Fair Play -lehti: Finnish Clownin sadasosasekunnit
22.1.2020 13:05 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Finnish Clownin sadasosasekunnit

Suomi on diagonaalihiihdon luvattu maa, ja jopa minua nuoremmat itkevät vieläkin sydänverta jäyhän pohjalaisjätin Juha Miedon Lake Placidissa vuonna 1980 Ruotsin Thomas Wassbergille yhdellä sadasosasekunnilla kärsimän tappion takia. Mutta kuka muistaa enää sitä, että pikaluistelija Mika Poutala hävisi sekä Vancouverissa 2010 että Pyeongchangissa 2018 mitalin kolmella sadasosalla?

Tunnustettava on, että ainakaan minä en muistanut, ennen kuin kertasin tapahtuneen Petri Lahden kirjoittamasta Poutalan elämäkerrasta. Ehkä minäkin olin yksinkertaisesti vain sortunut pitämään jokapaikan-Poutalaa paremminkin pelkkänä pellenä kuin huippu-urheilijana. Enkä ollut tosiaan ajatuksieni kanssa yksin: pikaluistelun todellisessa kehdossa Hollannissa hänet tunnetaan yhä nimellä Finnish Clown eli suomalainen pelle.

Poutalan tarina on kirjoitettu taidolla, se imaisee mukanaan, vaikka ei pikaluistelusta mitään ymmärtäisikään. Kirja on samalla sekä urheilu- että kasvutarina, se kertoo paitsi isänsä ihan liian varhain menettäneen tavallisen perheen pojan kasvutarinan myös tarinan siitä, mihin kaikesta tekemisestä henkilökohtaisen voittokamppailun tekevä usko voi johtaa.

Lue lisää Asko Tanhuanpään kirjoittamasta Mika Poutala – Muutaman sadasosan tähden -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2019.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat