myös pdf-versiona: Selvitys. Selvitystä ei ole saatavissa embargona. Selvityksen on julkaissut Liikuntatieteellinen Seura ry. Julkaisutiedot: Harri Rindell & Heidi Packalen (2020). Yksinäistä työtä joukkueen puolesta. Selvitys jääkiekon liigavalmentajien työkuvasta kaudella 2018–2019. Liikuntatieteellisen Seuran tutkimuksia ja selvityksiä nro 16.

Ilmoittautumiset 30.1. mennessä sähköpostitse: LTS, Riitta-Ilona Hurmerinta, riitta-ilona.hurmerinta@lts.fi.

Lisätiedot: LTS, pääsihteeri Jari Kanerva, puh 010 778 6603, jari.kanerva@lts.fi.

Lähde: LTS:n tiedotus.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat