Fair Play -lehti: Ei ihan peruspakki
23.1.2020 9:47 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Ei ihan peruspakki

Mies, jonka 70-vuotispäiviä tasavallan presidentti Sauli Niinistökin kunnioitti läsnäolollaan. Mies, joka on voittanut viisi jääkiekon Suomen mestaruutta ja jonka paita on Helsingin jäähallin katossa. Mies, joka oli ensimmäisten suomalaiskiekkoilijoiden joukossa Pohjois-Amerikan ammattilaiskaukaloissa, teki ensimmäisenä suomalaisena WHA-maalin ja voitti WHA:n mestaruuden. Mies, joka oli Leijonien joukkueenjohtajana/GM:nä ensimmäisessä MM-mitalissa, ensimmäisessä maailmanmestaruudessa ja vuosituhannen vaihteen mitaliputkessa.

Olisihan Heikki ”Hexi” Riihirannasta pitänyt jo aiemmin kirjoittaa kirja. No, olihan sitä moni vuosien varrella Hexille jo ehdottanutkin. Mutta Hexi ei ollut ollut asiasta innostunut. Hän ei kokenut kirjaprojektia omaksi jutukseen. Vasta 70 vuoden iässä legenda alkoi lopulta taipua, ensisijaisesti entisten pelikavereidensa ja hyvien ystäviensä Juha Rantasilan ja Veli-Pekka Ketolan painostuksesta.

Kirjan kirjoittajaksi valikoitui Marko Lempinen, joka on viime vuosina kirjoittanut useita merkittäviä jääkiekkoteoksia. Hexi-kirjassa käydään taas kerran läpi HIFK:n 1960-luvun lopun ja sitä seuraavan vuosikymmenen alun menestysvuodet, kuten myös Suomen A-maajoukkueen 1990-luku ja kuluvan vuosituhannen alku. Totta kai, koska ne kuuluvat Hexin tarinaan. Huomionarvoista on, kuinka suuressa roolissa Hexi oli Leijonissa sekä Pentti Matikaisen, Curt Lindströmin että Hannu Aravirran päävalmentajavuosina. Menestys silloin ei voi olla pelkästään sattumaa.

Lue lisää Matti Hannulan kirjoittamasta Hexi - taistelija -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2019.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat