Fair Play -lehti: Keski-Uusimaan urheilussa luotetaan perusasioihin
22.1.2020 16:51 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Keski-Uusimaan urheilussa luotetaan perusasioihin

Paikallislehdissä urheilutoimitusten vahvuus on oman levikkialueen tuntemus ja toimittajien intohimo. Tämä toteutuu Keski-Uusimaan urheilutoimituksessa.

– Jokaisella urheilutoimituksen jäsenellämme on omat intohimonsa, ja kaikki ovat joko täällä kasvaneita tai pitkään asuneita, minkä takia paikallistuntemusta on pitkältä ajalta. Sitä kautta juttuja pystyy syventämään, Keski-Uusimaan urheilutoimittaja Heikki Löfman kertoo.

Lähinnä Keravan, Tuusulan ja Järvenpään kuntien alueella vaikuttava seitsenpäiväinen Keski-Uusimaa painii samojen haasteiden kanssa kuin mikä tahansa paikallislehti: Kuinka tuottaa lukijoita kiinnostavaa sisältöä?

– Paikallisuus ja yleinen kiinnostavuus ovat tärkeimmät uutiskriteerit urheilusisällöissämme, Löfman avaa.

Lehden urheilusivujen toimittaminen kolmella vakituisella toimittajalla on tarkkaa touhua. Kolmen viikon työkierron aikana jokaiselle toimittajalle osuu kuusi vapaapäivää ja puolet vuoroista on ilta-aikaan.

– Aamuvuorossa on kaksi toimittajaa, ellei toiselle satu vapaapäivää. Iltavuorossa on aina yksi toimittaja – paitsi viikonlopun kiireisempänä päivänä kaksi, Löfman tarkentaa.

Urheilusivujen taitosta vastaa keskuspöytä, mutta Löfman taittaa mielellään urheilusivuja myös itse.

Kerran viikossa, tiistaisin, Etelä-Suomen Median tilattavien lehtien urheilutoimitukset – Savon Sanomat, Etelä-Suomen Sanomat, Keskisuomalainen ja Karjalainen – tuottavat noin aukeaman jutun yhteistyössä. Vuoro osuu Etelä-Suomen Median kohdalle viiden viikon välein.

– Viimeksi tällainen juttu oli Kaisa Mäkäräisestä ampumahiihtokauden alla, ja syksyn aikana Huuhkajista on ollut useampikin vastaava, Löfman valottaa.

Maakuntalehtien kanssa yhteistyö ulottuu myös arvokilpailu-uutisointiin. Tässä kuviossa mukana olevien julkaisujen päätoimittajat päättävät kunkin vuoden arvokilpailukierron lehtien urheilutoimitusten esityksen perusteella. Prosessissa valitaan kuhunkin arvokilpailuun lähtevä toimitus.

Lue lisää Keski-Uusimaan urheilutoimituksen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdessä: Fair Play -lehti 4/2019.


Keski-Uusimaan urheilutoimittajat Robert Monstovics (vas.),
Heikki Löfman ja Rauno Ylönen.
Kuva: Sauvo Jylhä.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat