Liiton keilailun mestaruuskilpailuissa pula osanottajista – Jorma Summaselle ”tynkäkisan” mestaruus
7.1.2020 13:11 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Liiton keilailun mestaruuskilpailuissa pula osanottajista – Jorma Summaselle ”tynkäkisan” mestaruus

Urheilutoimittajain Liiton keilailun mestaruuskilpailuilla on pitkä perinne, mutta tapahtuma uhkaa loppua kokonaan, sillä osanottajia ei tahdo enää löytyä. Seitsemän keilaajan mestaruuskilpailuja isännöi Kuopion Urheilutoimittajien Kerho.

Keilailun mestaruuskilpailuihin osallistui seitsemän keilaajaa, joista kilpasarjaan vain neljä. Viime vuonna vastaavat kilpailut peruttiin Raumalla ja vuonna 2017 Oulussa.

Kuopion paikalliskerho halusi kuitenkin järjestää mestaruuskilpailut, jotta muutamatkin heittäjät pääsivät matkaan. Kilpasarjassa voittajaksi selvisi Susirajan paikalliskerhon Jorma Summanen, joka heitti kuuteen sarjaan tuloksen 1079. Hopeaa sai Kymenlaakson Urheilutoimittajien Tapio Alroth lukemalla 938. Pronssi meni Susirajan Jorma Laatikaiselle (929) ja neljänneksi sijoittui Susirajan Esko Kähkönen (850). Kolmen sarjan harrastajasarjan voiton vei Kuopion paikalliskerhon Kari Haavisto.

– Harmi, että keilaajia ei tahdo enää löytyä urheilutoimittajien yhteisiin kisoihin. Jossain vaiheessa oli mukana parisenkymmentä kilpailijaa, tuumi voittaja Summanen, joka on nyt kolminkertainen liiton keilailumestari.

Joensuussa urheilutoimittajat ovat vuosien mittaan keilanneet ahkerasti, sillä sikäläinen keilahalli on tarjonnut toimittajille harjoitusvuoroja. Se on tuonut myös liiton kilpailuihin heittäjiä.

– Aika lailla ikämiesvoimin Joensuussakin keilataan. Mistähän saisimme uutta väkeä mukaan, mietti Summanen.

Helpoin syy Kuopion kilpailun osanottajakatoon löytyi keskustelusta sosiaalisessa mediassa. Sen mukaan Kuopioon on liian pitkä matka keilamaan ainoastaan yksi kilpailu.


Keilailumestari vuosimallia 2019: Jorma Summanen.
Kuva: Markus Karjalainen.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat